9.4 C
Alexandroupoli
Τρίτη, 28 Σεπτεμβρίου, 2021

ΤΟΝ ΚΑΤΑΔΙΩΚΕΙ ΤΟ ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ

Δεν είναι μόνον οι πλάτες στον Ακιντζί – Ο Γιωργάκης Παπανδρέου “σαμποτάρισε” την διασφάλιση της Ελληνικής ΑΟΖ για το Καστελόριζο, δίνοντας πάτημα στην Άγκυρα για μία DE FACTO “Γκρίζα Ζώνη” 

Είναι κάποιες ενέργειες που άπτονται μεν της πολιτικής και επηρεάζουν βαθύτατα κάποια εθνικά μας θέματα.

Θέματα που για εμάς, που ζούμε σε ετούτη τη χώρα, που δεν έχουμε γίνει «πολίτες του κόσμου», που δεν υπήρξαμε «παιδιά μπαμπάδων» ή «κληρονόμοι πολιτικής περιουσίας», που δεν έχουμε εξασφαλίσει εφ’ όρου ζωής τη σίτισή μας από τον δημόσιο κορβανά, που ξυπνάμε και κοιμόμαστε κάνοντας τον σταυρό μας, δεν είναι απλώς «κόκκινες γραμμές».

Είναι γραμμές χαραγμένες με αίμα!

- Advertisement -

Προκαλεί, λοιπόν’, οργή η εικόνα του απίθανου εκείνου τύπου, τον οποίο ο ελληνικός λαός επέλεξε για πρωθυπουργό το 2009, να χαμογελά και να φωτογραφίζεται με τον «ηγέτη» των δυνάμεων κατοχής της Κύπρου, τον γνωστό Ακιντζί!

Φυσικά, ουδείς μπορεί να αντιληφθεί τι ακριβώς (και ποιον) εκπροσωπεί η Σοσιαλιστική Διεθνής,στην οποία «προεδρεύει» ο ΓΑΤΙ (και ποιος πληρώνει;), αλλά, αν ψάξεις, όλο και κάτι βρίσκεις.

Έτσι,στο σάιτ του Μιχάλη Ιγνατίου,διάβασα ότι, όπως δήλωσε ο τ. υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου Ν. Ρολάνδης στο ΡΟΙΚ.

«Το 2003 η Αθήνα ζήτησε από τη Λευκωσία να αλλάξει μια συμφωνία με την Αίγυπτο, η οποία, εάν ολοκληρωνόταν όπως προβλεπόταν αρχικά,το Κάιρο θα είχε αποδεχτεί ότι το Καστελόριζό έχει ΑΟΖ»!

«Με απλά λόγια, σύμφωνα με τα λεγάμενα τον Ν. Ρολάνδη,η Κύπρος είχε προετοιμάσει το έδαφος για να πραγματοποιήσει η Ελλάδα μία κίνηση ματ έναντι της Τουρκίας σε σχέση με την ΑΟΖ, αλλά η τότε ηγεσία τονΥΠΕΞμε επικεφαλής τον Γιώργο Παπανδρέου δεν στάθηκε αντάξια των περιστάσεων»…

Ναι, ο τότε υπουργός Εξωτερικών και μετέπειτα πρωθυπουργός ματαίωσε -τότε- όλη την προετοιμασία που είχε κάνειη Κύπρος και είχε εξασφαλίσει στην Ελλάδα μια εθνική επιτυχία, δηλαδή τη διασφάλιση της ΑΟΖ για το Καστελόριζο.

Ο ίδιός, που με τη στήριξη της κατηγορουμένης σήμερα για κακουργήματα διαπλοκής, επέφερε, αργάτερα,την ανατροπή του Κώστα Καραμανλή και ανήγγειλε τη χρεοκοπία μαςαπό… το Καστελόριζο! Τυχαίο;

Κατά τον Ρολάνδη, που επικαλείται πρακτικά συνεδριάσεων στο γραφείου τουγενικού εισαγγελέα, «αντιπροσωπία του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών “παρακάλεσε” την κυπριακή πλευρά να μην υπογράψει την οριογραμμή έως εκεί που άρχιζε η ελληνική ΑΟΖ, κατά τις προβλέψεις του Δικαίου της Θάλασσας, αλλά να μεταφέρει τη γραμμή κατά 8 ν.μ. ανατολικότερα,για να μη δημιουργηθούν επιπλοκές με τις γείτονες χώρες.

Με απλά λόγια, η τότε ελληνικέ] κυβέρνηση και ειδικότερα το ΥΠΕΞ, ακολουθώντας την πολιτική της υποχωρητικότητας, με την κίνησή της αυτή δίδει πάτημα στην Άγκυρα ώστε στην περιοχή του Καστελόριζου να δημιουργηθεί μία de facto “γκρίζα ζώνη”!

Καταλάβατε;

Η ΑΚΙΣ

spot_img

ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

spot_img

Latest News

Πτυσσόμενο… γήπεδο στην «καρδιά» της Αλεξανδρούπολης

Ένα πτυσσόμενο γήπεδο ποδοσφαίρου βρέθηκε το πρωί του Σαββάτου, στον αύλειο χώρο της Ζαρίφειου Ακαδημίας Αλεξανδρούπολης. Παιδιά από τις ακαδημίες του Δήμου Αλεξ/πολης,αλλά και ολοκλήρου του...

More Articles Like This