9.4 C
Alexandroupoli
Κυριακή, 20 Σεπτεμβρίου, 2020

ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ ΔΙΚΥΚΛΩΝ ΚΑΙ Ι.Χ. ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΤΗΝ ΛΥΣΗ ΤΟΥ

Εκατοντάδες συγχαρητήρια δέχθηκε η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΘΡΑΚΗ για το δημοσίευμα που περιγράφει τα “μαύρα χάλια” που επικρατούν στην Αλεξανδρούπολη λόγω έλλειψης χώρων στάθμευσης

“Τρικυμία σε ένα ποτήρι νερό” προκλήθηκε την περασμένη εβδομάδα, με την δημοσίευση του κύριου άρθρου της ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΘΡΑΚΗΣ, που είχε τίτλο: “ΑΣ ΤΟΥΣ… ΔΙΔΑΞΟΥΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥΣ” (Βλέπε φύλλο 5 Σεπτεμβρίου 2017).

Το κείμενο αναφερόταν στο πρόβλημα της στάθμευσης Ι. Χ. αυτοκινήτων και δικύκλων, που οφείλεται κυρίως στην έλλειψη χώρων “πάρκινγκ” στην Αλεξανδρούπολη, αλλά και στην κακή νοοτροπία της κατάληψης των λίγων θέσεων στάθμευσης, πολλές φορές από… ένα (1) και μόνον μηχανάκι.

- Advertisement -

Το άρθρο της Ε. Θ., μετέφερε τα παράπονα και διαμαρτυρίες συμπολιτών οδηγών Ι. Χ. αυτοκινήτων που αντιμετωπίζουν καθημερινά προβλήματα από την άναρχη και δύσκολη συμβίωση με τα μηχανάκια που οι ιδιοκτήτες τους τα χώνουν παντού με αποτέλεσμα να μην μπορεί ο οδηγός του αυτοκινήτου να ξεπαρκάρει και να φύγει έστω και αν βιάζεται και έχει ανάγκη, γιατί μπρος και πίσω υπάρχουν κολλημένα σχεδόν μηχανάκια.

Στο κείμενό μας ζητήσαμε να αναλάβει ο Δήμος Αλεξανδρούπολης μία ενημερωτική καμπάνια, ώστε να μπορέσουμε στην πόλη μας, να αποκτήσουμε ευρρυθμία και ειρηνική συμβίωση των αυτοκινήτων με τα μηχανοκίνητα δίκυκλα.

Σ’ αυτήν την ξεκάθαρη τοποθέτηση, όμως, βγήκαν οι κακόβουλοι και δήθεν προστάτες των μοτοσυκλετιστών που εξέμμεσαν τα χείριστα κατά της εφημερίδος μας, με αναρτήσεις στο διαδίκτυο, γεμάτες φθόνο, μοχθηρία και “Κατιναριό”.

Όπως αυτή που έγραφε “ο Κονδύλης με είπε μία μέρα φασίστα”.

Ή η άλλη που έγραφε “ο Κονδύλης κυκλοφορεί με πεντάμετρη MERCEDES”.

Δηλαδή άσχετα απωθημένα σχόλια, προφανώς εκτός θέματος. 

Γι’ αυτούς που δεν θέλουν την ευταξία στο κυκλοφοριακό πρόβλημα της Αλεξανδρούπολης σκεφθήκαμε να τους αφιερώσουμε το υπέροχο πόνημα του Ευάγγελου Λεμπέση “Ο ΡΟΛΟΣ ΤΩΝ ΒΛΑΚΩΝ ΕΝ ΤΩ ΣΥΓΧΡΟΝΩ ΒΙΩ” που δημοσιεύθηκε το 1941 στην Εφημερίδα των Ελλήνων Νομικών.

Το κείμενο όμως είναι πολύ μεγάλο, ίσως το παρουσιάσουμε μία άλλη φορά, γιατί δεν χάνει ούτε κατά κεραία, την επικαιρότητα και διαχρονικότητά του.

Είμαστε όμως υποχρεωμένοι να μην αποσιωπήσουμε τα εκατοντάδες συγχαρητήρια που δέχθηκε η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΘΡΑΚΗ, από τους Αλεξανδρουπολίτες για την προβολή του υφιστάμενου προβλήματος με τα μηχανάκια.

Το γεγονός αυτό και μόνον μας δείχνει ότι πρέπει να επιμείνουμε όλοι στην τοπική μας κοινωνία, ο καθένας με τον τρόπο του, ώστε  να παύσει ο “ωχαδερφισμός” και η αδιαφορία για τον διπλανό μας οδηγό.

Μπορούν να εφαρμοσθούν απλές λύσεις που είμαστε πρόθυμοι να καταθέσουμε στους αιρετούς  μας Άρχοντες.

Και μάλιστα αδαπάνως γιατί εμείς δεν είμαστε… Συγκοινωνιολόγοι που πληρώνονται από τον Δήμο.

Όλα μπορούν να βαδίσουν προς το καλύτερο.

Το θέλουμε;

Σ .Κ. 

ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Latest News

Αναβιώνει στο δικαστήριο ο βιασμός και η δολοφονία

Της 34χρονης Ζωής Δαλακλίδου, στην Ξάνθη – Ο παρανοϊκός γείτονάς της, την βίασε και την έκαψε ζωντανή...

Άνοιξε το ρεύμα της Εγνατίας

Από την Μέστη προς Κομοτηνή, μετά την ολοκλήρωση των ασφαλτοστρώσεων Με ανακοίνωσή της, η...

Μεγάλο ενδιαφέρον για το νέο πρόγραμμα «Γέφυρα»

Η ημερίδα στο Επιμελητήριο Έβρου – Ποιοι είναι οι δικαιούχοι – Πώς μπορούν να λάβουν κρατική επιδότηση 9 μηνών

Όλοι οι Εβρίτες στο πλευρό του Φεριώτη

«Προβοκάτσια» μυρίζει η συμπλοκή Τούρκων λαθρομεταναστών με τον 32χρονο κτηνοτρόφο – Να μην επιτρέψουμε να μαραθεί ο Πατριωτισμός των Ακριτών του Έβρου...

Οι Ένοπλες Δυνάμεις ας είναι παράδειγμα για την Κυβέρνηση

Λαθρομετανάστες, νέοι, ετοιμοπόλεμοι, σε αρίστη φυσική κατάσταση, συντονίζονται μέσω τηλεφώνων – Πότε όμως θα ξυπνήσει το πολιτικό μας σύστημα;

More Articles Like This