9.4 C
Alexandroupoli
Σάββατο, 6 Ιουνίου, 2020

ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΔΙΑΜΟΙΡΑΣΜΟ ΣΕ ΕΛΛΑΔΑ-ΣΕΡΒΙΑ-ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ

Έρχεται η μοιρασιά του κρατιδίου των Σκοπίων, που έχουν εξελιχθεί σε “πληγή” και εστία αποσταθεροποίηση των Βαλκανίων – “Άπλωσαν τα πόδια τους πέρα από το πάπλωμα”

Μεγάλη είναι η ανησυχία των Σλάβων Σκοπιανών για μελλοντική διάλυση της χώρας τους και διαμοιρασμού της σε Ελλάδα και Βουλγαρία όπως  φάνηκε από την διαμαρτυρία σκληροπυρηνικών εθνικιστών μετά από ενός λεπτού προσευχής στο προαύλιο του καθεδρικού ναού του Αγίου Κλήμεντα της Οχρίδας με κύριο αίτημά τους να μην διαιρεθεί η «Μακεδονία» μεταξύ των δύο χωρών.

Το pronews.gr πρώτο είχε αναφέρει το σενάριο αυτό με απώτερο στόχο να εξουδετερωθεί η πηγή της αστάθειας που έχει δημιουργηθεί στα Σκόπια

- Advertisement -

Στόχος η με κάθε τρόπο εξουδετέρωση του αλβανικού στοιχείου και αυτό περιλαμβάνει ακόμα και την προοπτική διαμοιρασμού των Σκοπίων και ζωνών επιροής, μιας ελληνικής, μιας σερβικής και μιας βουλγαρικής.

Έρχεται η μοιρασιά των Σκοπίων τα οποία έχουν εξελιχθεί σε μια «πληγή» για όλα τα Βαλκάνια και λόγω του ότι αποτελούν εστία αποσταθεροποίησης αλλά και επειδή «κλέβουν» συλλήβδην την Ιστορία όχι μόνο της Ελλάδας αλλά και της Σερβίας και της Βουλγαρίας;

Οι ίδιοι οι Σκοπιανοί πλέον το φοβούνται αυτό καθώς αναγνωρίζουν την γεωστρατηγική αδυναμία τους και το γεγονός ότι «άπλωσαν τα πόδια τους πέραν του παπλώματος»

Ελλάδα, Βουλγαρία αλλά και η Σερβία είναι τα κράτη που εμπλέκονται άμεσα λόγω γειτνίασης και ιστορικών παραχαράξεων από τους Σκοπιανούς

Έτσι προχθές χιλιάδες Σκοπιανοί ξεκίνησαν διαμαρτυρία με κύριο αίτημα να δοθεί χάρη όπως λένε  στους «εισβολείς» του Κοινοβουλίου στις 27 Απριλίου, όπου επιτέθηκαν στον νυν πρωθυπουργό Ζόραν Ζάεφ και τους επικεφαλής αλβανικών κομμάτων με αποτέλεσμα πολλοί από αυτούς να ξυλοκοπηθούν αγριότατα.

Οι διαδηλωτές ανθίστανται στην επιδιωκόμενη διγλωσσία στη χώρα, ζήτησαν επίσης να μην επαναληφθεί το 2001, όπου, σύμφωνα με αυτούς, εγκαταστάθηκαν στα Σκόπια  από 100 έως 200 χιλιάδες Αλβανοί Κοσοβάροι καθώς εισήλθαν στην χώρα για να πολεμήσουν κατά των σκοπιανών δυνάμεων ασφαλείας και τελικώς παρέμειναν ως εποικιστές στην αλβανόφωνη περιοχή του Τετόβου.

Οι διαμαρτυρόμενοι έφεραν πανό «Λευτεριά στους πατριώτες- φυλακή στους προδότες»και κρατούσαν σημαίες που είχαν τον Ήλιο της Βεργίνας.

Όμως η διαδήλωση δεν τελείωσε εκεί πέρα. Θα επαναληφθεί εκ νέου στις 13 Σεπτεμβρίου όταν και θα συζητηθεί ο νόμος περί διγλωσσίας

Πάντως το σενάριο του διαμοιρασμού είναι μια επανάληψη της πρότασης που πλανάται για χρόνια ως αστικός μύθος και επιβεβαίωσε ο πρώην Γιουγκοσλάβος Εξωτερικών, Βλάντισλαβ Γιοβάνοβιτς στην «Nedeljnik», όπου με αφορμή το θάνατο του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, είπε πως είχε ζητηθει από τον τελευταίο η σύμπραξη για τη δημιουργία μιας συνομοσπονδίας μεταξύ Ελλάδας και Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γιουγκοσλαβίας όπου ανάμεσα θα μοιραζόντουσαν τα σκοπιανά εδάφη!

Μόνο που τώρα εμπλέκεται και η Βουλγαρία που και αυτή ανησυχεί λόγω της «Μακεδονίας του Πιρίν» για τις αλυτρωτικές βλέψεις των Σκοπιανών.

Αλλαγή στάσης παρουσιάζεται πλέον και από την σερβική πλευρά καθώς ο υπουργός Εξωτερικών της Σερβίας, Ίβιτσα Ντάτσιτς, μετά από συνάντηση στην Αθήνα με τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Κοτζιά, δήλωσε ότι η χώρα έκανε λάθος πριν από 20 χρόνια, που αναγνώρισε  «τα Σκόπια με το όνομα ‘Δημοκρατία της Μακεδονίας’».

Η αλήθεια είναι ότι εάν η διπλανή χώρα γίνει δίγλωσση και ενισχυθεί κι άλλο το αλβανικό στοιχείο τότε η αστάθεια θα ενισχυθεί και μαζί με αυτή και η ανάγκη για δραστικές λύσεις από τα συνορεύοντα κράτη.

Θεόφραστος Ανδρεόπουλος

ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Latest News

Προβοκάτσιες στήνουν οι Τούρκοι στο ποτάμι!!!

Σώνει και καλά θέλουν να προκαλέσουν «θερμό επεισόδιο» στον Έβρο – Οι δουλέμποροι… προστάτες των λαθρομεταναστών!!!

Το Καλέ Πανηγύρι του Διδυμοτείχου

Αποτελεί απότοκο σημαντικών Ιστορικών γεγονότων και Θεϊκής παρέμβασης – Ο Λαός του Διδυμοτείχου διατηρεί άσβεστη την θαυματουργή...

Για ποιο λόγο εξαιρέθηκε η Θράκη και η Σαμοθράκη;

Εμείς εδώ δεν αντιμετωπίζουμε προσφυγικές ροές, όπως τα νησιά του Β.Α. Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα; - Διαμαρτυρία του Συνδέσμου Ξενοδόχων Θράκης

Θα κάνει δημοψήφισμα για την Αγιά Σοφιά;

Ο Ερντογάν ζήτησε και επισήμως την αλλαγή του καθεστώτος της Αγίας Σοφίας – Θα την κάνει τζαμί

Το Δ’ Σώμα Στρατού ασπίδα του Έβρου

Η «ακτινογραφία» του ισχυρότερου σχηματισμού των Ενόπλων Δυνάμεων, που κρατά απροσπέλαστη την Ελληνοτουρκική μεθόριο – Το Δ’ Σ.Σ. κλείνει σε λίγους μήνες...

More Articles Like This