9.4 C
Alexandroupoli
Σάββατο, 15 Αυγούστου, 2020

Αν το ζητήσουν και οι Πομάκοι;

Να προχωρήσουν και αυτοί στην ίδρυση “Πομακικής Ένωσης Ξάνθης” – Επικίνδυνα παιχνίδια ξετυλίγονται στην Θράκη μας – Οι χάρτες του Pomakistan

«Ναι υπάρχει Κόκκινη Γραμμή για τους ΑΝΕΛ, και αυτή είναι στο 8χλμ, από εκεί και πέρα μην τολμήσουν να περάσουν». Αυτό είναι το κλίμα που επικρατεί στα Πομακοχώρια αφού οι ΑΝΕΛ μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα φρόντισαν να αποδείξουν ότι οι Πομάκοι ήταν και αυτοί ένα άρμα για την εξουσία.

Και αν σε όλη την Ελλάδα γίνεται λόγος για την «Τουρκική Ένωση Ξάνθη» (λες και τώρα δεν λειτουργεί όπως ακριβώς θέλει) και την περιβόητη τροπολογία, στα Πομακοχώρια οι κάτοικοι είναι εξοργισμένοι με τον «άδειασμα» των ΑΝΕΛ σχετικά με τα δίγλωσσα σχολεία. Ουσιαστικά με τον τρόπο αυτό όλοι οι μουσουλμάνοι στην Θράκη (Πομάκοι και Ρομά) στέλνονται με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο στην αγκαλιά του Τουρκικού Προξενείου και της Τουρκίας αφού θεωρείται μητρική τους γλώσσα τα Τούρκικα. Εκτός, και αν οι ΑΝΕΛ έκαναν κάποια δήλωση η κάποια ενέργεια που να τονίζουν ποια είναι η μητρική γλώσσα των Πομάκων.

- Advertisement -

Όσα όμως συμβαίνουν το τελευταίο καιρό στην Θράκη και ειδικά με τα δίγλωσσα σχολεία, δεν έχουν αφήσει αδιάφορους τους Πομάκους της Βουλγαρίας οι οποίοι εδώ και αρκετά χρόνια και εκμεταλλευόμενοι το διαδίκτυο, με έδρα την Σουηδία έχουν ξεκινήσει αγώνα για να αναγνωριστούν ως «Ορφανό Έθνος» με το ότι συνεπάγεται αυτό. Το Pomakistan δεν είναι μια θεωρία συνωμοσίας, είναι μια πραγματικότητα όπου 500.000 Πομάκοι στον κόσμο (350000 στην Βουλγαρία) δουλεύουν συστηματικά και περιμένουν την κατάλληλη στιγμή.

Οι Πομάκοι της Βουλγαρίας ποντάρουν στον θρησκευτικό φανατισμό αφού δεν διστάζουν να αναφέρουν πως οι μουσουλμάνοι πομάκοι προϋπήρχαν όλων των άλλων.

Στους χάρτες του Pomakistan θα δούμε ότι περιλαμβάνει μια περιοχή από Βόρεια της Ξάνθης και της Κομοτηνής μέχρι και το ΄Κόσσοβο. Μέσα σε αυτό το χάρτη περιλαμβάνονται και τα Σκόπια, τα οποία σε μια περίπτωση διάλυση τους θα επιτάχυναν την δημιουργία του Pomakistan αφού ένα τέτοιο κράτος θα λειτουργούσε ως «λαβίδα» για Βουλγαρία και Σερβία.

Οι ΑΝΕΛ και είναι ανίκανοι να αντιληφθούν σε τι πράγμα λένε «ΝΑΙ» για χάρη της καρέκλας αλλά και στην περίπτωση που θα ψηφίσουν την τροπολογία θα στιγματιστούν και θα αναφέρονται στο μέλλον σε κείμενα ως οι κύριοι υπεύθυνοι για την άσχημη εξέλιξη

«Το κάνανε μια φορά, μας βάλανε μπάρες και μας έσπρωξαν στα χέρια των Τούρκων για να μην αποτελέσουμε κίνδυνο για την Ελλάδα στο ψυχρό πόλεμο, αυτή την φορά καλύτερα στα χέρια των Βουλγάρων Πομάκων παρά στα χέρια των Τούρκων» μας ανέφερε Πομάκος από τον Εχίνο κλείνοντας την κουβέντα.

xanthipress.gr

ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Latest News

www.elthraki.gr Δυσαρέσκεια των πολιτών από την Περιφέρεια ΑΜ-Θ

Τι δήλωσαν στην ηλεκτρονική δημοσκόπηση της «ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΘΡΑΚΗΣ», για τα έργα που μέχρι στιγμής έχουν γίνει 

Πεζοπόροι και ποδηλάτες στην Παν/πολη Κομοτηνής

Υπεγράφη η Σύνδεση για δημιουργία Δικτύου μονοπατιών-πεζοπορικών διαδρομών και θέσεων υπαίθριας αναψυχής Υπογράφηκε την...

Τι ήθελε ο Ακάρ στα σύνορα του Έβρου;

Επισκέφθηκε μονάδες στην Αδριανούπολη, με όλη την ηγεσία των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων Στα σύνορα...

Αντικατάσταση οργάνων σε παιδικές χαρές Νέας Χηλής

Και τοποθέτηση δαπέδου ασφαλείας για την προστασία των παιδιών από τον Δήμο Αλεξανδρούπολης Στο...

Ποιάν ΑΟΖ θα… υπερασπισθούμε;

Αυτήν που δεν ανακήρυξαν ποτέ οι Πολιτικοί μας; - Στόχος της Τουρκίας είναι η Ιστορική Ταπείνωση της Ελλάδος, με την κατάληψη του...

More Articles Like This