9.4 C
Alexandroupoli
Σάββατο, 15 Αυγούστου, 2020

Γιατί ενοχλήθηκαν για την βρουκέλλωση;

Μόνο 13 τα κρούσματα λέγει ο Κτηνοτροφικός Σύλλογος Αλεξανδρούπολης – Όμως τι εννοεί για “κινδυνολογούντα δημοσιεύματα” – Για τα δικά σας ζωντανά νοιαζόμαστε και όχι για τα δικά μας 

Δεν γνωρίζουμε τους λόγους που προκάλεσε ενόχληση το δημοσίευμα της ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΘΡΑΚΗΣ (βλέπε φύλλο 29 Σεπτεμβρίου 2017) που ανέφερε την εφαρμογή Καραντίνας σε Αιγοπρόβατα, λόγω κρουσμάτων Βρουκέλλωσης στον Έβρο.

Όπως επίσης δεν κατανοούμε την σπουδή με την οποία έσπευσε ο Κτηνοτροφικός Σύλλογος Αλεξανδρούπολης να προχωρήσει στην έκδοση Δελτίου τύπου, το οποίο παρακάτω δημοσιεύουμε:

- Advertisement -

Η αλήθεια για τα κρούσματα βρουκέλλωσης στον Έβρο

Καμία ανησυχία δεν πρέπει να υπάρχει στον κτηνοτροφικό κόσμο του Έβρου, η οποία προκλήθηκε τις τελευταίες ημέρες από δημοσιεύματα στον ηλεκτρονικό και έντυπο τύπο και αφορούν σε κρούσματα βρουκέλλωσης που εμφανίστηκαν σε αιγοπρόβατα στην περιοχή του Δορίσκου Φερών.

Οι κτηνοτρόφοι γνωρίζουν πολύ καλά πως το πρόγραμμα εμβολιασμού, εφαρμόζεται εδώ και πολλά χρόνια σε ολόκληρη τη χώρα, όπως και στην περιοχή μας.

Όλα τα νεαρά θηλυκά εμβολιάζονται, ενώ από φέτος ξεκίνησε εμβολιασμός και στα νεαρά αρσενικά.

Αν σε κάποιο αρσενικό εμφανιστεί θετικό το δείγμα της εξέτασης, αυτό απομονώνεται και στη συνέχεια σφάζεται.

Με μια πιο προσεκτική ματιά στην απόφαση με αρ. πρωτ. 18597 της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας Έβρου που εκδόθηκε στις 17 Σεπτεμβρίου 2017 με θέμα “Απόφαση Λήψης Υγειονομικών Μέτρων κατά της βρουκέλλωσης των αιγοπροβάτων στη Ζώνη Εμβολιασμού σε εκμετάλλευση με θετικό εργαστηριακό αποτέλεσμα και υποχρεωτική σφαγή αυτών (Θ+)”θα διαπιστώναμε, ότι τα μέτρα απομόνωσης αφορούν μόνο 13 αρσενικά ζώα και όχι ολόκληρο το κοπάδι, όπως εσφαλμένα αναφέρουν τα κυνδυνολογούντα δημοσιεύματα.

Επίσης στον κτηνοτροφικό κόσμο είναι γνωστό πως η μετάδοση της ασθένειας δεν μπορεί να γίνει από κοπάδι σε κοπάδι, μέσω του αέρα, αλλά μόνο με αίμα και κυρίως με εμβρυακά υγρά. Οπότε στην προκειμένη περίπτωση δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος μετάδοσης της νόσου από τα δεκατρία μόνο κρούσματα που έχουν εντοπιστεί.

Κτηνοτροφικός Σύλλογος Αλεξανδρούπολης

***

Σημείωση Ε.Θ.:

Επειδή η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΘΡΑΚΗ δεν ανήκει στην κατηγορία των FAKE NEWS και ό,τι γράφει είναι έγκυρο, δεν δεχόμαστε την αναφορά του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης, για “κινδυνολογούντα δημοσιεύματα”.

Έχουμε κρούσματα Βρουκέλλωσης στον Έβρο, ναι ή όχι;

Η Εφημερίδα μας εύχεται αυτά τα κρούσματα να μην αυξηθούν.

Όμως εμείς γράφουμε και νοιαζόμαστε για τα δικά ΣΑΣ ζωντανά, όχι για τα δικά ΜΑΣ, γιατί δεν έχουμε.

Κι όταν η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΘΡΑΚΗ επιμένει για την επαναλειτουργία του Κέντρου Εξωτικών Νοσημάτων στην Ορεστιάδα για την καταπολέμηση των επιζωοτιών πάλι, για τα δικά σας ζωντανά (και επέκεινα για την οικονομία του τόπου μας) νοιάζεται.

Εξηγούμαστε για να μην παρεξηγούμαστε.

Σ. Κ.

ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Latest News

www.elthraki.gr Δυσαρέσκεια των πολιτών από την Περιφέρεια ΑΜ-Θ

Τι δήλωσαν στην ηλεκτρονική δημοσκόπηση της «ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΘΡΑΚΗΣ», για τα έργα που μέχρι στιγμής έχουν γίνει 

Πεζοπόροι και ποδηλάτες στην Παν/πολη Κομοτηνής

Υπεγράφη η Σύνδεση για δημιουργία Δικτύου μονοπατιών-πεζοπορικών διαδρομών και θέσεων υπαίθριας αναψυχής Υπογράφηκε την...

Τι ήθελε ο Ακάρ στα σύνορα του Έβρου;

Επισκέφθηκε μονάδες στην Αδριανούπολη, με όλη την ηγεσία των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων Στα σύνορα...

Αντικατάσταση οργάνων σε παιδικές χαρές Νέας Χηλής

Και τοποθέτηση δαπέδου ασφαλείας για την προστασία των παιδιών από τον Δήμο Αλεξανδρούπολης Στο...

Ποιάν ΑΟΖ θα… υπερασπισθούμε;

Αυτήν που δεν ανακήρυξαν ποτέ οι Πολιτικοί μας; - Στόχος της Τουρκίας είναι η Ιστορική Ταπείνωση της Ελλάδος, με την κατάληψη του...

More Articles Like This