Home / Κοινωνια / Πριν τα… “αόρατα” F-35 να ‘χουμε το νου μας στα αόρατα UAV και DRONES

Πριν τα… “αόρατα” F-35 να ‘χουμε το νου μας στα αόρατα UAV και DRONES

Νέα μαζική παραγωγή, μη επανδρωμένων αεροσκαφών, ετοιμάζει η Τουρκία – Θα λειτουργούν ως “Καμικάζι” – Θα επιτίθενται, θα χτυπούν και θα αυτοκαταστρέφονται – Οι Ιταλοί μάς προειδοποιούν 

Όσο ψάχνουμε να βρούμε τρόπο για να “πιάνουμε” στα ραντάρ τα “αόρατα” τουρκικά F-35,καλό θα ’ταν να δούμε σοβαρά την ανάπτυξη των τουρκικών uav’ s και drones.

Πολλές φορές έχουμε αναφερθεί στο θέμα επισημαίνοντας εκτός από την τουρκική ανάπτυξη σ΄ αυτόν το τομέα και την ελληνική αδιαφορία να ασχοληθεί με το ζήτημα. Είναι το σήμερα και το αύριο.

Δεν το γράφουμε μόνο οι Έλληνες δημοσιογράφοι.

Διαβάστε τι έγραψε η ιταλική Republica και θα καταλάβετε ότι άλλες χώρες που δεν έχουν λόγους να ανησυχούν όσο εμείς, δίνουν σημασία στις κινήσεις των Τούρκων.

Διαβάστε τι γράφουν:

Νέα μαζική παραγωγή μη επανδρωμένων αεροσκαφών ‘καμικάζι’ για την ασφάλεια και την άμυνά της ετοιμάζει η Τουρκία σύμφωνα με τον εθνικό Τύπο που παρουσίασε πρόσφατα αξιοσημείωτη ποικιλία διαφοροποιημένων προϊόντων. Τα εν λόγω όπλα έχουν την ικανότητα να επιτίθενται και να χτυπούν, αυτοκαταστρεφόμενα.

Πρόκειται για αυτόνομα αεροσκάφη, προγραμματισμένα με αλγόριθμους βασισμένους στα τελευταία επιτεύγματα τεχνητής νοημοσύνης, που έχουν ως σκοπό την παρακολούθηση των πιο διαφορετικών καταστάσεων πολέμου, σημειώνεται.

Αναφέρονται ονομαστικά τα Alpagu, Togan και Kargu. Η νέα οικογένεια των drones, που αναπτύχθηκε από τεχνική εταιρεία που ειδικεύεται στην πολεμική τεχνολογία για τις τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις, παρουσιάστηκε στη 13η Διεθνή Έκθεση Αμυντικής Βιομηχανίας στην Κων/πολη τον περασμένο Μάιο.

Το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu μεταδίδει δηλώσεις της κυβέρνησης της Άγκυρας:

«Η μαζική παραγωγή της νέας κατηγορίας drones έχει ξεκινήσει και τα πρώτα προϊόντα θα σταλούν σύντομα στις δυνάμεις ασφαλείας», ανακοίνωσε ο Υφυπουργός Ismail Demir.

Η τουρκική αμυντική βιομηχανία -πολύ δραστήρια ανέκαθεν δεδομένου ότι ο τουρκικός στρατός είναι, ως προς τα μέσα και τη δύναμη πυρός, ο δεύτερος στο ΝΑΤΟ μετά των ΗΠΑ- αποφάσισε να διαφοροποιήσει τον στρατιωτικό εξοπλισμό της με την παραγωγή των νέων μη επανδρωμένων αεροσκαφών πολύ υψηλής τεχνολογικής ικανότητας, σχολιάζει ο δημ/φος.

Πρόκειται για ‘εργαλεία’ που οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις κρίνουν απαραίτητα -αν και χρησιμοποιούνται ήδη σε μια έκδοση που θεωρείται πλέον ξεπερασμένη από την Άγκυρα- για τον πόλεμο εναντίον των Κούρδων ανταρτών του ΡΚΚ στη ΝΑ Ανατολία, «αγαπημένο θέμα» του Προέδρου Recep Tayyip Erdogan, ο οποίος πρόσφατα δήλωσε: «Θα κάνουμε ό, τι μπορούμε για να διατηρήσουμε αυτό το Κράτος ζωντανό.

Θα το πετύχουμε με τα άρματα μάχης, με τα κανόνια και με τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη. Θα το πετύχουμε εξοπλίζοντας τις δυνάμεις ασφαλείας μας με όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό».

Π. Καρβουνόπουλος

***

Σημείωση Ε.Θ.:

Πριν από δύο περίπου χρόνια, ανώτατος Στρατιωτικός Διοικητής, που υπηρέτησε σε μονάδες του Έβρου, μας έλεγε.

“Τα άρματα μάχης και τα αεροπλάνα μπορούμε να τα αντιμετωπίσουμε.

Εκείνα που δεν μπορούμε, είναι τα μη επανδρωμένα μικρά αεροσκάφη.

Θα τα βλέπουμε να πετούν πάνω από τα κεφάλια μας, χωρίς να μπορούμε να κάνουμε τίποτα”.

Πρέπει να υπενθυμίσουμε ακόμα, παλαιότερα δημοσιεύματα της ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΘΡΑΚΗΣ για την έλλειψη έμπειρων πιλότων στα μαχητικά της Τουρκικής Αεροπορίας, μετά τις εκκαθαρίσεις που έγιναν μετά το πραξικόπημα του 2016.

Τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη, αποτελούν σήμερα την ιδανική λύση για την Τουρκία.

Κατά τα άλλα, εμείς θα έχουμε αναβαθμίσει τα F-16 σε δέκα χρόνια.

Δηλαδή το 2028.

Σ. Κ.