9.4 C
Alexandroupoli
Σάββατο, 4 Απριλίου, 2020

ΠΡΟΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΕ… ΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΘΗΤΕΙΑΣ;

Το “Άρωμα” προετοιμασίας των Εκλογών, είναι πλέον διάχυτο στην πολιτική ατμόσφαιρα – Μεταξύ των παροχών και εξαγγελιών, θεωρείται δύσκολο βήμα η μείωση της Στρατιωτικής θητείας από τους 12 σε 6 μόλις μήνες    

Το “Άρωμα Εκλογών” όσο κι αν δεν γίνεται άμεσα αντιληπτό, είναι διάχυτο στην ατμόσφαιρα των πολιτικών μας πραγμάτων.

Και αν η διενέργεια των προσεχών εκλογών, όπως τονίζεται από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ τοποθετείται το 2019 με την ολοκλήρωση της 4ετίας, οι προπαρασκευαστικές ενεργείς και κινήσεις, είναι εξόφθαλμα ορατές.

Ένα νέο στοιχείο έρχεται να προστεθεί στις υποψίες για προετοιμασία εκλογών από τον ΣΥΡΙΖΑ μέχρι το Φθινόπωρο του 2018.

Όπως γράφει στην Εστία ο κ. Ευθ. Π. Πέτρου μετά την εξαγγελία από τον υπουργό Αναπτύξεως Δημ. Παπαδημητρίου 300.000 προσλήψεων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα με χρηματοδότηση τής World Bank, μετά την εξαγγελία Σπίρτζη για μείωση των προστίμων τού ΚΟΚ και μετά τις εξαγγελίες του Αλέξη Τσίπρα για επιδοτήσεις της τάξεως των 15.000 ευρώ σε 100.000 μικρομεσαίους, τώρα προετοιμάζεται -συμφώνως προς πληροφορίες της «Εστίας» -μείωσις της στρατιωτικής θητείας από τους εννέα μήνες στους έξι.

Διά του μέτρου αυτού η Κυβέρνησις ικανοποιεί αφ’ ενός το κομματικό της ακροατήριο (η μείωσις ήταν επίμονο αίτημα της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ), ελπίζει δε ότι θα προσεταιρισθεί τους 100.000 περίπου νέους οι όποιοι θα ευεργετηθούν από αυτό.

Το γεγονός ότι η μείωσις αυτή θα έχει εξαιρετικώς δυσμενείς επιπτώσεις στο αμυντικό σύστημα της χώρας δεν φαίνεται να απασχολεί ιδιαιτέρως τον ΣΥΡΙΖΑ που έχει επιδείξει μέχρι στιγμής απόλυτη αδιαφορία για τις Ένοπλες Δυνάμεις. Η πρόσφατος πτήσις του κ. Τσίπρα με μαχητικό F-16 αποδεικνύεται επικοινωνιακό πυροτέχνημα, καθώς ο Πρωθυπουργός δεν φαίνεται να βγήκε σοφότερος από το πιλοτήριο.

Δεν είναι σκόπιμο να αναφερθούμε στα ποσοστά επανδρώσεως των μονάδων της παραμεθορίου και τις επιπτώσεις που θα έχει σε αυτές και την μαχητική ετοιμότητά τους η μείωσις της θητείας κατά τρεις μήνες, δηλαδή κατά το 30% της σημερινής διάρκειας της, και μάλιστα χωρίς να έχει προηγηθεί σχεδιασμός σταδιακού περιορισμού του χρόνου υπηρεσίας. Α

ξιόπιστες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι ενστάσεις πού έχουν διατυπωθεί από τα Γενικά Επιτελεία αγνοήθηκαν από την πολιτική ηγεσία, η οποία απαιτεί άμεση εφαρμογή της μειώσεως.

Η πρότασις πλήρους καταργήσεως των κέντρων εκπαιδεύσεως ταυτοχρόνως προς την μείωση της θητείας, μάλλον θα περιπλέξει την κατάσταση, παρά θα αποτελέσει λύση, όπως θέλει να την παρουσιάσει η Κυβέρνησις.

Το σκεπτικό είναι ότι οι στρατεύσιμοι θα κατατάσσονται απ’ ευθείας στις μονάδες, όπου και θα τυγχάνουν της προβλεπομένης εκπαιδεύσεως.

Έτσι, όπως υποστηρίζουν οι εμπνευστές της προτάσεως, δεν θα μειωθεί η στελέχωσις των παραμεθορίων δυνάμεων.

Επικαλούνται μάλιστα το μοντέλο του γερμανικού Στρατού, το οποίο είναι έτσι οργανωμένο.

Αγνοούν όμως παντελώς ότι τα κέντρα εκπαιδεύσεως επιτελούν την σημαντική αποστολή της επιλογής των στρατευσίμων, ώστε να αποδοθούν στις μονάδες μόνον οι στρατιώτες που είναι απηλλαγμένοι προβλημάτων υγείας πάσης φύσεως.

Ούτε η επιλογή αυτή ούτε το έργο της εκπαιδεύσεως μπορεί να επιτελεσθεί σε μία μονάδα με μάχιμη αποστολή στην παραμεθόριο.

Απεναντίας, τα καθήκοντά της θα περιπλακούν τόσο που η μαχητική της ικανότης θα περιορισθεί σημαντικά.

Ευθ. Π. Πέτρου

 

Σημείωση Ε.Θ.:

Το γεγονός ότι το παραπάνω δημοσίευμα δεν έχει διαψευσθεί μέχρι τώρα, από το Μέγαρο Μαξίμου, αυξάνει ακόμα περισσότερο το Άρωμα των Εκλογών, που σίγουρα θα αιφνιδιάσουν, για μία ακόμα φορά, τα κόμματα της Αντιπολίτευσης.

Σ. Κ.

Latest News

Οι ρυθμίσεις που ζητούν τα Καταστήματα Καφέ-Εστίασης της Αλεξ/πολης

Καλούνται οι Βουλευτές του Νομού Έβρου να συστρατευθούν και να βοηθήσουν Ένας χρόνος έχει περάσει από τις προεκλογικές εξαγγελίες...

4o Πακέτο μέτρων για την οικονομία

Ποιες είναι οι παρεμβάσεις της Κυβερνήσεως στην Αγορά, λόγω κορωνοϊού - Οι συμπληρωματικές δαπάνες στον Κρατικό Προϋπολογισμό ανέρχονται για Μάρτιο και Απρίλιο,...

Επιτακτική η ανάγκη ανακαίνισης του Σιδ/κου Σταθμού Πυθίου

Ο Ιστορικός Σταθμός του ΟΣΕ πρέπει να ανακαινισθεί και να επαναλειτουργήσει - Πολλαπλά τα οφέλη για τον ακριτικό Νομό μας

Πως εξαπλώθηκε η Ισπανική Γρίπη στην Αλεξ/πολη

Η πανδημία του 1918 βρήκε το τότε  Dedeagats υπό Βουλγαρική Κατοχή - Στην πόλη μας υπάρχει ακόμη το Βρετανικό Στρατιωτικό Κοιμητήριο (τα...

More Articles Like This