9.4 C
Alexandroupoli
Τρίτη, 4 Αυγούστου, 2020

Όλα έτοιμα για τον 3ο Ποδηλατικό Γύρο Μνημείων Βορ. Έβρου

Οργανώνεται από τον Ποδηλατικό Αθλητικό Σύλλογο “ΡΗΣΟΣ” της Ορεστιάδας και θα διεξαχθεί αύριο Κυριακή 8 Οκτωβρίου 2017 – Ποια είναι η διαδρομή του δρόμου των 112 χιλιομέτρων

 

Ο Ποδηλατικός Αθλητικός Σύλλογος «ΡΗΣΟΣ» σε συνεργασία με τον Δήμο Ορεστιάδας το Ε85 CLUB- και τη ΓΑΊΑ τοπικά προϊόντα συνδιοργανώνουν Ποδηλατικό αγώνα δρόμου ΔΙΑΣΥΛΛΟΓΙΚΟ (ΑΝΔΡΩΝ-ΕΦΗΒΩΝ) και OPEN την Κυριακή 8 Οκτωβρίου 2017.

- Advertisement -

Την Κυριακή 08 Οκτωβρίου 2017 θα πραγματοποιηθεί αγώνας δρόμου 112 χιλιομέτρων. 11:00 π.μ. εκκίνηση  Διασυλλογικού Ανδρών- Εφήβων 11:05 π.μ. εκκίνηση κατηγορίας OPEN

Πιθανή ώρα τερματισμού πρώτου αθλητή στις 14:15μμ

ΠΡΟΕΚΚΙΝΗΣΗ 15χιλ.

Διαδρομή:

Κεντρική Πλατεία Ορεστιάδας, (από τον κεντρικό δρόμο και στροφή δεξιά στον κόμβο ΔΙΚΑΙΩΝ) με προορισμό προς Ορμένιο, Πετρωτά, Πεντάλοφος, Κόμαρα, Ελέα, Πλάτη, Άρζος, Καναδάς, και δεξιά στον κόμβο από κεντρικό δρόμο προς Ορεστιάδα 20χιλ, και αριστερά στον πρώτο κόμβο προς Κεντρική Πλατεία Ορεστιάδας(τερματισμός).

Οι ποδηλατικοί αγώνες θα διεξαχθούν σύμφωνα με τους παρακάτω κανόνες και σύμφωνα με τους κανονισμούς της Ε.Ο.Π.

Για ότι άλλο δεν προβλέπεται θα αποφασίζει επιτόπου η Αγωνόδικος Επιτροπή η οποία έχει το δικαίωμα τροποποίησης των αγώνων.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ: ΑΝΔΡΩΝ-ΕΦΗΒΩΝ με δελτίο OPEN Εφήβων, 17+ Α1 Ανδρών, 18 – 29 ετών Α2 Ανδρών, 30 – 39 ετών Β1 Βετεράνων, 40 – 49 ετών Β2 Βετεράνων 50+ Β3 Βετεράρων 60+ Γ1 Γυναικών, 18+ Θέλεις να γίνεις εθελοντής; Προλαβαίνεις!

Όποιος επιθυμεί να γίνει εθελοντής στον 3ο ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟ ΓΥΡΟ ΜΝΗΜΕΙΩΝ Β. ΕΒΡΟΥ που θα διεξαχθεί στις 07-08/10/2017 Σάββατο και Κυριακή αρκεί να συμπληρώσει την φόρμα εγγραφής.

Περιγραφή της διαδρομής του Ποδηλατικού γύρου μνημείων Β.Έβρου: “Ξεκινάμε από την κεντρική πλατεία που εδρεύει και το Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο Νέας Ορεστιάδας και Περιφέρειας, με κατεύθυνση προς Δίκαια περνώντας πάνω από την γέφυρα στις Καστανιές και αγναντεύοντας τον Ποταμό Άρδα φτάνοντας στο Σπήλαιο και το Λαογραφικό Μουσείο Τριγώνου, η Ιδιωτική Λαογραφική Συλλογή Πάλλης Τριγώνου αλλά και το εκκλησιαστικό μουσείο με εκθέματα από τον 18 αιώνα φτάνοντας στα Δίκαια ξαπλωμένα σε πλαγιές υψωμάτων να αγναντεύουν τον ‘Εβρο και την απεραντοσύνη της Θρακικής πεδιάδας ανατολικά με τα χωριά Φτελιά και Πάλλη, μέσα στον πλατύ κάμπο με προορισμό τα Πετρωτά Έβρου το χωριό των μαστόρων της Πέτρας.

(Κατά την παράδοση όταν κτιζόταν το γεφύρι του ‘Έβρου στην περιοχή, ήρθαν εδώ τεχνίτες από την ‘Ήπειρο ή την Μάλτα.

‘Όταν τελείωσε το γεφύρι, έμειναν δουλεύοντας την πέτρα που είναι άφθονη στα γύρω υψώματα.

Εδώ κατασκευάζονταν οι μυλόπετρες για όλη τη Θράκη με πρώτη ύλη την εξαίρετης ποιότητας πέτρα, τα λατομεία της οποίας χρονολογούνται από την κλασική περίοδο της ελληνικής αρχαιότητας.

Η πέτρα των Πετρωτών, ανήκει στην κατηγορία του ζεόλιθου).

Φτάνουμε στον Πεντάλοφο χτισμένος σε πέντε υψώματα όπως λέει και τ’ όνομά του, με κατεύθυνση προς Κόμαρα – Κυπρίνο και τον Τύμβο Μικρής Δοξιπάρας – Ζώνης που είναι ένα Ρωμαϊκό ταφικό μνημείο/Τύμβος το οποίο χρονολογείται από το 2ο αιώνα μ.Χ. και βρίσκεται κοντά στα χωριά Μικρή Δοξιπάρα, Ζώνη και Χελιδόνα στο Νομό Έβρου και επιστροφή από Φυλάκιο – Ρίζια – Καστανιές με τερματισμό πλέον στην κεντρική πλατεία της Ορεστιάδας.”

Δημήτρης Μηλίκας

ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Latest News

www.elthraki.gr Δυσαρέσκεια των πολιτών από την Περιφέρεια ΑΜ-Θ

Τι δήλωσαν στην ηλεκτρονική δημοσκόπηση της «ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΘΡΑΚΗΣ», για τα έργα που μέχρι στιγμής έχουν γίνει 

Πεζοπόροι και ποδηλάτες στην Παν/πολη Κομοτηνής

Υπεγράφη η Σύνδεση για δημιουργία Δικτύου μονοπατιών-πεζοπορικών διαδρομών και θέσεων υπαίθριας αναψυχής Υπογράφηκε την...

Τι ήθελε ο Ακάρ στα σύνορα του Έβρου;

Επισκέφθηκε μονάδες στην Αδριανούπολη, με όλη την ηγεσία των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων Στα σύνορα...

Αντικατάσταση οργάνων σε παιδικές χαρές Νέας Χηλής

Και τοποθέτηση δαπέδου ασφαλείας για την προστασία των παιδιών από τον Δήμο Αλεξανδρούπολης Στο...

Ποιάν ΑΟΖ θα… υπερασπισθούμε;

Αυτήν που δεν ανακήρυξαν ποτέ οι Πολιτικοί μας; - Στόχος της Τουρκίας είναι η Ιστορική Ταπείνωση της Ελλάδος, με την κατάληψη του...

More Articles Like This