Κατέφθασαν στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης – Εγκατάσταση μονάδας συναρμολόγησης
Τα πρώτα αμερικανικά ελικόπτερα “Black Hawk” έκαναν την εμφάνισή τους το μεσημέρι της Δευτέρας στο αεροδρόμιο «Δημόκριτος» της Αλεξανδρούπολης.
Τα ελικόπτερα ξεκίνησαν από τη Ρουμανία κι έπειτα προσγειώθηκαν στο αεροδρόμιο του Μπουργκάς στην Βουλγαρία, ενώ τελικός προορισμός τους ήταν το αεροδρόμιο «Δημόκριτος» στην Αλεξανδρούπολη.
Τα συγκεκριμένα ελικόπτερα, αφού μεταφερθούν στον χώρο του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης, θα «κλείσουν» τους έλικες, ώστε να μπορούν να χωρέσουν στο πλοίο που θα φορτωθούν και φυσικά να εφοδιαστούν με καύσιμα, σύμφωνα όσα δήλωσε ο αερολιμενάρχης Στέλιος Ζαντανίδης.
* Η Αλεξανδρούπολη περιμένει άλλα 10 ελικόπτερα
Στο μεταξύ, αναμένονται άλλα δέκα (10) ελικόπτερα, τα οποία δε θα φτάσουν όλα μαζί, αλλά σε 2 ομάδες των πέντε. Σήμερα το πρωί αναμένεται να φτάσει η πρώτη ομάδα με τα πέντε ελικόπτερα και στις 31 Οκτωβρίου τα υπόλοιπα πέντε.
Πάντως, ο κ. Ζαντανίδης συμπλήρωσε πως το πλοίο που θα μεταφέρει τα ελικόπτερα στην Ισπανία, θα ξεκινήσει τον απόπλου του στις 12 Νοεμβρίου.
Τ.Δ.