9.4 C
Alexandroupoli
Τρίτη, 4 Αυγούστου, 2020

“ΒΑΡΑΤΕ ΣΥΣΣΙΤΙΟ” ΞΑΝΑ ΣΤΗΝ ΘΡΑΚΗ;

Τα ευχολόγια και οι εξαγγελίες από το Αναπτυξιακό Συνέδριο των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ στην Κομοτηνή, δεν πρέπει να μείνουν μόνο στα λόγια – Πρέπει άμεσα να αξιοποιηθούν οι πλουτοπαραγωγικές πηγές του τόπου μας, για να παραμείνουν οι Ακρίτες στις Εστίες τους

Διεξάγεται από χθες Δευτέρα και θα ολοκληρωθεί σήμερα Τρίτη 14 Νοεμβρίου 2017, το Αναπτυξιακό Συνέδριο για την Περιφέρεια Θράκης-Αν. Μακεδονίας, στην Κομοτηνή, παρουσία σχεδόν του μισού Υπουργικού Συμβουλίου της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Στο φύλλο της περασμένης Παρασκευής, δημοσιεύσαμε το πλήρες πρόγραμμα των εργασιών του Συνεδρίου, καθώς και την θεματολογία και τα ονόματα των ομιλητών.

- Advertisement -

Σήμερα το απόγευμα θα γίνει το κλείσιμο του Συνεδρίου, με ομιλία του Πρωθυπουργού, κ. Αλέξη Τσίπρα.

Τα καλά τα λόγια, τα αισιόδοξα μηνύματα και οι προοπτικές που διανοίγονται για την Περιφέρεια Θράκης-Αν. Μακεδονίας, ακούγονται ευχάριστα, γεμίζουν τις καρδιές μας, αλλά δεν γεμίζουν την κοιλιά μας.

Οι εμπειρίες της ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΘΡΑΚΗΣ, στα 72 χρόνια της εκδοτικής Ζωής της, είναι γεμάτες από μηνύματα ενθουσιασμού των Πολιτικών Ανδρών της χώρας, αλλά και με άφατη πικρία και αγανάκτηση από την μη τήρηση των υπεσχημένων.

Επιτρέψτε μας λοιπόν να παραθέσουμε σήμερα, εν συντομία μία γνωστή ιστορία, για να γίνει περισσότερο κατανοητός ο τίτλος του κυρίου άρθρου μας.

***

Φορτώθηκαν στο καράβι τα Άλογα του Στρατού για να ταξιδέψουν στην Κρήτη.

Μόνο που η επιμελητεία, δεν είχε φροντίσει να φορτωθούν στο πλοίο και οι ανάλογες Ζωοτροφές.

Το μεσημέρι, συνηθισμένα τα Άλογα να τρώνε σε τακτές ώρες, άρχισαν να χτυπούν επίμονα τα πόδια τους στα σανίδια, γεγονός που ανησύχησε τον Καπετάνιο.

Απευθύνθηκε λοιπόν αυτός στον Ίλαρχο Αξιωματικό που συνόδευε τα Άλογα, και του εξέφρασε τον φόβο πρόκλησης ναυαγίου από το ποδοκρότημα. Ο Ίλαρχος ύστερα από σύντομη σκέψη, φώναξε τον Σαλπιγκτή  και του έδωσε την εντολή:

“Βαράτε Συσσίτιο”.

Τα Άλογα, ακούγοντας το σάλπισμα αμέσως ησύχασαν, νομίζοντας ότι σε λίγη ώρα θα φάνε το γεύμα τους.

Όπως είπαμε στο καράβι δεν είχαν φορτώσει Ζωοτροφές.

Αλλά με επανάληψη αυτών των σαλπισμάτων, το καράβι κατάφερε να καταπλεύσει στην Κρήτη, χωρίς άλλο πρόβλημα.

***

Έχουμε λοιπόν την εκτίμηση, ότι το σημερινό Αναπτυξιακό Συνέδριο για την Περιφέρειά μας, βρίσκεται σε απόλυτη σύνδεση με την ιστοριούλα που προαναφέραμε.

Το “ΒΑΡΑΤΕ ΣΥΣΣΙΤΙΟ” ακούγεται ξανά για την Θράκη για να ηρεμήσουμε και να εφησυχάσουμε, μπροστά στις υποσχέσεις των καλυτέρων ημερών που μας έρχονται.

Μόνο που η αποβιομηχάνιση του τόπου μας, είναι σχεδόν πλήρης.

Και κανείς Υπουργός δεν αναρωτήθηκε ποτέ, γιατί έφυγαν οι Βιομηχανίες και Βιοτεχνίες της Θράκης στην Βουλγαρία.

Και ουδέποτε κάλεσε τους επιχειρηματίες να τους ρωτήσει, “Τί θέλετε; Τί πρέπει να κάνουμε για να παραμείνετε στον τόπο σας, για να μην αυξηθεί η ανεργία, να μην φύγουν οι νέοι στο εξωτερικό και να εξακολουθήσουν να παράγουν πλούτο για την Δημόσια οικονομία;”

Ούτε λόγος βέβαια ακούσθηκε για την επαναφορά της επιδότησης της Εργασίας 12% για τις επιχειρήσεις της Θράκης.

Αλλά ούτε καν το ελάχιστο έγινε για την ακτοπλοϊκή σύνδεση του Έβρου με τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, που ήταν παραδοσιακοί καταναλωτές των προϊόντων μας.

Το ίδιο ισχύει και για το πετρέλαιο θέρμανσης, που το πληρώνουμε πανάκριβα οι Θρακιώτες.

Είναι πάρα πολλά αυτά που μπορούσαν να γίνουν για τον ακριτικό Νομό μας, που όμως δεν έγιναν.

Το “Βαράτε Συσσίτιο” ακούγεται λοιπόν ακόμη μία φορά για την Θράκη.

Και δυστυχώς τα χωριά μας ερημώνουν, οι γεννήσεις  των Χριστιανών είναι λιγότερες από τους θανάτους και χρόνο με τον χρόνο ο τόπος γεμίζει με γυφτομουσουλμάνους από την Βουλγαρία.

Προσθέστε εδώ και την διάχυτη αβεβαιότητα λόγω της εξώφθαλμης τουρκικής απειλής για την Θράκη και τα νησιά του Αν. Αιγαίου, που δεν πρέπει να παραλείψουμε, για τον σχηματισμό της συνολικής εικόνας.

Μακάρι όλα όσα θα ακουσθούν στο Συνέδριο της Κομοτηνής να πάρουν σάρκα και οστά.

Αλλά πολύ φοβούμαστε πως θα ‘χουμε πάλι ένα ακόμη “Βαράτε συσσίτιο”.

Σ. Κ.

Υ.Γ. Σύμφωνα με περιρρέουσες πληροφορίες, η GREEN COLA ετοιμάζεται από την Ορεστιάδα να εγκατασταθεί στην Λάρισα, προς μείωση του μεταφορικού κόστους, ενώ μία ακόμη Βιομηχανία του ΜΑΪΛΛΗ έκλεισε πρόσφατα στην Αλεξανδρούπολη.

ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Latest News

www.elthraki.gr Δυσαρέσκεια των πολιτών από την Περιφέρεια ΑΜ-Θ

Τι δήλωσαν στην ηλεκτρονική δημοσκόπηση της «ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΘΡΑΚΗΣ», για τα έργα που μέχρι στιγμής έχουν γίνει 

Πεζοπόροι και ποδηλάτες στην Παν/πολη Κομοτηνής

Υπεγράφη η Σύνδεση για δημιουργία Δικτύου μονοπατιών-πεζοπορικών διαδρομών και θέσεων υπαίθριας αναψυχής Υπογράφηκε την...

Τι ήθελε ο Ακάρ στα σύνορα του Έβρου;

Επισκέφθηκε μονάδες στην Αδριανούπολη, με όλη την ηγεσία των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων Στα σύνορα...

Αντικατάσταση οργάνων σε παιδικές χαρές Νέας Χηλής

Και τοποθέτηση δαπέδου ασφαλείας για την προστασία των παιδιών από τον Δήμο Αλεξανδρούπολης Στο...

Ποιάν ΑΟΖ θα… υπερασπισθούμε;

Αυτήν που δεν ανακήρυξαν ποτέ οι Πολιτικοί μας; - Στόχος της Τουρκίας είναι η Ιστορική Ταπείνωση της Ελλάδος, με την κατάληψη του...

More Articles Like This