Home / Πολιτικη / Γιατί τον καλούμε σε επίσημη επίσκεψη;

Γιατί τον καλούμε σε επίσημη επίσκεψη;

Τί θα συζητήσει η Κυβέρνηση με τον… απόβλητο από την Δύση Δικτάτορα Ερντογάν, την ώρα που οι Ένοπλες Δυνάμεις μας βρίσκονται σε ετοιμότητα, γιατί διεκδικεί Θράκη και Αιγαίο;

Αναγγέλθηκε επισήμως η επίσκεψη του προέδρου- δικτάτορα της Τουρκίας Ερντογάν στην Αθήνα, στις αρχές Δεκεμβρίου.

Προηγήθηκε πριν λίγες ημέρες η επίσκεψη του αντιπροέδρου της τουρκικής κυβέρνησης X. Τσαβούσογλου, για την προετοιμασία των προσεχών συνομιλιών Ελλάδας – Τουρκίας, που κατέληξε σε μία περιοδεία στη Θράκη και σε ένα εθνικιστικό σώου για τους εκεί «αδελφούς μουσουλμάνους» που βάφτισε «Τούρκους» για τις ανάγκες των ιμπεριαλιστικών σκοπών του αφεντικού του Ερντογάν.

Αν κρίνουμε από την συμπεριφορά του αντιπροέδρου, αντιλαμβανόμαστε την αντίστοιχη, προσαυξημένη σε κορώνες, του προέδρου.

Αλλά γιατί καλείται ο Ερντογάν σε επίσημη επίσκεψη στη χώρα μας, αυτή τη χρονική περίοδο, κατά την όποια βρίσκεται σε διεθνή απομόνωση, αφού κατάφερε να έρθει σε σύγκρουση με την Ευρωπαϊκή Ένωση και δη με τη Γερμανία, την Αυστρία, την Ολλανδία, με την υπερδύναμη, τις ΗΠΑ, το Ισραήλ, την Αίγυπτο και όλες τις μουσουλμανικές χώρες της Μ. Ανατολής, να διατηρεί μία λυκοφιλία με τη Ρωσσία και να επεμβαίνει στρατιωτικά υπέρ ή εναντίον χωρών, όπως η Συρία, το Ιράκ, οι Κούρδοι του Ιράκ, το ISIS κ.λπ.

Και όλα αυτά εν μέσω διωγμών στο εσωτερικό της χώρας του, φασιστικής και ιμπεριαλιστικής πολιτικής, μεγαλοϊδεατισμού και οραμάτων αναβίωσης τής οθωμανικής αυτοκρατορίας με σύνορα εκείνα της καρδιάς του.

Ποιός έστειλε τον υπουργό Εξωτερικών Ν. Κοτζιά στην Άγκυρα να τον καλέσει; Και τι ετοιμάζει η μυστική διπλωματία της κομμουνιστικής κυβέρνησης;

Ακόμη δεν έχει αντιληφθεί η ανύπαρκτη κυβέρνηση ότι η Τουρκία ανέκαθεν και πολύ περισσότερο σήμερα έχει ανερμάτιστη εσωτερική και εξωτερική πολιτική, δεν σέβεται το διεθνές δίκαιο, ούτε τις συνθήκες που έχει υπογράψει, εμπαίζει συμμάχους και φίλους και συνεχώς ζητά μπαξίσι για να εφαρμόσει τα προ πολλού συμφωνηθέντα.

Ότι διοικείται πλέον δικτατορικά και ότι το όποιο κράτος δικαίου υπήρχε καταλήφθηκε βιαίως- ότι δεν υπάρχουν δικαστικές εγγυήσεις.

Ότι η δημοκρατία και η ελευθεροτυπία διώκονται.

Ότι ποτέ δεν σεβάστηκε τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για την Κύπρο, από το 1974 μέχρι σήμερα· ότι και οι πρόσφατες συζητήσεις στην Ελβετία, υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, για την επίλυση τάχα του κυπριακού προβλήματος, σαμποταρίστηκαν ηθελημένως από την τούρκικη κυβέρνηση, που αξίωνε λύση στα μέτρα της – διατήρηση του κατοχικού στρατού, δικαίωμα επέμβασης της Τουρκίας για ψύλλου πήδημα.

Ότι οι παραβιάσεις του ελληνικού εναερίου χώρου και των χωρικών υδάτων, οι υπερπτήσεις πάνω από τα ελληνικά νησιά, συνεχίζονται επί δεκαετίες.

Ότι ο Ερντογάν θέλει το μισό Αιγαίο με όλα τα νησιά του και τη Θράκη, για να μείνει ευχαριστημένος προς το παρόν.

Πέρα από όλα αυτά, ο Ερντογάν προσπαθεί να περικυκλώσει την Ελλάδα μεεχθρικά προς αυτήν και φιλικά προς αυτόν κράτη.

Αυτός βάζει την Αλβανία να αναιρεί την υπογραφή της για την ΑΟΖ μεταξύ των δύο χωρών, να διώκει τους Έλληνες της Β. Ηπείρου και να γκρεμίζει τα σπίτια τους, να διεκδικεί τμήμα της Ηπείρου με τους δωσίλογους, συνεργάτες των ναζί, τσάμηδες.

Αυτός παρακινεί τα Σκόπια να εγείρουν ανεδαφικές διεκδικήσεις στην ελληνική Μακεδονία και στη Θεσσαλονίκη ακόμη και να τυπώνουν χάρτες με τμήματα της ελληνικής επικράτειας δικά τους, ακριβώς όπως κάνουν και οι Τούρκοι με τα ελληνικά νησιά, που κατά τα σχολικά βιβλία τους βρίσκονται υπό ελληνική κατοχή.

Η Ελλάδα δέχεται πολλαπλές επιθέσεις από μία δικτατορική χώρα, που δεν σέβεται δίκαιο και διεθνείς συνθήκες και έχει εξελιχθεί σε αρπακτικό και τρομοκράτη τής Ανατολικής Μεσογείου και της Μ. Ανατολής.

Τι θα συζητήσει η ψοφοδεής κυβέρνηση με τον δικτάτορα Ερντογάν και τι χρειάζεται από αυτόν τον απόβλητο από τη Δύση, που ήδη περιήλθε στη δικαιοδοσία των ψυχιάτρων;

Η Τουρκία σέβεται μόνο τη στρατιωτική δύναμη και όχι τα ανούσια διπλωματικά διαβήματα και τις συνθήκες, ενώ πλέον έχει καταρρεύσει το παραμύθι, ότι την ένταση στο Αιγαίο την προκαλεί το στρατιωτικό κατεστημένο, αφού αυτό έχει υποστεί άγρια εκκαθάριση και έχει υποταγεί πλήρως.

Όλες οι εχθρικές ενέργειες τής Τουρκίας, κατά της χώρας μας, προέρχονται από τον δικτάτορα Ερντογάν και μόνο.

Ευτυχώς οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας μας, παρά την οικονομική κρίση και τη λιτότητα, βρίσκονται σε συνεχή πολεμική ετοιμότητα και πραγματοποιούν στρατιωτικές ασκήσεις στην ξηρά, στον αέρα, στη θάλασσα, με φιλικές και συμμαχικές χώρες, όπως οι ΗΠΑ, το Ισραήλ, η Αίγυπτος, η Κύπρος, η Γαλλία αλλά και το ΝΑΤΟ, ενώ καλύπτουν με δυνάμεις τους στο Αιγαίο όλα τα νησιά, καθώς και τα χερσαία σύνορά μας.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις βρίσκονται σε πολεμική ετοιμότητα και είναι έτοιμες να υπερασπιστούν τα πάτρια εδάφη, αλλά και να καταφέρουν ισχυρά ανταποδοτικά πλήγματα και να υλοποιήσουν μαζικά αντίποινα κατά της Τουρκίας, αν χρειαστεί.

Αν υπάρξει σύντομα μία νέα δυναμική κυβέρνηση, θα είναι ακόμη καλύτερα, Προς το παρόν: αφήστε τις Ένοπλες Δυνάμεις να κάνουν το καθήκον τους και εγκαταλείψτε τις ρουσφετολογικές σκέψεις για μείωση τής στρατιωτικής θητείας.

Παναγιώτης Μποκοβός

Διδάκτωρ Οικονομικών Επιστημών, πρώην Υφυπουργός Οικονομικών