9.4 C
Alexandroupoli
Τετάρτη, 4 Αυγούστου, 2021

Εθνική ταυτότητα με αφελληνισμόν

Η Ελληνική σημαία στον μικρό Αμίρ, η αποβολή μαθητού στην Κρήτη, οι παρελάσεις GAY PRIDE και το παράδειγμα της Πολωνίας

Το περασμένο Σάββατο, κατά την Ημέρα της Ανεξαρτησίας, έλαβε χωρά στην Πολωνία μια διαδήλωση, το είδος της οποίας δεν έχουμε δει εδώ και χρόνια.

Εξήντα χιλιάδες Πολωνοί εκμεταλλεύτηκαν την ημέρα και διαδήλωσαν ειρηνικά στο κέντρο της Βαρσοβίας, όχι με κάποιο συνδικαλιστικό αίτημα, αλλά ως εκδήλωση της εθνικής τους υπερηφάνειας και της αντίθεσής τους στη μαζική (ισλαμική) μετανάστευση, την οποία θεωρούν απειλή για την ταυτότητα και την ασφάλεια της χώρας τους.

- Advertisement -

Η Πολωνία έχει κρατήσει σκληρή στάση από την αρχή της μεταναστευτικής κρίσης, με αποτέλεσμα να υφίσταται τώρα τους εκβιασμούς των Βρυξελλών, ενώ αξίζει να θυμηθούμε ότι τον περασμένο Νοέμβριο, σε μια τελετή παρουσία της δεξιάς προέδρου της, ανακήρυξε τον Χριστή ως Βασιλέα της.

Και ενώ στην Πολωνία λαός και κυβέρνηση συνεργάζονται στενά προς τον σκοπό της διαφύλαξης της εθνικής και χριστιανικής ταυτότητάς τους, η κατάσταση στην Ελλάδα δεν θα μπορούσε να διαφέρει περισσότερο.

Οι εν Ελλάδι δημοσιογράφοι και πολιτικοί έσπευσαν να χαρακτηρίσουν το γεγονός αυτό ως «άνοδο της Ακροδεξιάς» και τα τοιαύτα.

Για τους ανθρώπους αυτούς, η εθνική ταυτότητα είναι, στην καλύτερη, κάτι ανάξιο προστασίας, στη χειρότερη, κάτι για το οποίο θα έπρεπε να αισθανόμαστε ντροπή.

Μόλις πριν από μερικές εβδομάδες, στη δική μας εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, δεν ντράπηκαν να χρησιμοποιήσουν τον μικρό Αμίρ από το Αφγανιστάν, προσπαθώντας να του επιβάλουν, κόντρα στη δική του ταυτότητα, την ελληνική σημαία, προς ικανοποίηση των δικών τους ιδεοληψιών.

Πρόσφατα, μαθητής στην Κρήτη πήρε αποβολή, επειδή ύψωσε τη σημαία σε στύλο φωτισμού, καθώς το σχολείο είχε «αμελήσει» για τέσσερα χρόνια να πράξει τα δέοντα.

Την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση που μας είπε ότι δεν υπάρχουν σύνορα μελετάει την αποποινικοποίηση του καψίματος της σημαίας, ενώ σε επίπεδο Τοπικής Αυτοδιοίκησης ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης αρνήθηκε να συμμετάσχει στην παρέλαση της εθνικής επετείου, γιατί ανατίθεται στην ιδέα των παρελάσεων.

Άλλο, βέβαια, που είναι πρώτος σε κάθε παρέλαση νεωτερισμού, όπως τα διάφορα gay prides.

Όλα αυτά συνθέτουν τη θλιβερή και εξοργιστική εικόνα μιας προσπάθειας αφελληνισμού, με τη συμμετοχή της κυβέρνησής μας, σε μια νέα εποχή, όπου η εθνική ταυτότητα θα είναι το μόνο που ένας λαός θα μπορεί να αντιτάξει στη μαξοποίησή του, που ακούει στο όνομα «πολυπολιτισμός».

Κοσμάς Τριλίβας

Νομικός

ΕΛΑΝΚΟ

ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Latest News

H Praktiker μας καλεί σε ένα αξέχαστο καλοκαίρι

Κατάλογος… Summer mood on! Η Praktiker Hellas, είναι εδώ για να μην μας λείψει τίποτα και το φετινό Καλοκαίρι, μέσα...

More Articles Like This