9.4 C
Alexandroupoli
Δευτέρα, 6 Ιουλίου, 2020

ΕΝΑ ΡΕΚΟΡ ΓΚΙΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗ

Η Ξάνθη κατέκτησε το ρεκόρ για τον μεγαλύτερο Θρακιώτικο Καβουρμά – Η Καρδίτσα ετοιμάζεται για την μεγαλύτερη Νουγκατίνα – Εμείς όμως στην Αλεξανδρούπολη μπορούμε να διεκδικήσουμε Ρεκόρ Γκίνες, για το στενότερο πεζοδρόμιο στον κόσμο

Μια ευχάριστη έκπληξη περίμενε προχθές την Ξάνθη και τη Θράκη γενικότερα, καθώς όπως έγινε γνωστό μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, οι προσπάθειες του ΕΒΕ Ξάνθης αλλά και επαγγελματιών της Θράκης, για να ενταχθεί ο Καβουρμάς, ένα τοπικό προϊόν, στο βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες, με στόχο την παγκόσμια ανάδειξή του, αλλά και/την ένταξή του στα εξαγώγιμα προϊόντα της περιοχής μας, έπιασαν τόπο.

Και αναφέρουμε πως έπιασαν τόπο, καθώς η προσπάθεια ανταμείφθηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, αφού ο Θρακιώτικος Καβουρμάς που είχε αγγίξει σε μήκος τα 15,1 μέτρα, βρίσκεται στο «πάνθεον» των Ρεκόρ Γκίνες και κατέχει τη δική του θέση.

- Advertisement -

Εν μεταξύ την κατάκτηση του ρεκόρ Γκίνες για τη μεγαλύτερη νουγκατίνα σοκολάτα στον κόσμο, θα επιδιώξουν να φέρουν σε πέρας οι ζαχαροπλάστες της Καρδίτσας, σε μια ξεχωριστή εκδήλωση που θα διοργανώσει, στις 29 Νοεμβρίου, στην κεντρική πλατεία της πόλης, ο Σύλλογος Ζαχαροπλαστών Νομού Καρδίτσας, με τη συμμετοχή της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας και τη στήριξη του Επιμελητηρίου Καρδίτσας.

Με τη στήριξη της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Ζαχαροπλαστών Ελλάδος και τη συμμετοχή 500 περίπου ζαχαροπλαστών από όλη τη χώρα, αλλά και μαθητών από διάφορα ΙΕΚ, θα παρασκευαστεί μία τεράστια νουγκατίνα σοκολάτα 100 μέτρων, με στόχο να καταρριφθεί το προηγούμενο ρεκόρ των 45 μέτρων, που κατέχει η Ιταλία.

Εξάλλου, έχει ανακοινωθεί και το όνομα του κριτή του βιβλίου Γκίνες που θα έρθει στην πόλη της Καρδίτσας, για να καταγράψει το ρεκόρ και να σφραγίσει το επίτευγμα με τον πλέον επίσημο τρόπο. Πρόκειται για τον Jack Brockbank.

Η νουγκατίνα, όπως ανακοινώθηκε, θα ζυγίζει δύο τόνους και υπολογίζεται ότι θα προσφερθούν 10.000 μερίδες σε όσους θα βρίσκονται στον χώρο της κεντρικής πλατείας, όπως, επίσης, και σε ιδρύματα της περιοχής.

Αυτά όσον αφορά τα Ρεκόρ που μπαίνουν στο ΓΚΙΝΕΣ, για τα μεγάλα δημιουργήματα.

Εμείς όμως εδώ στην Αλεξανδρούπολη, μπορούμε να διεκδικήσουμε Ρεκόρ Γκίνες για το αντίθετο, για το μικρότερο.

Και το μικρότερο είναι το πεζοδρόμιο στην γωνία της οδού Αλεξ/πολης – Ν. Χηλής,  προς την νέα Περιφερειακή οδό.

Όπως είχε γράψει και παλαιότερα η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΘΡΑΚΗ, στο πλάτος του πεζοδρομίου δεν χωρά, ούτε μισό παπούτσι.

Φαντασθείτε μία μητέρα με το καροτσάκι του παιδιού της, που είναι υποχρεωμένη να κατέβει στο κατάστρωμα του δρόμου, πόσους κινδύνους αντιμετωπίζει, να παρασυρθεί από τα διερχόμενα αυτοκίνητα.

Δεν γινόμαστε “μάντεις κακών”, αλλά οψέποτε συμβεί ένα τέτοιο δυστύχημα, θα πρέπει να πληρώσει ο Δήμος Αλεξανδρούπολης τα μαλλιά της κεφαλής του, για αποζημιώσεις, πράγμα που το γνωρίζει πολύ καλά ο Δήμαρχος κ. Ευάγγελος Λαμπάκης, ως παλαιός και έμπειρος Νομικός που είναι.

Κατά τα άλλα ξοδεύονται 140.000 Ευρώ για αναπλάσεις πεζοδρόμων (όπως της οδού Κύπρου, του μοναδικού δρόμου που οδηγούσε στο Λιμάνι μας) – αλλά για την αναγκαιότατη διαπλάτυνσης του πεζοδρομίου που προαναφέραμε, δεν υπάρχει κανένα ενδιαφέρον και καμμία πρόβλεψη.

Εμπρός λοιπόν.

Το μόνο που μας μένει είναι η διεκδίκηση ΡΕΚΟΡ ΓΚΙΝΕΣ, για το μικρότερο πεζοδρόμιο του Κόσμου.

Θα είναι το Ρεκόρ, επιβεβαίωση της αβελτηρίας και αδιαφορίας μας.

Το χρειαζόμαστε !!!

Σ.Κ.

ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Latest News

Θα υπάρξουν οφέλη από την παραχώρηση του Λιμένος Αλεξ/πολης;

Η χερσαία ζώνη, κάτω από τον Φάρο, θα δοθεί προίκα στον μελλοντικό ξένο επενδυτή;

«Συντονιστείτε» για τα καύσιμα στο αεροδρόμιο Αλεξ/πολης

Ο Δήμαρχος Γιάννης Ζαμπούκης έκανε την κίνησή του, μετά το δημοσίευμα της «ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΘΡΑΚΗΣ» - Περιμένουμε τώρα τον Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ Χρήστο Μέτιο...

Αθώοι οι τέσσερις αγρότες των Φερών

Είχαν διαμαρτυρηθεί κατά του τέως Υφυπουργού Γεωργίας, Παναγιώτη Σγουρίδη Αθώοι, και μάλιστα με εισαγγελική...

Εμείς δεν στήσαμε καμπαναριό στο Τέμενος Βαγιαζήτ

Ας εφαρμόσουμε «Συμμετρική Διπλωματία» μετά… Δώρων – Η Αγία Σοφία να λειτουργήσει ως...

Ανησυχία για την αύξηση κρουσμάτων στην Ξάνθη

Είναι μία «πυρκαγιά» που αναζωπυρώνεται και δεν μπορούμε να την σβήσουμε – Ανησυχητικά τα όσα δήλωσε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας, Νίκος Σύψας

More Articles Like This