9.4 C
Alexandroupoli
Πέμπτη, 1 Οκτωβρίου, 2020

Επετειακή εκδήλωση του ΤΕΙ Διδυμοτείχου

Θα πραγματοποιηθεί στις 2 Δεκεμβρίου 2017, για τα δέκα χρόνια λειτουργίας του Τμήματος Νοσηλευτικής της Σχολής Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας 

Η επετειακή εκδήλωση που προγραμματίστηκε να υλοποιηθεί το Σάββατο 2 Δεκ. 2017 στο Δημοτικό Αμφιθέατρο Διδυμοτείχου, για τον εορτασμό των 10 πρώτων χρόνων λειτουργίας (2007-2017), του Τμήματος Νοσηλευτικής (ΤΜ. ΝΟΣ.), της Σχολής Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας (Σ.Ε.Υ.Π.), του Τ.Ε.Ι. Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης (Τ.Ε.Ι. ΑΜΘ) στην Βυζαντινή Καστροπολιτεία του Διδυμοτείχου, θα πρέπει να αποτελέσει μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία για να αναδειχθεί και να προβληθεί το πόσο σημαντική διαχρονικά είναι η συμβολή αυτού του Ιδρύματος με πολλαπλές ευεργετικές επιπτώσεις στην ανάπτυξη της κοινωνικής, οικονομικής και πολιτιστικής ζωής του Διδυμοτείχου.

Οφείλεται να επισημανθεί ότι η ίδρυση και η λειτουργία του Ιδρύματος είναι μια από τις πιο σημαντικές εξελίξεις και το πιο ελπιδοφόρο κεφάλαιο αναπτυξιακής πορείας των τελευταίων 10 ετών για την πόλη, υποστηρίζοντας παράλληλα ότι αυτό το κεκτημένο όχι μόνο πρέπει να διατηρηθεί και να εδραιωθεί αλλά οπωσδήποτε πρέπει να στηριχθεί και να ενισχυθεί υποχρεωτικά μέσω της ίδρυσης και λειτουργίας ενός νέου Τμήματος παρεμφερούς γνωστικού αντικειμένου, ώστε η Σ.Ε.Υ.Π. να γίνει κατ’ ουσίαν Σχολή με 2 τουλάχιστον Τμήματα, όπως Τμήμα Φυσικοθεραπείας ή Τμήμα Διαιτολογίας ή Τμήμα Προσχολικής Αγωγής, το αργότερο εντός διετίας και όχι να είναι μια μόνο στους τύπους Σχολή με ένα μοναδικό Τμήμα.

- Advertisement -

Παράλληλα, χρειάζεται να αναδειχθεί το επιτελούμενο σπουδαίο ακαδημαϊκό έργο προς επιστημονική κατάρτιση των σπουδαστών της Νοσηλευτικής, όπως και το πολύ σοβαρό λειτουργικό πρόβλημα του Ιδρύματος λόγω της παντελούς έλλειψης κτηριακών εκπαιδευτικών εγκαταστάσεων και ότι μετά από 10 χρόνια πετυχημένης και ανοδικής ακαδημαϊκής λειτουργίας έφτασε πια ο καιρός να ξεκινήσει η διαδικασία ανέγερσης των κτηριακών εγκαταστάσεων της Σχολής του Τ.Ε.Ι. στο Διδυμότειχο για μόνιμες και σύγχρονες εκπαιδευτικές εγκαταστάσεις όπου οι σπουδαστές, το εκπαιδευτικό και διοικητικό προσωπικό θα μπορούν να επιτελούν το έργο τους χωρίς δυσκολίες σε ένα φιλικό, άνετο και σύγχρονο εκπαιδευτικό περιβάλλον.

Ακόμα, θα πρέπει να προβληθούν οι υφιστάμενες ανάγκες και οι ελλείψεις του Ιδρύματος σε μόνιμο εκπαιδευτικό προσωπικό, όπως και σε διοικητικό, τεχνικό και βοηθητικό προσωπικό, που για 10 χρόνια τώρα εξακολουθούν να υφίστανται αδικαιολόγητα, απαιτώντας την άμεση προκήρυξη και πλήρωση των υφισταμένων κενών θέσεων του οργανογράμματος της Σχολής, και για να κλείσουν έτσι τα στόματα ‘’καλοθελητών’’, που κάθε τόσο ανακινούν και εμφανίζουν θέμα ότι δήθεν επίκειται η κατάργηση της Σχολής εξαιτίας των παραπάνω ελλείψεων.

Πρόσθετα, επιβάλλεται να αποφασιστεί ότι μετά από 5 σχεδόν χρόνια από της μετονομασίας του Τ.Ε.Ι. Καβάλας σε Τ.Ε.Ι. ΑΜΘ  και παράλληλα από την ίδρυση της Σχολής Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας (Σ.Ε.Υ.Π.), είναι καιρός να διορθωθεί η Πινακίδα του Ιδρύματος με τις αλλαγές που έχουν καθορισθεί και όχι όπως μέχρι τώρα να αναγράφεται λανθασμένα ως ΤΕΙ Καβάλας με συνέπεια να πληροφορεί λανθασμένα τους διαμένοντες και επισκέπτες, μια ενέργεια που μπορεί να επιτευχθεί άμεσα χωρίς καμία ιδιαίτερη δυσκολία.

Με δεδομένη την αίσια έκβαση της επετειακής αυτής εκδήλωσης, ευελπιστούμε στη στήριξη του Τ.Ε.Ι. ΑΜΘ στο Διδυμότειχο μέσω της επιτυχούς και δυναμικής λειτουργίας του με αύξηση του αριθμού των εισακτέων, όπως και στην άμεση ενίσχυση και ανάπτυξή του με ένα επιπλέον ακόμα Τμήμα για να μπει επιτέλους και το Διδυμότειχο σε μια αναπτυξιακή τροχιά όπως ακριβώς το δικαιούται και το Κράτος οφείλει να το πράξει.

Με εκτίμηση

ΔιδυμοΚαστροΠολίτης

ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Latest News

Ο «Δρομέας Θράκης» επιμένει με το «Πανόραμα Στίβου»

Μετά από δύο αναβολές λόγω κακοκαιρίας… ο «ΔΡΟΜΕΑΣ ΘΡΑΚΗΣ» επιμένει και διοργανώνει...

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Φράνσις Φάνον στον IGBτης Κομοτηνής

Επισκέφθηκε το εργοτάξιο του Αγωγού Φυσικού Αερίου Ελλάδος-Βουλγαρίας, που θα ενώνει την Κομοτηνή με την πόλη της Στάρα-Ζαγόρα

Έκκληση για κατάταξη στον Αρμενικό Στρατό

Προς τους Αρμένιους νέους που ζουν στη χώρα μας – Άνοιξε κατάλογος εγγραφής εθελοντών

Κοινή δράση Δημάρχων του Ν. Έβρου

Με αφορμή την επίσκεψη της κ. Ντόρας Μπακογιάννη, Προέδρου της Διακομματικής Επιτροπής της Βουλής, για την ανάπτυξη της Θράκης

Αποστρατικοποίηση και πίσω το Anadolu

Αν δεν είχαμε αποσύρει την Μεραρχία από την Κύπρο το 1967, ποτέ δεν θα πατούσε την Κύπρο ο «Αττίλας» - Το 2023...

More Articles Like This