Home / Πολιτικη / ΘΕΛΟΥΜΕ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ

ΘΕΛΟΥΜΕ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ

Μάλλον θα πρέπει να ξεχάσουμε την ίδρυση της Λιμενικής Ακαδημίας – Στην 141 σελίδων τροπολογία που κατέθεσε ο κ. Παν. Κουρουμπλής, δεν υπάρχει πουθενά η Αλεξανδρούπολη  

 

Για την έλλειψη πολιτικής βούλησης από την πλευρά του Υπουργού Ναυτιλίας για να προχωρήσει στην ίδρυση Λιμενικής Ακαδημίας στην Αλεξ/πολη, για την ανάγκη μοριοδότησης αναδρομικά για μια πενταετία των μεταθέσεων στο Λιμενικό Τμήμα της Σαμοθράκης, αλλά και για την τροπολογία της Ν Δ για την παράταση του μειωμένου ΦΠΑ στη Σαμοθράκη και στα υπόλοιπα νησιά του Β/Α & Ν/Α Αιγαίου μίλησε (23/11) στην Ολομέλεια ο Βουλευτής Έβρου κι Επίτιμος Αρχηγός Αναστάσιος Δημοσχάκης, στο πλαίσιο της συζήτησης του Σχεδίου Νόμου του Υπουργείου Ναυτιλίας.

Συγκεκριμένα τόνισε ότι

– Από τη στιγμή που ο Υπουργός Ναυτιλίας φέρνει στη Βουλή  με Σχέδιο Νόμου την επέκταση των Πανελλαδικών Εξετάσεων και για τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος είναι αδιανόητο να μην προχωρήσει στην ίδρυση Λιμενικής Ακαδημίας

–  Ο Δήμος Αλεξ/πολης έχει παραχωρήσει για την Ακαδημία έκταση 148 στρεμμάτων στην καλύτερη περιοχή της , πλησίον της θαλάσσης και μεταξύ δύο λιμένων, δηλαδή του κεντρικού της Αλεξανδρούπολης και του περιφερειακού της Μάκρης.

– Ο τοπικός Δήμαρχος με επιστολή του προς τον Υπουργό Ναυτιλίας δεσμεύεται για προσωρινή στέγαση της Ακαδημίας σε κτίρια του Δήμου αμισθί μέχρι την ολοκλήρωση των απαραίτητων εγκαταστάσεων.

– Για μια ακόμα φορά εμφανίζεται διστακτικός ο Υπουργός για την υλοποίηση του έργου, προβάλλοντας το θέμα της εξεύρεσης στελεχιακού δυναμικού, που θα μπορέσει να κρατήσει σε υψηλό επίπεδο την εκπαίδευση.

– Η συνεργασία που υπέγραψε το Υπουργείο Ναυτιλίας με το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης εγγυάται το υψηλό επίπεδο της Λιμενικής Ακαδημίας.

– Ο Υπουργός Ναυτιλίας αποφεύγει να πει ξεκάθαρα που θα γίνει η Λιμενική Ακαδημία και να περιλάβει στο Σχέδιο Νόμου ως έδρα της την Αλεξ/πολη.

– Η Λιμενική Ακαδημία μπορεί να μετεξελιχθεί  σε ένα διεθνές μετεκπαιδευτικό Κέντρο  Στελεχών Λιμενικών Αρχών Κρατών- Μελών  της Ε.Ε.

– Ο Έβρος και η Θράκης αποτελούν το καλύτερο πεδίο εκπαίδευσης , γιατί διαθέτουν θαλάσσια, ποτάμια και αυστηρώς χερσαία σύνορα με Αποτρεπτικό  Εμπόδιο.

– Να αποκατασταθεί η αδικία για το Λιμενικό Τμήμα της Σαμοθράκης και να ισχύσει αναδρομικά το μπόνους της μοριοδότησης για το καθεστώς των τοποθετήσεων για τουλάχιστον μια πενταετία.

-Με παρέμβασή της η Ν Δ κατέθεσε τροπολογία για να παραταθεί έως τις 31/12 του 2018 ο μειωμένος ΦΠΑ στη Σαμοθράκη και στα υπόλοιπα νησιά του Αιγαίου.

Σημείωση Ε.Θ.

Διαβάστε και τα παρακάτω, για να είστε μέσα στα πράγματα.

***

Ολόκληρο νομοσχέδιο με τη μορφή… τροπολογίας κατέθεσε προχθές ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, ευτελίζοντας κάθε έννοια κοινοβουλευτικής διαδικασίας.

Χωρίς να έχει προηγηθεί η παραμικρή συζήτηση, ο υπουργός Ναυτιλίας κατέθεσε -σε δικό του νομοσχέδιο- τροπολογία 114 σελίδων (!), προκαλώντας τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης, αλλά ακόμα και του προκατόχου του στο υπουργείο, του Θοδωρή Δρίτσα, όμως τελικά υπερψηφίστηκε.

Η τροπολογίας-γίγας τακτοποιεί δεκάδες θέματα, όπως η ίδρυση, η στελέχωση και η λειτουργία Κέντρων Επιμόρφωσης Στελεχών Εμπορικού Ναυτικού, Πλοιάρχων και Μηχανικών Μακεδονίας, η ίδρυση Δημόσιας Σχολής Εμπορικού Ναυτικού, Σωστικών και Πυροσβεστικών Μέσω, οι ρυθμίσεις για την προστασία ΑμεΑ, ο καθορισμός χρήσεων γης σε μεγάλα λιμάνια, η καταβολή εισφοράς από την Ελλάδα προς τον Διεθνή Υδρογραφικό Οργανισμό και η απογραφή και η ασφάλιση του προσωπικού αλιευτικών σκαφών.

Για την Αλεξανδρούπολη βέβαια, ούτε κουβέντα.

Γιατί γενικώς, εμάς τους Θρακιώτες, μας έχουν… “γραμμένους”.

Άντε λοιπόν τα κεφάλια μέσα. Και η κοροϊδία συνεχίζεται…

Σ.Κ.