9.4 C
Alexandroupoli
Δευτέρα, 30 Νοεμβρίου, 2020

ΚΑΜΜΙΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ “ΧΑΡΑΤΣΩΜΑ” ΤΩΝ ΘΡΑΚΙΩΤΩΝ !!!

Πανάκριβα τα εισιτήρια του Ομίλου AEGEAN-OLYMPIC AIR – Αθήνα-Αλεξανδρούπολη κόστος 230 Ευρώ (χωρίς αποσκευή) – Αθήνα-Κωνσταντινούπολη 135 Ευρώ (με αποσκευή) – Ως πότε θα συνεχισθεί αυτή η εκμετάλλευση;  

Ενισχυμένη κερδοφορία 40%, ανακοίνωσε η AEGEAN για το εννιάμηνο του 2017, κατά το οποίο τα κέρδη της, μετά από φόρους, ανήλθαν σε 71,1 εκ. ευρώ.

Οι καθαρές λειτουργικές ροές ενισχύθηκαν σε 156,9 εκατ. ευρώ, με αποτέλεσμα τα ταμιακά διαθέσιμα και ισοδύναμα να διαμορφωθούν σε 371 εκατ. ευρώ στο 9μηνο.

- Advertisement -

Την περίοδο Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου, η AEGEAN και η Olympic Air μετέφεραν 10,2 εκατ. επιβάτες με 4,6 εκατ. επιβάτες στο δίκτυο εσωτερικού και 5,6 εκατ. στο δίκτυο εξωτερικού. 

Ενώ όμως η AEGEAN εμφανίζει κερδοφορία, εξακολουθεί να ισχύει το “χαράτσι” για τους αεροπορικούς ναύλους Αθήνα-Αλεξανδρούπολη.

Σε ρεπορτάζ προχθές της τηλεόρασης ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ, για το θέμα των φουσκωμένων εισιτηρίων που ισχύουν για τους Θρακιώτες, αναφέρθηκαν και νέα στοιχεία, που επιβεβαιώνουν περίτρανα τον χαρακτηρισμό “χαράτσι” που έχει δώσει η εφημερίδα μας.

Σε συγκριτική παρουσίαση τιμών, το ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ έδειξε πως το αεροπορικό εισιτήριο Αθήνα-Αλεξανδρούπολη (χωρίς αποσκευή) κοστίζει 230 Ευρώ, ενώ το εισιτήριο Αθήνα-Κωνσταντινούπολη κοστίζει μόλις 135 Ευρώ (με αποσκευή 20 κιλών).

Δηλαδή, με λίγα λόγια, συμφέρει στους Θρακιώτες να πάνε στην Κωνσταντινούπολη για να πετάξουν για την Αθήνα, αυξάνοντας έτσι και τον τουρισμό της Τουρκίας. Αν είναι δυνατόν!

Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΘΡΑΚΗ έχει καταγγείλει κατ’ επανάληψιν το μονοπωλιακό καθεστώς που εφαρμόζει η AEGEAN με την θυγατρική της OLYMPIC AIR, για την Θράκη.

Έχουμε ζητήσει να υπάρξει πιεστική παρέμβαση εκ μέρους των αιρετών Αρχόντων της Θράκης προς την εν λόγω Αεροπορική Εταιρεία.

Όμως μέχρι στιγμής οι αντιδράσεις ήταν και λίγες και χλιαρές.

Ούτε βέβαια το θέμα ετέθη στον Πρωθυπουργό κ. Α. Τσίπρα, κατά την επίσκεψη του στην Κομοτηνή, για το Αναπτυξιακό Συνέδριο της Ανατ. Μακεδονίας-Θράκης.

Έτσι, το “χαράτσωμα” θα συνεχισθεί από το μονοπώλιο της AEGEAN-OLYMPIC ΑΙΡ, αντιστάσεως μη ούσης.

Και στο τέλος, ως συνήθως, εμείς θα είμαστε οι “κακοί”, που πραγματικά κοιταζόμαστε, εδώ και 72 ολόκληρα χρόνια, για τα συμφέροντα του Λαού της Θράκης.

Έτσι γράφεται η Ιστορία…

Σ. Κ.   

ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Latest News

Ο κορονοϊός πιέζει το Γεν. Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης

Δεν γκρέμισαν τοίχο, γκρέμισαν γυψοσανίδες για δημιουργία νέας πτέρυγας ΜΕΘ – Ευχαριστήριο του Δ/τη Ευάγγελου Ρούφου στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ Ο...

Συγχαρητήρια στην Δ/ση Ασφαλείας Ορεστιάδος

Συνέλαβαν στο Διδυμότειχο τον αρχηγό σπείρας Πακιστανών που προσπαθούσε, μετά το άγριο έγκλημα στα Καμίνια, να διαφύγει στην Τουρκία Συνελήφθη στο Διδυμότειχο ο βασικός ύποπτος για την...

Εκκίνηση διαδικασίας συμψηφισμού για το 12%

Το Επιμελητήριο Έβρου καλεί τα μέλη του να συγκεντρώσουν τα δικαιολογητικά που χρειάζονται Στη διάθεση των επιχειρηματιών-δικαιούχων του λεγόμενου 12% είναι πλέον όλα τα στοιχεία...

Ποιοι δεν… θέλουν τον κόμβο του Νοσοκομείου;

Την ώρα που η ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε. έχει εξασφαλίσει πιστώσεις, υπάρχουν αντιδράσεις, γιατί τα ασθενοφόρα θα περνούν από το Campus της Ιατρικής Σχολής και θα…...

Κέντρο υποδοχής επισκεπτών για τους Πελαργούς στον Πόρο Φερών

Το μοναδικό Ευρωπαϊκό Χωριό Πελαργών, βρίσκεται στον Έβρο – Παρεμβάσεις στο παλιό Δημοτικό Σχολείο του Πόρου – Παιχνίδια, Θεατράκι, κλπ. Οι Πελαργοί εδώ και μήνες...

More Articles Like This