9.4 C
Alexandroupoli
Πέμπτη, 16 Ιουλίου, 2020

Λαθρομετανάστες στήνουν οδοφράγματα για να ληστέψουν

“Ξέφραγο Αμπέλι” κατάντησε ο τόπος μας; – Σκηνικό τρόμου στον ορεινό όγκο Ροδόπης-Έβρου, από την δράση “προσφύγων” στην επαρχιακή οδό Ν. Σάντας-Δερείου – Σε ποιους πρέπει να αποδοθούν ευθύνες;

Απίστευτα περιστατικά συμβαίνουν τις τελευταίες μέρες στην επαρχιακή οδό Ν. Σάντας- Δερείου από μετανάστες.

Στήνουν με κορμούς και κλαδιά δέντρων οδοφράγματα για να σταματήσουν διερχόμενα αυτοκίνητα και να πάρουν τρόφιμα ή οτιδήποτε άλλο πολύτιμο για αυτούς μεταφέρουν.

- Advertisement -

Την περασμένη βδομάδα τις πρώτες πρωινές ώρες οδηγός από το Μ.Δέρειο που κατευθυνόταν προς την Κομοτηνή βρέθηκε μπροστά σε απρόοπτο περιστατικό, σε στροφή του δρόμου.

Ο δρόμος είχε κλείσει με κλαδιά και όπως ήταν φυσιολογικό κατέβηκε για να τα απομακρύνει και να συνεχίσει την διαδρομή του.

Την ώρα που άρχισε να σέρνει τα κλαδιά είδε κοντά του κάποια άτομα άγνωστα σε αυτόν να κινούνται με άγριες διαθέσεις. δεν τα έχασε και αμέσως ανέβηκε στο αυτοκίνητό του και αφού έκλεισε τις ασφάλειες με ελιγμούς κατόρθωσε να ξεφύγει και από τα κλαδιά και από τους μετανάστες.

Λίγη ώρα αργότερα στην διαδρομή βρέθηκε ένας αθίγγανος από τις Σάππες που είχε ως προορισμό το παζάρι του Μεγάλου Δερείου για να πουλήσει φρούτα και ζαρζαβατικά.

Και αυτός στο ίδιο σημείο είδε ξαφνικά μπροστά του τα κλαδιά και κατέβηκε για να τα απομακρύνει.

Η ίδια εικόνα και σε αυτόν, με μετανάστες να πηγαίνουν προς το μέρος του δείχνοντας άγριες διαθέσεις.

Στην περιοχή βρισκόταν τυχαία κυνηγός που βλέποντας το περιστατικό άρχισε να πυροβολεί στον αέρα και οι μετανάστες σταμάτησαν την πορεία τους προς το ακινητοποιημένο αυτοκίνητο.

Ο οδηγός εκμεταλλεύτηκε αυτό το γεγονός και αφού ανέβηκε στο αυτοκίνητο έκανε αναστροφή προς τη διαδρομή που ακολουθούσε.

Λίγη ώρα αργότερα επέστρεψε στο σημείο, αλλά όχι μόνος του, αλλά με συνοδεία φίλων και συγγενών και έγινε το “έλα να δεις”, με αποτέλεσμα μετανάστες να τραυματισθούν και ένας πολύ σοβαρά από τα καδρόνια που χτυπούσαν αλύπητα τα κορμιά τους.

Αντί να βρουν αυτό που έψαχναν έφαγαν ξύλο που θα τους μείνει αξέχαστο.

Το περιστατικό όπως ήταν φυσιολογικό αναστάτωσε τους πολίτες που διέρχονται από την περιοχή και ανάμεσά τους πολλούς εκπαιδευτικούς που άρχισαν να έχουν μαζί τους και κυνηγετικά όπλα για προστασία, από τους μετανάστες που κινούνται στην περιοχή στην προσπάθειά τους να περάσουν στην Βουλγαρία για να συνεχίσου ν το ταξίδι τους στην Ευρώπη.

faros-24.gr

***

Σημείωση Ε.Θ.

Για το ίδιο θέμα είχε αναφερθεί πριν από λίγο καιρό η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΘΡΑΚΗ, ζητώντας την παρέμβαση των αρμοδίων Αστυνομικών Υπηρεσιών, ενώ παράλληλα συμβούλευε στους διερχομένους, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Το γεγονός ότι η Ιστοσελίδα “FAROS-24” επαναφέρει το θέμα, σημαίνει ότι το πρόβλημα δεν έχει εξαλειφθεί.

Σε ποιους πρέπει να αποδοθούν ευθύνες;

Σ.Κ.

ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Latest News

Τεράστια η αναμονή για τα χειρουργεία

Στο Παν/κο Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης λειτουργούν σήμερα μόνο δύο (2) χειρουργικές αίθουσες –...

Και νέοι ψεκασμοί κατά των κουνουπιών

Θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 16 Ιουλίου 2020, στο νότιο τμήμα του Έβρου Στο πλαίσιο...

Τα αναδρομικά 11 μηνών θα λάβουν οι συνταξιούχοι

Αποφάσισε το ΣτΕ για όσους είχαν προσφύγει στα Διοικητικά Δικαστήρια - Τα αναδρομικά κυμαίνονται ανά συνταξιούχο, από 3.000 έως 6.000 ευρώ

Ισοδύναμο του 12% χρειάζεται η Θράκη

Οι Διοικήσεις των Επιμελητηρίων Αν. Μακεδονίας-Θράκης, ευχαριστούν θερμά τον Υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα και ζητούν πλήρη αποκατάσταση της αδικίας που έγινε...

Φτάνουν οι θωπείες στον «Ερντογανισμό»

Αντί για τα μοιρολόγια για την Αγία Σοφία, η Ελλάδα οφείλει να πάρει δύο συγκεκριμένες πρωτοβουλίες – Να συνεδριάσει η Βουλή –...

More Articles Like This