9.4 C
Alexandroupoli
Πέμπτη, 1 Οκτωβρίου, 2020

Ψηφοθηρικό το μέρισμα

Για ποια αναδιανομή του Πλούτου ομιλεί η Κομμουνιστική Κυβέρνηση, όταν το μόνο που γνωρίζει είναι ο φορομπηκτισμός και η λεηλασία των πτωχών Ελλήνων; – Εικονική πραγματικότητα και παχιά λόγια   

Με αυτοκρατορικό διάγγελμα από την τηλεόραση ο καταρρέων πρωθυπουργός ανήγγειλε τη διανομή πλεονάσματος 1,4 δισ. ευρώ στον λαό του εν είδει δώρου για τις εορτές των Χριστουγέννων, αν καιο ίδιος δηλώνει άθεος.

Πλην το δώρο, δεν είναι 1,4 δισ. ευρώ αλλά μόνο 720 εκατ. ευρώ και θα μοιραστεί σε 4 εκατ. νοικοκυριά, με κριτήρια εισοδηματικά, περιουσιακά και κοινωνικά, τα οποία θα καθοριστούν με υπουργικές αποφάσεις, ώστε κάτι να λάβουν οι οπαδοί του Σύριζα.

- Advertisement -

Προφανώς πρόκειται για χαρτζηλίκι και περιμένουμε να δούμε ποιοι θα το πάρουν και γιατί. Τα υπόλοιπα θα δοθούν για να καλυφθούν ληστείες και ανοησίες της κυβέρνησης:

315 εκατ. ευρώ θα δοθούν για επιστροφές παράνομων παρακρατήσεων εισφορών υγείας, κατά τα τελευταία 4,5 χρόνια στις συντάξεις, που είχαν υπολογιστεί στα προς της κρίσης ακαθάριστα ποσά και όχι στα πράγματι καταβαλλόμενα, μετά τις διάφορες και συνεχείς περικοπές. 360 εκατομ. ευρώ θα δοθούν στη ΔΕΗ για παλιές υποχρεώσεις της στις υπηρεσίες κοινής ωφελείας, ώστε να αποτραπεί η καταβολή τους από τους πελάτες της και η αύξηση επομένως των τιμολογίων της.

Σημειωτέον ότι το χαράτσι που λέγεται υπηρεσίες κοινής ωφελείας το πληρώνουν κάθε δύο μήνες οι πελάτες τής ΔΕΗ -και των άλλων παροχών- επειδή οι εκάστοτε κυβερνήσεις και η υπόδουλη σε αυτές ΔΕΗ δεν έχουν συνδέσει τα νησιά με το εθνικό δίκτυο και εκεί παράγεται ηλεκτρική ενέργεια από γεννήτριες πετρελαίου, που έχουν κόστος 7 φορές μεγαλύτερο από το κόστος στην ηπειρωτική Ελλάδα, ενώ σε αυτές, τις ύ.κ.ώ. φορτώνεται και το κόστος του λεγάμενου κοινωνικού τιμολογίου, από το οποίο κατά τα πρόσφατα ευρήματα της ΔΕΗ επωφελούνται βιλλάρες.

Γιατί τώρα όλα αυτά να βαρύνουν εμάς τους καταναλωτές για να ασκούν υπερήφανη και ευαίσθητη κοινωνική πολιτική οι ανίκανες και ψηφοθηρικές κυβερνήσεις μας, αυτά το γνωρίζουν μόνο αυτές και οι πρωθυπουργοί τους.

Αν δεν καταλάβατε καλά, πληρώνουμε για το ηλεκτρικό ρεύμα των κερδοσκόπων της Μυκόνου, της Σαντορίνης, της Ρόδου κ.α.

Αυτό ο πρωθυπουργός το ονόμασε πλεόνασμα, προέρχεται βασικά από την υπερφορολόγηση και λεηλασία της μεσαίας τάξης και τα λεφτά που θα χαρίσει στους οπαδούς του στάζουν το αίμα της.

Συνολικά το 2017 οι νέοι φόροι ανήλθαν σε 3,7 δισ. ευρώ, οι δαπάνες του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων το δεκάμηνο του 2017μειώθηκαν κατά 1,087 δισ. ευρώ, ενώ το κράτος χρωστά σε ιδιώτες και επιχειρήσεις πάνω από 6 δισ. ευρώ.

Ιδού πως επιτεύχθηκαν τα πλεονάσματα του κ. Τσίπρα και των κ.κ. Τσακαλώτου και Χου- λιαρακη, υπουργών Οικονομικών, οι οποίοι κυνικά και ανερυθρίαστα δήλωσαν ότι τα πλεονάσματα προέρχονται βασικά από την υπερφορολόγηση και καταπίεση της μεσαίας τάξης, την όποια δεν συμπαθούν οι παραπάνω κομμουνιστές και όλοι οι όμοιοι τους.

Παράλληλα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος με απύθμενο θράσος δήλωσε ότι με τη διανομή μέρους του πλεονάσματος πραγματοποιείται αναδιανομή του πλούτου.

Ποιου πλούτου, αφού η κομμουνιστική κυβέρνηση είναι ανίκανη να παράγει πλούτο και το μόνο που γνωρίζει είναι ο φορομπηκτισμός και η λεηλασία των πτωχών Ελλήνων, γιατί τους πραγματικά πλούσιους δεν τους αγγίζει, ούτε διώκει, και συλλαμβάνει τη φοροδιαφυγή των 40 δισ. ευρώ.

Η κυβέρνηση ζει σε μία εικονική πραγματικότητα και ταΐζει τον ελληνικό λαό με παχιά λόγια και σοβιετικού τύπου υποσχέσεις.

Παράλληλα προσπαθεί να τον δωροδοκεί με ψίχουλα, για να τον κρατάει υποταγμένο, με τη βοήθεια των κουκουλοφόρων, του Ρουβίκωνα, των εισαγόμενων αναρχικών και των επενδύσεων που έρχονται, αλλά αργούν και καθυστερούν ακόμη λέγω των γνωστών αντιδραστικών.

Ειδικεύεται στην εκτόξευση λάσπης κατά των αντιπάλων της και θέτει αμέσως σε λειτουργία λασπολογικούς μηχανισμούς και μέσα τρομοκράτησης των εχθρών της.

Διαδίδει ψευδείς ειδήσεις και εφευρίσκει σκάνδαλα των αντιπάλων της, εκεί όπου δεν υπάρχουν.

Και συνεχίζει τη λαϊκιστική πολιτική, την όποια ακολουθούσε ως αντιπολίτευση, για να ικανοποιεί τα βαθιά συριζαϊκά στρώματα και τους ανόητους ψηφοφόρους.

Πίσω από όλα αυτά κρύβεται μία πανικόβλητη κυβέρνηση, που μετά τη δημοσκοπική κατάρρευσή της βλέπει να έρχεται το πολιτικό τέλος της, όποτε και να γίνουν οι εκλογές.

Και γι’ αυτό, ταλαντεύεται για τον χρόνο των βουλευτικών εκλογών και προσπαθεί να βρει τον καλύτερο χρόνο διεξαγωγής τους, αλλά δυστυχώς γι’ αυτή δεν υπάρχει στον ορίζοντα κάποια καλή η καλύτερη ημέρα.

Και μία δωρεάν συμβουλή:

Όσο πιο γρήγορα κάνετε τις εκλογές, τόσο το καλύτερο για εσάς.

Έτσι μπορεί να κρατήσετε κάποιο ευπρεπές ποσοστό.

Παναγιώτης Μποκοβός

Διδάκτωρ Οικονομικών Επιστημών

πρώην Υφυπουργός Οικονομικών

ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Latest News

Ο «Δρομέας Θράκης» επιμένει με το «Πανόραμα Στίβου»

Μετά από δύο αναβολές λόγω κακοκαιρίας… ο «ΔΡΟΜΕΑΣ ΘΡΑΚΗΣ» επιμένει και διοργανώνει...

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Φράνσις Φάνον στον IGBτης Κομοτηνής

Επισκέφθηκε το εργοτάξιο του Αγωγού Φυσικού Αερίου Ελλάδος-Βουλγαρίας, που θα ενώνει την Κομοτηνή με την πόλη της Στάρα-Ζαγόρα

Έκκληση για κατάταξη στον Αρμενικό Στρατό

Προς τους Αρμένιους νέους που ζουν στη χώρα μας – Άνοιξε κατάλογος εγγραφής εθελοντών

Κοινή δράση Δημάρχων του Ν. Έβρου

Με αφορμή την επίσκεψη της κ. Ντόρας Μπακογιάννη, Προέδρου της Διακομματικής Επιτροπής της Βουλής, για την ανάπτυξη της Θράκης

Αποστρατικοποίηση και πίσω το Anadolu

Αν δεν είχαμε αποσύρει την Μεραρχία από την Κύπρο το 1967, ποτέ δεν θα πατούσε την Κύπρο ο «Αττίλας» - Το 2023...

More Articles Like This