Σατανικό σχέδιο για να αποκτήσει ο ΣΥΡΙΖΑ ερείσματα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, που σήμερα δεν έχει – Οι μπαχαλάκηδες στην διακυβέρνηση και συναλλαγή για την Εξουσία – Η κοιμωμένη “Ν.Δ.” έχει χρέος να ξυπνήσει
Αργά το βράδυ της Πέμπτης και μετά από μία κοπιώδη μέρα «έπεσα» πάνω στον υπουργό Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη κατά την διάρκεια του μεταμεσονύκτιου τηλεοπτικού «ζάπινγκ». Ελληνιστί «περιπλάνηση στους τηλεοπτικούς διαύλους προς επιλογή προγράμματος».
«Στάθηκα» στον κ. υπουργό ο οποίος συμμετείχε στην εκπομπή του συναδέλφου Πάνου Χαρίτου στην ΕΡΤ διότι πάντοτε σε «αποζημιώνει» με ειδήσεις, αρκεί να τον ακούς με προσοχή.
Αυτή την φορά μάλιστα υπερέβη τις προσδοκίες μου, καθώς αποκάλυψε με λεπτομέρειες πως θα εφαρμοστεί ή απλή αναλογική στους Δήμους.
Ένα μόνο σας λέω! Αν πράγματι εφαρμοστεί το νέο εκλογικό σύστημα, όπως το περιέγραψε, και υπάρξει απόπειρα να γενικευτεί η δοκιμή από τις επόμενες εθνικές κάλπες, τότε ξεχάστε την Ελλάδα όπως την ξέραμε.
Το απόλυτο χάος. Οι μπαχαλάκηδες στην εξουσία. Οι οργανωμένες μειοψηφίες στην διακυβέρνηση.
Η κοιμώμενη ΝΔ έχει χρέος να αξιοποιήσει τις αποκαλύψεις του κ. υπουργού και να τις καταστήσει εγκαίρως κεντρικό πολιτικό θέμα.
Κάποια στιγμή το αστείο πρέπει να τελειώσει» Αναλογική σε αυτή την χώρα χωρίς συνταγματική αναθεώρηση που θα καταστήσει το πολίτευμα Προεδρικό και θα αναθέσει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας συγκεκριμένες εξουσίες κατά το γαλλικό πρότυπο, ισοδύναμε με την απόλυτη καταστροφή.
Κωδικοποιώ πρόχειρα τις σκέψεις του κ. υπουργού και θα αντιληφθείτε πλήρως εις τι συνίσταται η ανησυχία μου; Με βάση το σχέδιο Σκουρλέτη λοιπόν:
– Η κατανομή των εδρών στα δημοτικά και στα περιφερειακά συμβούλια θα ολοκληρώνεται με βάση το νέο σύστημα από τον πρώτο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών.
Καταργείται το μπόνους πλειοψηφίας εδρών που λάμβανε ο πλειοψηφών συνδυασμός στον δεύτερο γύρο.
-Στον δεύτερο γύρο θα αναμετρώνται για τοαξίωμα του δημάρχου ή του περιφερειάρχη ως πρόσωπα οι επικεφαλής των δύο πρώτων πλειοψηφισάντων συνδυασμών.
– Η νίκη στον δεύτερο γύρο δεν αρκεί για την συγκρότηση της νέας δημοτικής η περιφερειακής αρχής.
Προκειμένου ο Δήμαρχος ή ο Περιφερειάρχης να αποκτήσει «δεδηλωμένη» στο δημοτικό ή το περιφερειακό συμβούλιο θα απαιτείται να συμπράξουν -όπως είπε ο κ. υπουργός- «τουλάχιστον τρεις συνδυασμοί»!
Και για να συμβεί αυτό -συμπληρώνουμε εμείς- θα πρέπει μεταξύ πρώτου και δευτέρου γύρου να βασιλεύσει η συναλλαγή.
Όπου πλειοψηφεί «πασοκογενής» θα πρέπει να συμφωνήσει με τον τοπικό συριζαίο ότι θα του αναθέσει δύο-τρεις αντιδημαρχίες ή αντιπεριφέρειες, προκειμένου να τον στηρίξει με ψήφους στον δεύτερο γύρο και με έδρες ατό τοπικό κοινοβούλιο.
– Και το εκπληκτικό: Σε περίπτωση ακυβερνησίας ο προϋπολογισμός του Δήμου-Περιφέρειας θα ψηφίζεται με σχετική πλειοψηφία! Έξοχα!
Στην πραγματικότητα οι κυβερνώντες αλλάζουν το εκλογικό σύστημα στην αυτοδιοίκηση τινάζοντας την λειτουργία των Δήμων στον αέρα, προκειμένου:
Πρώτον να αποκτήσει ο ΣΥΡΙΖΑ ερείσματα εξουσίας στην αυτοδιοίκηση – δεν έχει.
Δεύτερον για να συγχωνεύσουν τους μηχανισμούς αξιωματούχων ΠΑΣΟΚ – ΣΥΡΙΖΑ σε τοπικό επίπεδο για να εκβιάσουν συνεργασίες σε κεντρικό επίπεδο. Σατανικό πολιτικά, καταστροφικό εθνικά!
Μανώλης Κοττάκης