Κάλεσμα σε όλους απευθύνουν οι αμπελοπαραγωγοί
Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος στο Σουφλί του Έβρου θα πραγματοποιηθεί η Γιορτή Τσίπουρου, στο χώρο του αποστακτηρίου του Αμπελουργικού Συνεταιρισμού Σουφλίου.
Τα καζάνια έχουν πάρει «φωτιά» εδώ και μέρες, με τους αμπελουργούς της περιοχής να καταφθάνουν με την παραγωγή τους και καρτερικά να αναμένουν το τελικό αποτέλεσμα, το τσίπουρο, ένα απόσταγμα δηλαδή που μπορεί κανείς να απολαύσει πολυδιάστατα. Σκέτο, με συνοδεία ορεκτικών, πριν ή στο κλείσιμο ενός καλού γεύματος.
Την στιγμή που το συνεργείο του ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ επισκέφθηκε τον χώρο, όπου πραγματοποιείται η διαδικασία της απόσταξης, κατά την οποία η πρώτη ύλη, το σταφύλι, μετατρέπεται σε τσίπουρο, παρών ήταν ο Θανάσης Αραμπατζής, Γεωπόνος και Αμπελουργός, ο οποίος εξήγησε τι είναι αυτό που ξεχωρίζει το σουφλιώτικο τσίπουρο σε σχέση με τα υπόλοιπα που παράγονται σε άλλα μέρη της Ελλάδας.
Αυτό είναι ο συνδυασμός της πρώτης ύλης (δηλαδή του σταφυλιού) με την διαδικασία της απόσταξης.
Στην τελική ευθεία λοιπόν για την Γιορτή Τσίπουρου που θα γίνει την Παρασκευή 10 Νοεμβρίου και το Σάββατο 11 Νοεμβρίου στο Σουφλί, και ο Πρόεδρος του Αμπελουργικού Συνεταιρισμού Σουφλίου, «Φίλοι της Αμπέλου και του Οίνου-Ο Στάφυλος” Πασχάλης Χριστοδούλου προσκαλεί όλους του λάτρεις του τσίπουρου να παρευρεθούν στην γιορτή και να διασκεδάσουν, ακούγοντας παραδοσιακή θρακιώτικη μουσική και δοκιμάζοντας σουφλιώτικους μεζέδες.
Τ.Δ.