9.4 C
Alexandroupoli
Δευτέρα, 28 Σεπτεμβρίου, 2020

Δέσμευσαν περιοχή μεταξύ Θάσου-Λήμνου-Σαμοθράκης

Τρεις περιοχές του Αιγαίου δεσμεύει η Τουρκία για αεροναυτικές Ασκήσεις, για όλο το 2018 – Απειλές Κιλιντσάρογλου για 18 ελληνικά νησιά – “Θα έρθω το 2019 να τα πάρω”

Με πολεμική ρητορική απέναντι στην Ελλάδα εγκαταλείπει το 2017 η Τουρκία και είναι έτοιμη να κάνει ποδαρικό στο 2018 με την ίδια συνταγή, αυτή της αμφισβήτησης των κυριαρχικών δικαιωμάτων μας στο Αιγαίο.

Μετά τις δηλώσεις σειράς υπουργών της κυβέρνησης Γιλντιρίμ και βουλευτών της αντιπολίτευσης στην Τουρκία, που αμφισβήτησαν με έντονο τρόπο το ιδιοκτησιακό καθεστώς 18 ελληνικών νησιών στο Αιγαίο μιλώντας ακόμη και για κατάληψή τους διά των όπλων, σειρά πήρε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσής Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου λέγοντας ότιθα έρθει να τα πάρει.

- Advertisement -

«Η Ελλάδα έχει καταλάβει 18 νησιά του Αιγαίου, συν μία βραχονησίδα. Ο Έλληνας υπουργός Άμυνας μου απάντησε “έλα και πάρ’ τα” (μολών λαβέ).

Θα έρθω το 2019 και θα πάρω» δήλωσε, κάνοντας μάλιστα αναφορά και στην εισβολή στην Κύπρο.

Την ίδια στιγμή η Τουρκία αγνοώντας τα ελληνικά διαβήματα διαμαρτυρίας δέσμευσεγια τρίτη συνεχόμενη χρονιά και για διάστημα 12 μηνών μεγάλες περιοχές στο κέντρο του Αιγαίου με σκοπό τη διεξαγωγή αεροναυτικών ασκήσεων.

Μια ενέργεια που αμφισβητεί εθνικά κυριαρχικά δικαιώματα και αποκόπτει σημαντικές περιοχές του Αιγαίου, που σε ορισμένες περιπτώσεις επικαλύπτουν και ελληνικό εναέριο χώρο.

Η πρώτη αφορά την περιοχή μεταξύ Ικαρίας, Πάτμου, Λέβιθα, Κινάρου, Αμοργού, Δονούσας.

Η δεύτερη μία περιοχή στην «καρδιά» του Αιγαίου (μεταξύ An Στράτη, Λέσβου και Σκύρου) και η τρίτη μεταξύ Θάσου, Σαμοθράκης, Λήμνου και χερσονήσου Άθω.

Όλες δεσμεύονται από 2 Ιανουαρίου έως και 31 Δεκεμβρίου 2018 για στρατιωτικές ασκήσεις.

Τέλος, η Άγκυρα ούτε καν την ημέρα των Χριστουγέννων δεν σταμάτησε τις προκλήσεις.

Έστειλε ένα CN-235 να δηλώσει «παρών» στο Αιγαίο, κάνοντας μία παράβαση του FIR Αθηνών και άλλες τρεις χθες.

ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Latest News

www.elthraki.gr: Φρούδες ελπίδες για την Διακομματική της Θράκης

Δύσπιστοι οι πολίτες για το έργο που θα παράξει η Επιτροπή – Τι δήλωσαν οι ερωτηθέντες στην...

Όχι στην μετακίνηση της 7ης Μ/Κ Ταξιαρχίας από τον Προβατώνα

Το κλείσιμο του Στρατοπέδου «Δελαγραμματίκα» θα είναι καταστροφικό για την τοπική κοινωνία – Τι αναφέρει το ΨΗΦΙΣΜΑ των φορέων της περιοχής –...

H Nτόρα Μπακογιάννη ενημερώθηκε για τις δυνατότητες της Θράκης

Επισκέφθηκε τον Οργανισμό Λιμένος Αλεξ/πολης, καθώς και το Επιμελητήριο Έβρου – Συνάντηση με τους θεσμικούς φορείς

Ο Άρειος Πάγος για την Θράκη

Ευρίσκεται προ των ευθυνών του για την «Τουρκική Ένωση Ξάνθης» - η Απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου δεν είναι δεσμευτική για την Ελλάδα...

Ετοιμάζεται τώρα να… πολιτευθεί στην Ροδόπη;

Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Τούρκων Δυτικής Θράκης στην Ευρώπη (ABTTF) Χαλίτ Χαμπίπ Ογλού, καταδικάζει την προσβολή στον Πρόεδρο της «Μητέρας Πατρίδας μας»...

More Articles Like This