Home / Κοινωνια / ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΘΑ ΠΑΝΕ ΣΤΟ ΝΕΣΤΟ, ΑΝ ΔΕΝ ΞΥΠΝΗΣΟΥΜΕ

ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΘΑ ΠΑΝΕ ΣΤΟ ΝΕΣΤΟ, ΑΝ ΔΕΝ ΞΥΠΝΗΣΟΥΜΕ

Η τουρκική πολιτική εφαρμόζεται στην Θράκη και χωρίς τον Ερντογάν – Προϋπολογισμό 50 εκατ. ευρώ έχει το Προξενείο Κομοτηνής, για να εξαγοράσει συνειδήσεις  

Το μήνυμα τελικώς ελήφθη. Ο Ερντογάν κατάλαβε ότι οι παλληκαρισμοί δεν περνούν στην Ελλάδα, ακόμη και αν αυτή είναι γονατισμένη και ηττημένη.

Τήρησε τα συμφωνηθέντα και στην Κομοτηνή, απέφυγε να μετατρέψει την επίσκεψή του σε φιέστα, όπως πολλοί φοβούντο.

Ο κόσμος που συγκεντρώθηκε για να τον δει στο τζαμί Κίρ Μαχαλέ, στο Γυμνάσιο Τζελάλ Μπαγιάρ και σε ξενοδοχείο της πόλεως δεν ήταν η λαοθάλασσα των 15,000 μουσουλμάνων, που κάποιοι προπαγάνδιζαν επί ημέρες.

Ακόμη και η ομιλία του στο μειονοτικό γυμνάσιο ήταν περίπου στο ίδιο μήκος κύματος με την αντίστοιχη το 2004, σε χαμηλούς τόνους. Χαρακτήρισε τους μουσουλμάνους Έλληνες πολίτες» (δις) και «ομοεθνείς», όχι όμως «Τούρκους».

Τόνισε, μάλιστα, ότι η «Ελλάς μας στηρίζει στην Ευρώπη και είναι ισχυρή χώρα».

Στην πραγματικότητα, ο Τούρκος Πρόεδρος πήγε στην Κομοτηνή για να ξεριζώσει το δίκτυο των γκιουλενιστών, που τον υπονομεύει (ό υποπρόξενος της Τουρκίας το έσκασε στην Ιταλία μία εβδομάδα πριν από την άφιξή του για να μην συλληφθεί, ενώ ο Πρόξενος στην Κομοτηνή ανεκλήθη!), και, βεβαίως, για να διατηρήσει ζωντανές τις διεκδικήσεις του για τα θέματα της μειονότητος.

Το ερώτημα, εν προκειμένω, δεν είναι τι κάνει ο Ερντογάν αλλά τι κάνουμε εμείς. Η τουρκική πολιτική εφαρμόζεται πλήρως και χωρίς Ερντογάν, το Προξενείο έχει προϋπολογισμό 50 εκατομμύρια ευρώ, για να εξαγοράζει συνειδήσεις.

Αντί, όμως, να ασχολούμαστε με αυτούς, πρέπει να δούμε τί θα κάνουμε εμείς. Ενωμένοι.

Η Θράκη ερημώνει τα τελευταία χρόνια. Οι νέοι φεύγουν μετανάστες στο εξωτερικό. Τα χωριά αδειάζουν. Η πολιτεία (η κυβέρνηση της ΝΔ δυστυχώς) έβαλε λουκέτο σε δύο σχολές του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου και στην Σχολή της Αστυνομίας, οι σπουδαστές των οποίων ενίσχυαν τον πληθυσμό.

Η πληθυσμιακή ισορροπία δεν έχει ανατραπεί ακόμη, όπως ισχυρίζονται οι Τούρκοι, αλλά από 60%-40% υπέρ των Χριστιανών έχει μετατραπεί σε 50%-50%.

Η Χριστιανική πλειονότης δεν έχει βουλευτή στην Ροδόπη και οι τρεις έδρες είναι κατειλημμένες από μουσουλμάνους, που σε λίγο καιρό θα μας λένε ότι είναι εκπρόσωποι τηςς μουσουλμανικής «πλειονότητος».

Θα την χάσουμε την Θράκη σε βάθος εικοσαετίας, αν δεν προσέξουμε. Τα σύνορά μας θα μετακινηθούν στον Νέστο, αν δεν ξυπνήσουμε.

Ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα έπρεπε να είχε δεχθεί την πρόταση για την σύσταση διακομματικής επιτροπής, δεν το έκανε.

Δύο φορές που πήγε στην Θράκη, δεν συνάντησε τους Μητροπολίτες, οι παπάδες όμως κρατούν τον κόσμο όρθιο στα χωριά.

Η ΝΔ, από την άλλη, έκανε επτά προσυνέδρια στο δρόμο για το Συνέδριό της, ένα να κάνει στην Θράκη για να κτυπήσει το καμπανάκι του δημογραφικού δεν σκέφθηκε!

Η επίσκεψις Ερντογάν στην περιοχή, λοιπόν, ες ηχήσει ως παρατεταμένος συναγερμός.

Θα είμαστε άξιοι της μοίρας μας, αν θυμηθούμε ξανά την περιοχή στην επόμενη επίσκεψη Τούρκου.

-Ε-