9.4 C
Alexandroupoli
Δευτέρα, 3 Αυγούστου, 2020

ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΚΑΙ “ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ”

Το ζητούμενο για την “Ν.Δ.” δεν είναι να κερδίσει τις εκλογές, αλλά να εφαρμόσει μεταρρυθμίσεις που θα χτυπούν τις παθογένειες της κοινωνίας μας – Η χώρα δεν θα έχει άλλη ευκαιρία  

Τα φώτα έσβησαν, το Συνέδριο της Ν.Δ. τελείωσε. Η κεντροδεξιά παράταξη δηλώνει έτοιμη να αλλάξει την Ελλάδα μόλις αναλάβει τη διακυβέρνηση.

Τι ακριβώς σημαίνει, όμως, το να αλλάξει η Ελλάδα ύστερα από τουλάχιστον οκτώ επώδυνα μνημονιακά χρόνια;

- Advertisement -

Και ποιο είναι άραγε το ποσοστό των πολιτών που πραγματικά επιθυμούν να αλλάξει η Ελλάδα, ανεξάρτητα από το τι ψηφίζουν στην κάλπη;

Ο Υπουργός  Οικονομικών της Κύπρου έδωσε το manual. «Η αναβλητικότητα, τα ημίμετρα και η μη εφαρμογή αποφάσεων είναι συνταγή για οικονομικές περιπέτειες. Τα προβλήματα δεν φεύγουν κάτω από το χαλί. Το πιο αποφασιστικό συστατικό για την ανάπτυξη είναι η εμπιστοσύνη.

Η οδός του λαϊκισμού και των συνθημάτων δεν προσφέρει προοπτική και ανάπτυξη. Μετά από κάθε φορολογική ελάφρυνση αυξάνονταν τα έσοδα του κράτους». Αυτά είναι ορισμένα σημεία από την ομιλία του Χάρη Γεωργιάδη στο Συνέδριο της Ν.Δ. για το κυπριακό μοντέλο.

Μόνο τα παραπάνω να εφαρμόσει η Ν.Δ. τότε πραγματικά θα καταφέρει να αλλάξει την Ελλάδα. Μόλις αναλάβει τη διακυβέρνηση θα πρέπει να νομοθετήσει σε χρόνο-ρεκόρ ρυθμίσεις που θα χτυπούν στις παθογένειες που έφεραν τη χρεοκοπία της χώρας. Αυστηρότατο πλαίσιο αξιολόγησης για όλους στο Δημόσιο μέσω ΑΣΕΠ.

Τρέξιμο στις αποκρατικοποιήσεις χωρίς τις γραφειοκρατίες που μπλοκάρουν επί έτη κάθε επένδυση. Κίνητρα και μπόνους σε υγιείς επιχειρήσεις, αυστηρούς ελέγχους και ποινές για αεριτζήδες κάθε τύπου και σε κάθε κλάδο της ιδιωτικής οικονομίας.

Αναδιάρθρωση του εκπαιδευτικού συστήματος από το Νηπιαγωγείο έως το Λύκειο και ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων μέσω της συνταγματικής αναθεώρησης.

Αναδιάρθρωση εκ του μηδενός στο σαθρό, σπάταλο και αναποτελεσματικό δημόσιο σύστημα Υγείας. Μείωση φόρων όχι μόνο στην ακίνητη περιουσία και τις επιχειρήσεις, αλλά και στην καθημερινότητα με γερό ψαλίδι σε όλες τις έμμεσες επιβαρύνσεις.

Θα πρόκειται για ένα τεράστιο σοκ. Πολλοί θα αντιδράσουν, ακόμα πιο πολλοί θα μουδιάσουν. Σιγά σιγά όμως η πλειοψηφία των πολιτών θα κατανοήσει πως τελικά δεν ήταν τόσο δύσκολο να γίνουν τα αυτονόητα.

Δεν θα υπάρχει η πολυτέλεια για χάσιμο χρόνου. Τα περισσότερα θα πρέπει να γίνουν μέσα στους πρώτους μήνες της διακυβέρνησης, γιατί είναι γνωστό πως στη συνέχεια όλες οι κυβερνήσεις αρχίζουν να έχουν… δεύτερες σκέψεις για να μη δυσαρεστήσουν ψηφοφόρους.

Η Ν.Δ. έχει τον απαιτούμενο χρόνο μέχρι να στηθούν οι κάλπες να προετοιμαστεί. Γιατί το ζητούμενο δεν είναι απλά να κερδίσει τις εκλογές. Οπότε ας αφήσουν τον ΣΥΡΙΖΑ να λαϊκίζει, να λέει ψευδοαφηγήματα και να καταρρέει.

Το ζητούμενο για τη Ν.Δ. είναι να βρίσκεται εκατό τοις εκατό έτοιμη την επόμενη ημέρα των εκλογών για να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις. Γιατί η χώρα δεν θα έχει άλλη ευκαιρία…

Γιάννης Τσαπρούνης

ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Latest News

www.elthraki.gr Δυσαρέσκεια των πολιτών από την Περιφέρεια ΑΜ-Θ

Τι δήλωσαν στην ηλεκτρονική δημοσκόπηση της «ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΘΡΑΚΗΣ», για τα έργα που μέχρι στιγμής έχουν γίνει 

Πεζοπόροι και ποδηλάτες στην Παν/πολη Κομοτηνής

Υπεγράφη η Σύνδεση για δημιουργία Δικτύου μονοπατιών-πεζοπορικών διαδρομών και θέσεων υπαίθριας αναψυχής Υπογράφηκε την...

Τι ήθελε ο Ακάρ στα σύνορα του Έβρου;

Επισκέφθηκε μονάδες στην Αδριανούπολη, με όλη την ηγεσία των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων Στα σύνορα...

Αντικατάσταση οργάνων σε παιδικές χαρές Νέας Χηλής

Και τοποθέτηση δαπέδου ασφαλείας για την προστασία των παιδιών από τον Δήμο Αλεξανδρούπολης Στο...

Ποιάν ΑΟΖ θα… υπερασπισθούμε;

Αυτήν που δεν ανακήρυξαν ποτέ οι Πολιτικοί μας; - Στόχος της Τουρκίας είναι η Ιστορική Ταπείνωση της Ελλάδος, με την κατάληψη του...

More Articles Like This