9.4 C
Alexandroupoli
Friday, April 19, 2024

ΑΝΟΙΞΤΕ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΜΑΣ

Μεγάλο ΛΑΘΟΣ το κλείσιμο της οδού Κύπρου – Δημιουργεί μποτιλιάρισμα στην κυκλοφορία οχημάτων, στο κέντρο της Αλεξανδρούπολης – Να ανακληθεί η απόφαση της πεζοδρόμησης  

Ούτε τα παράπονα των παρόδιων καταστηματαρχών, ούτε η διαμαρτυρίες των ξένων επισκεπτών της πόλεώς μας, ούτε βέβαια τα δημοσιεύματα της ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΘΡΑΚΗΣ, στάθηκαν ικανά να μεταπείσουν τον Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης, κ. Ευάγγελο Λαμπάκη, να προχωρήσει σε Ανάκληση της Απόφασης που πεζοδρομεί την οδό Κύπρου, την μοναδική άγουσα κατ’ ευθείαν προς το Λιμάνι μας.

Ο κ. Λαμπάκης μένει γαντζωμένος στα σχέδιά των μελετητών συγκοινωνιολόγων-πολεοδόμων, που ήρθαν στον τόπο μας, για να κάνουν την Ζωή μας χειρότερη, ενώ αυτοί πήραν την αμοιβή τους και έφυγαν για την ιδιαίτερη πατρίδα τους.

- Advertisement -

Ζώντας καθημερινά σ’ αυτήν την πόλη και ασχολούμενη η Εφημερίδα μας εδώ και 72 χρόνια για τα Κοινά, από τις λακκούβες στην άσφαλτο μέχρι τις σπασμένες πλάκες στα πεζοδρόμια, δηλώνουμε πως δεν έχουμε καμμία εμπιστοσύνη στους σχεδιασμούς χωροτακτών, πολεοδόμων, συγκοινωνιολόγων, κ.λ.π. κ.λπ.

Στην Μάντρα Αττικής, πολεοδόμοι ήταν και αυτοί που έστησαν οικισμούς και Αμαξοστάσια το Δήμου επάνω σε μπαζωμένα ρέμματα, με τις γνωστές τραγικές συνέπειες, που οδήγησαν στον θάνατο 23 ανθρώπους.

Συγκοινωνιολόγοι ήταν αυτοί που έστησαν πινακίδα ΠΡΟΣ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ στην στροφή του νέου Περιφερειακού δρόμου, (εκεί με το πιο στενό πεζοδρόμιο του κόσμου, όπου δεν χωρά ούτε μισό παπούτσι και όπως γράψαμε είναι κατάλληλο για… Βραβείο Γκίνες), πινακίδα δηλ. που έστελνε τους οδηγούς προς τα… βουνά…

Η μέχρι τώρα αδρανοποίηση της οδού Κύπρου, ενόψει των έργων πεζοδρόμησής της, που θα κοστίσουν 140.000 ευρώ στους Δημότες, έχει οδηγήσεις στα εξής συμπεράσματα.

Α. Οι πολίτες δεν βαδίζουν στο κατάστρωμα της οδού Κύπρου, γιατί θα καταστρέψουν τα υποδήματά τους από τους κύβους του λιθόστρωτου.

Β. Καθημερινό είναι το μποτιλιάρισμα των Αυτοκινήτων στην Κεντρική Λεωφόρο, που για να κατευθυνθούν προς το Λιμάνι, θα πρέπει να στρίψουν από την οδό Τζαβέλα. Από πουθενά αλλού.

Γ. Οι άλλοι κάθετοι δρόμοι προς την παραλιακή Λεωφόρο, έχουν ήδη πεζοδρομηθεί για να “αξιοποιηθούν” τα ακίνητα με μπαράκια και καφετέριες.

Δεν θα επεκταθούμε περισσότερο στο θέμα, γιατί είναι περισσότερο από οφθαλμοφανείς οι δυσμενείς συνέπειες της αχρήστευσης αυτού (του μοναδικού που απέμεινε) δρόμου που οδηγεί στο Λιμάνι μας.

Αν δεν τις βλέπει ο κ. Ευάγγελος Λαμπάκης, εμείς του τις δείχνουμε.

Αρκετά έχει καταστραφεί το κέντρο της Αλεξανδρούπολης από τα φαραωνικά (και πανάκριβα) έργα του ποδηλατοδρόμου χωρίς ποδήλατα.

Όμως τα σχόλια των Δημοτών δεν περιορίζονται μόνον στο πρόσωπο του Δημάρχου.

Επεκτείνονται και στους Δημοτικούς Συμβούλους, συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης.

Και όπως μας λένε οι πολίτες, “Ας προσέξουν-Εκλογές έρχονται”.

Σ. Κ.

spot_img
spot_img
Friday, April 19, 2024

Latest News

Η Γεωργία Πετροπούλου, Legal Director, JTI Hellas στο Delphi Economic Forum IX: «Στη JTI είμαστε απόλυτα συγχρονισμένοι με τη νέα εποχή»

Στη συνολική εμπειρία των εργαζομένων στη JTI στο νέο δυναμικό και μεταβαλλόμενο πλαίσιο και στην εποχή της ψηφιακής εξέλιξης...

More Articles Like This