9.4 C
Alexandroupoli
Saturday, April 20, 2024

Με τις γεννήσεις γλυτώνουν… τις απελάσεις !!!

Ρεκόρ γεννήσεων σημειώνεται από Μουσουλμάνες πρόσφυγες – Για να δηλωθεί το μωρό στην Ελλάδα και να λαμβάνουν επιδότηση  

 

Ενώπιον ενός προβλήματος που οι πτυχές του αγγίζουν την μεταναστευτική κρίση ευρίσκονται ιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό της γυναικολογικής-μαιευτικής κλινικής του «Βοστανείου» Νοσοκομείου Μυτιλήνης.

Τους τελευταίους μήνες παρατηρείται μία εκρηκτική αύξηση των γεννήσεων από γυναίκες πρόσφυγες.

- Advertisement -

Αιτία είναι η προσπάθεια των τελευταίων να αποφύγουν ή να καθυστερήσουν την απέλασή τους, αναμένοντας μία πιθανή αλλαγή της νομοθεσίας.

Ιατροί και νοσηλευτές έχουν σηκώσει τα χέρια ψηλά, καθώς είναι αδύνατον να υποστηρίζουν τις αυξημένες ανάγκες τής κλινικής.

Γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό καλούνται να υποστηρίξουν ανάγκες μεγαλύτερες από αυτές που είχαν προβλεφθεί χωρίς το απαραίτητο ιατρικό προσωπικό.

«Το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό έχει γονατίσει. Η Πολιτεία πρέπει να μας βοηθήσει.

Έχουμε μέχρι και πέντε γέννες την ημέρα, ενώ οι τέσσερις γυναικολόγοι προσπαθούν να αντεπεξέλθουν και να κάνουν εφημερίες. Πολλές γυναίκες γεννάνε με καισαρική με αποτέλεσμα να φορτώνονται και τα χειρουργεία» δήλωσε η προϊσταμένη του τμήματος Ζωή Πλάνου.

Η κ. Πλάνου εξήγησε ότι οι γυναίκες αυτές «μένουν έγκυες για να μην απελαθούν, για να δηλωθεί το μωρό στην Ελλάδα, λαμβάνουν επιδότηση, ενώ έχουν μετά και καλύτερες συνθήκες διαβίωσης.

Οργανώσεις φιλανθρωπικές και ΜΚΟ τους παρέχουν διαμονή σε ξενοδοχείο.

Δεν γυρνάνε δηλαδή στα κοντέινερ και στις σκηνές. Και εν συνεχεία μένουν ξανά έγκυες» υποστήριξε η κ. Πλάνου.

Την αύξηση του αριθμού των γεννήσεων επιβεβαιώνει και η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Χριστιάνα Καλογήρου, η οποία με επιστολή της στον Πρωθυπουργό τον έχει ενημερώσει για την κόπωση τού ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης.

spot_img
spot_img
Saturday, April 20, 2024

Latest News

Κ. Πιερρακάκης από Αλεξ/πολη, στη Σύνοδο των Πρυτάνεων: «Πιστεύουμε βαθιά στα ελληνικά δημόσια πανεπιστήμια»

«Η δέσμευση της κυβέρνησης για στήριξη του ΔΠΘ και για λόγους εθνικούς και για λόγους ακαδημαϊκούς μετουσιώθηκε με τον...

More Articles Like This