9.4 C
Alexandroupoli
Thursday, March 28, 2024

Χρηματοδότηση Επιχειρήσεων

Από την Περιφέρεια Αν. Μακεδονίας-Θράκης – Θα διατεθούν, για πρώτη φορά, 10 εκατομμύρια Ευρώ σε μικρομεσαίες Επιχειρήσεις

Με το ποσό των 10.000.000 ευρώ συμμετέχει η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, στη σύσταση και λειτουργία του Ταμείου Επιχειρηματικότητας ΙΙ (ΤΕΠΙΧ ΙΙ), κατόπιν σχετικής απόφασης του Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ κ. Χρήστου Μέτιου.

Στόχος του Ταμείου είναι η δημιουργία χρηματοδοτικών εργαλείων που θα διευκολύνουν υφιστάμενες αλλά και νέες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε καινοτόμους και δυναμικούς τομείς της οικονομίας να αποκτήσουν πρόσβαση σε χρηματοδότηση, παρακάμπτοντας τους δυσμενείς όρους δανεισμού της τραπεζικής αγοράς.

- Advertisement -

Ο στόχος αυτός θα υλοποιηθεί αφενός με τη δημιουργία χρηματοδοτικών μέσων, όπως δάνεια επιμερισμού κινδύνου, μικρά δάνεια, εγγυήσεις και μικροπιστώσεις, αφετέρου με την επένδυση σε Ταμεία Δανείων, Ταμεία Εγγυήσεων κτλ.

Με τη διάθεση των 10 εκατομμυρίων ευρώ, η Περιφέρεια ΑΜ-Θ δίνει για πρώτη φορά  στις τοπικές επιχειρήσεις αυτή τη δυνατότητα ενίσχυσης, τελικοί αποδέκτες της οποίας θα είναι νέες και υφιστάμενες πολύ μικρές, μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις της Περιφέρειας, ανεξαρτήτως της νομικής μορφής τους, με ιδιαίτερη έμφαση να δίνεται σε οικονομικά βιώσιμες επιχειρηματικές δραστηριότητες.

spot_img
Thursday, March 28, 2024

Latest News

Σε κόκκινο συναγερμό οι Αρχές Ασφαλείας στα σύνορα

Έκτακτα μέτρα για αποτροπή διέλευσης Τζιχαντιστών στην Ελλάδα - Συλλήψεις υπόπτων στην Τουρκία Σε συναγερμό βρίσκονται οι αρχές Ασφαλείας στον...

More Articles Like This