9.4 C
Alexandroupoli
Δευτέρα, 1 Ιουνίου, 2020

ΑΠΟΔΕΧΟΝΤΑΙ ΝΑΙ Ή ΟΧΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ “ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ”;

Ξεκάθαρες κουβέντες: Ας σταματήσουν το “κρυφτούλι” οι πολιτικοί Αρχηγοί και να πουν την Αλήθεια στον Ελληνικό Λαό, που επιμένει να αντιδρά, στο ξεπούλημα του ονόματος της Μακεδονίας, στους Σκοπιανούς 

 Φαίνεται πως ό,τι δεν κατάφεραν οι Αμερικανοί και οι Γερμανοί στο Βουκουρέστι επί Κώστα Καραμανλή ετοιμάζονται να το πετύχουν τώρα, στο Νταβός, με τον Αλέξη Τσίπρα.

Ο Καραμανλής είπε τότε το περήφανο «όχι», παρά τις ισχυρές πιέσεις που του ασκήθηκαν (και το πλήρωσε, βέβαια, με την πτώση της κυβέρνησής του), αλλά σήμερα -και μακάρι να μας διαψεύσουν οι εξελίξεις- οι κυβερνώντες -και όχι μόνο- ετοιμάζονται να «δώσουν» το όνομα της Μακεδονίας.

Αυτό δείχνει η ξαφνική πρεμούρα που έπιασε την κυβέρνηση να δώσει λύση εδώ και τώρα, με πρόσχημα τις δήθεν υποχωρήσεις των Σκοπιανών, οι οποίοι μας κάνουν τη… χάρη να λένε ότι δεν είναι οι μόνοι διάδοχοι του Μεγάλου Αλεξάνδρου!

- Advertisement -

Οι καθαροί λογαριασμοί, όμως, σηματοδοτούν τις έντιμες σχέσεις. Και, για να είμαστε ξεκάθαροι, καθώς ψυχανεμιζόμαστε παιχνίδια πίσω από τον… μπερντέ από σχεδόν όλα τα κόμματα: Φωνάζουμε προς όλες τις κατευθύνσεις να σταματήσουν το κρυφτούλι για το όνομα των Σκοπίων.

Αφού άνοιξαν τη συζήτηση, οφείλουν όλοι να εκφράσουν καθαρά τη θέση τους: Αν, δηλαδή, δέχονται να καταστρατηγήσουν την απόφαση των πολιτικών αρχηγών, που ελήφθη επί προεδρίας Κωνσταντίνου Καραμανλή, ή όχι – ήτοι, το όνομα που θα έχουν τα Σκόπια να εμπεριέχει τον όρο «Μακεδονία» ή παράγωγά του.

Γι’ αυτό ας μην κρύβονται πίσω από το δάχτυλό τους κυβέρνηση και αντιπολίτευση. Ρωτάμε ξεκάθαρα τον κ. Τσίπρα: Αποδέχεται τον όρο «Μακεδονία» στη σύνθετη ονομασία που ετοιμάζεται;

Την ίδια ερώτηση κάνουμε τόσο στον Κυριάκο Μητσοτάκη όσο και στον Αντώνη Σαμαρά (που έριξε μια κυβέρνηση για το θέμα του ονόματος), αλλά και στον Πάνο Καμμένο, στη Φώφη Γεννηματά και στον Σταύρο Θεοδωράκη, καθώς ΚΚΕ και Χ.Α. έχουν ξεκαθαρίσει τη θέση τους.

Ας σταματήσουν, λοιπόν, τα μικροκομματικά παιχνίδια κι ας πουν την αλήθεια στον ελληνικό λαό, που λέει «όχι» στο ξεπούλημα του ονόματος της Μακεδονίας.

Να μας πουν τι θα ψηφίσουν στη Βουλή, σε περίπτωση που έρθει όνομα που θα εμπεριέχει τον όρο «Μακεδονία».

Ολα τα άλλα είναι θέατρο σκιών για να καλύψουν τις ενοχές τους και να συγκαλύψουν ένα εθνικό έγκλημα εν αναμονή.

Η Ιστορία δεν θα τους συγχωρέσει εάν κάνουν το μοιραίο λάθος για το Εθνος και τη Μακεδονία.

Γι’ αυτό περιμένουμε ξεκάθαρα τη θέση τους. Ως εδώ…

-Δ-

ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Latest News

Η ομορφιά της Ειρήνης

Ειρήνη άστρο λαμπερό το όμορφο καμάρι έχεις του κόσμου τα καλά

Μιλούν για «Τουρκικά» χωριά στην Δυτ. Θράκη

Σαφή διαχωρισμό κάνει ο ανεκδιήγητος Πρόεδρος της Τουρκικής Ομοσπονδίας Δυτικής Θράκης (ABTTF) κ. Χαλίτ Χαμπίμπ Ογλού – Εγκαλεί την Ελλάδα για… διακρίσεις...

Στην Αλεξανδρούπολη οι εξετάσεις συνοριοφυλάκων

Έγινε δεκτό το αίτημα από τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη – Στο Διδυμότειχο η βασική εκπαίδευση δύο μηνών Δεκτό...

Μην συνεχιστεί το λάθος του Λαμπάκη

Είναι παράλογη η απόφαση για αντιστροφή της οδού Καραϊσκάκη προς την παραλιακή – Πώς θα στρίβουν τα οχήματα, αφού στενέψανε το οδόστρωμα...

More Articles Like This