Home / Κοινωνια / ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ… ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ… ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ

Χλιαρές έως ανύπαρκτες οι παρεμβάσεις των Αιρετών μας Αρχόντων για το “χαράτσι” που πληρώνουν οι Εβρίτες, στην πτήση Αλεξ/πολη-Αθήνα-Αλεξ/πολη

Το “χαράτσι” που πληρώνουμε οι Εβρίτες, για τα πανάκριβα Αεροπορικά εισιτήρια την γραμμή Αλεξανδρούπολη-Αθήνα-Αλεξανδρούπολη, είναι ένα θέμα που έχει αναδείξει η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΘΡΑΚΗ, ζητώντας από τους Αιρετούς μας άρχοντες να ευαισθητοποιηθούν και να αξιώσουν από τις Αεροπορικές Εταιρείες να μειώσουν, τις ληστρικές τιμές των ναύλων τους.

Γιατί όμως οι παρεμβάσεις  των πολιτικών της Θράκης, είναι από χλιαρές ή και ανύπαρκτες;

Την απάντηση μας δίνει συμπολίτης μας και τακτικός αναγνώστης της εφημερίδος μας, που μας γράφει:

***

Αγαπητέ κ. Κονδύλη,

Είμαι συνδρομητής της ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΘΡΑΚΗΣ, εδώ και δεκαετίες.

Διαβάζω κάθε ημέρα την αγαπημένη εφημερίδα μας, που πραγματικά αγωνίζεται για το καλό του τόπου μας και για τα συμφέροντα του ακριτικού Νομού μας και για μία ακόμη φορά σας συγχαίρω από τα βάθη της καρδιάς μου, για την μαχητική και δυναμική δημοσιογραφία που ασκείτε, τόσα χρόνια.

Σήμερα σας γράφω λίγα λόγια με αφορμή το πρόσφατο δημοσίευμά σας, της Πέμπτης 18 Ιανουαρίου 2018, με τίτλο: “Χαράτσι Θρακών σε πτήσεις για Αθήνα”.

Πράγματι, όταν από την Καβάλα μπορεί κανείς να πετάξει για Λονδίνο, Βερολίνο, Βουδαπέστη κ.λπ. με την RYAN-AIR πληρώνοντας 50-60 Ευρώ, μετ’ επιστροφής είναι πράγματι ληστρικός ο ναύλος των 217 ευρώ, που απαιτεί από τους Εβρίτες η AEGEAN για την γραμμή Αλεξανδρούπολη-Αθήνα-Αλεξανδρούπολη.

Προτρέπετε κ. Κονδύλη, τους Πολιτικούς του Έβρου και της Θράκης να πάρουν θέση και να διαμαρτυρηθούν έντονα, για να πάψει η εκμετάλλευση των Ακριτών, που η επίσημη Πολιτεία τους απομονώνει από την Πρωτεύουσα και στην ουσία τους ωθεί, μας ωθεί όλους, στις αγορές της Βουλγαρίας και της Τουρκίας.

Αυτή την εκδοχή, την έχετε άραγε εξετάσει;

Όμως μην περιμένετε την εκδήλωση ενδιαφέροντος, για τον εξής απλό λόγο.

Γιατί οι Αιρετοί “Άρχοντες” όπως τους χαρακτηρίζετε, δεν πληρώνουν από την τσέπη τους, δεκάρα για τα Αεροπορικά τους εισιτήρια.

Ούτε ο κ. Λαμπάκης πληρώνει, ούτε άλλοι Δήμαρχοι του Έβρου, ούτε βεβαίως και οι Βουλευτές μας, που έχουν εξασφαλισμένα εισιτήρια από την Βουλή.

Οι δαπάνες μετακίνησής τους προς Αθήνα καλύπτονται από το “Πρυτανείο”.

Επομένως, ο ακριβός ναύλος “τσούζει” εμάς τους απλούς πολίτες, κανέναν άλλον.

Και γι’ αυτό η εκμετάλλευση των Εβριτών θα συνεχίζεται ες αεί, αφού δεν υπάρχει καμμία αντίσταση και επίσημη διαμαρτυρία.

Κλείνοντας, θέλω να θέσει η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΘΡΑΚΗ το ερώτημα, γιατί οι διάφοροι Σύλλογοι, Σωματεία και λοιποί φορείς, σιωπούν και δεν διαμαρτύρονται; Γιατί;

Με εκτίμηση (υπογραφή)

***

Σημείωση Ε.Θ.:

Με αφορμή την παραπάνω επιστολή, συμπληρώνουμε προς γνώσιν των αναγνωστών μας και τα εξής:

Ειδικές τιμές για τους επιβάτες από Ελλάδα προς Νέα Υόρκη, Ντουμπάι, Χονγκ Κονγκ, ανακοίνωσε προχθές η Αεροπορική Εταιρεία “EMIRATES”.

Ο ναύλος για Νέα Υόρκη είναι 409 Ευρώ και για Χονγκ Κονγκ 559 Ευρώ.

Συγκρίνετε τις τιμές των 217 Ευρώ που πληρώνουμε για Αθήνα.

Όσον αφορά τους Συλλόγους, Σωματεία και λοιπούς φορείς, που δεν διαμαρτύρονται, αναλογεί και σ’ αυτούς μεγάλο μέρος της ευθύνης, για την εκμετάλλευσή μας.

Σ.Κ.