Home / Κοινωνια / ΔΕΝ ΔΙΑΒΑΖΕΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΤΗΝ “ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΘΡΑΚΗ”

ΔΕΝ ΔΙΑΒΑΖΕΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΤΗΝ “ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΘΡΑΚΗ”

Άδικες κατηγορίες του Δημάρχου Αλεξ/πολης κ. Ευάγγελου Λαμπάκη, κατά της Εφημερίδος μας – Χάνει πολλά από τα δημοσιεύματά μας και εκτίθεται χωρίς να υπάρχει λόγος – Δεξαμενή ιδεών η “Ε.Θ.”

Άδικες κατηγορίες κατά της εφημερίδος μας ρίχνει ο Δήμαρχος Αλεξ/πολης κ. Ευάγγελος Λαμπάκης, σε επιστολή που μας έστειλε και την οποία δημοσιεύουμε παρακάτω:

***

Αξιότιμε κύριε Κονδύλη,

Η ιστορία της «Ελεύθερης Θράκης» είναι συνδεδεμένη με την τήρηση της δημοσιογραφικής δεοντολογίας.

Διαπίστωσα έκπληκτος ότι στο φύλλο της 12ης Ιανουαρίου 2018 να καταπατάτε βάναυσα αυτός ο ηθικός κώδικας.

Δημοσιεύσατε τις απόψεις της τέταρτης παράταξης του Δήμου Αλεξανδρούπολης με τις οποίες επιχειρεί να απαντήσει σε δικές μου πρωτοβουλίες , τις οποίες όμως όπως οφείλατε δεν έχετε δημοσιοποιήσει.

Αναρωτιέμαι πως θα μπορέσουν οι αναγνώστες σας να διαμορφώσουν γνώμη όταν έχετε παραβιάσει τον κώδικα της αντικειμενικής και (Ολοκληρωμένης ενημέρωσης.

Ευελπιστώ ότι η συγκεκριμένη πρακτική ήταν αθέλητη και στο μέλλον δεν θα παρουσιασθούν παρόμοια φαινόμενα.

Εύχομαι σε σας και στους αναγνώστες σας ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ.

Σας αποστέλλω το κείμενο της εισήγησής μου προς την εκτελεστική επιτροπή του Δήμου, που έπρεπε να δημοσιευθεί, πριν δημοσιευθούν οι απαντήσεις της τέταρτης παράταξης της ελάσσονος αντιπολίτευσης.

Ο  ΔΗΜΑΡΧΟΣ

Ευάγγελος Λαμπάκης

***

Φαίνεται πως ο κ. Δήμαρχος δεν διαβάζει ο ίδιος την ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΘΡΑΚΗ, και αφήνει την ενημέρωσή του σε άλλους.

Διαφορετικά, θα γνώριζε ότι η εισήγησή του “για την Αλεξανδρούπολη στις επόμενες δεκαετίες” δημοσιεύθηκε ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ολόκληρη, στο φύλλο της Πέμπτης 11 Ιανουαρίου 2018.

Και επειδή του διέλαθε το δημοσίευμα, επαναλαμβάνουμε σήμερα την σχετική Σημείωση της “Ε.Θ.”.

***

Σημείωση Ε.Θ.:

Δεν είδαμε στην εισήγηση του κ. Δημάρχου να περιλαμβάνεται και η αναγκαιότητα για την δημιουργία χώρων στάθμευσης των Ι.Χ. αυτοκινήτων.

Ήδη η πόλη ασφυκτιά, και το πρόβλημα παραμένει άλυτο επί δεκαετίες.

Και είναι ένα θέμα που αφορά την καθημερινότητα των πολιτών της Αλεξανδρούπολης.

Και βέβαια, ούτε λόγος γίνεται για την δημιουργία δικτύου Τραμ, που δεν ρυπαίνει το περιβάλλον, χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και που θα έπρεπε να λειτουργεί από την Μάκρη μέχρι τα Άνθεια και Λουτρά.

Σ. Κ.

***

Θα πρέπει λοιπόν, από τούδε και εφεξής, προς αποφυγήν περαιτέρω παρεξηγήσεων, ο κ. Λαμπάκης να διαβάζει προσωπικά ο ίδιος την ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΘΡΑΚΗ, που αγωνίζεται με  συνέπεια και επιμονή για τα συμφέροντα του τόπου μας και κανενός άλλου.

Γιατί όπως πολύ καλά γνωρίζει ο κ. Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, το Δημοσιογραφικό μας συγκρότημα ούτε είναι εργολάβος Δημόσιων Έργων, ούτε κάνει προμήθειες του Δημοσίου, αλλά ούτε και εκβιάζει πρόσωπα και πράγματα, ασκώντας το λειτούργημα του Τύπου, με μία “Ρομαντική” διάθεση, που ίσως είναι ξεπερασμένη στην Ζούγκλα των ημερών που βιώνουμε.

Δεν παύει όμως η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΘΡΑΚΗ, με την εκδοτική Ζωή των 73 Χρόνων της, να αποτελεί μία πολύτιμη Δεξαμενή Ιδεών (THINK TANK) που θα ήταν χρήσιμες και για τον κ. Ε. Λαμπάκη.

Ασκούμε καλόπιστη κριτική για όλους και για όλα.

Και αυτό το αδιαμφισβήτητο γεγονός, πρέπει πανηγυρικά να αναγνωρισθεί, με γενναιότητα και χωρίς μικροψυχίες.

Το κείμενο σήμερα, το δημοσιεύουμε στην θέση του κύριου άρθρου, ελπίζοντας πως αυτή τη φορά, δεν θα διαλάθει της προσοχής του κ. Δημάρχου Αλεξανδρούπολης.

Σ.Κ.