Home / Κοινωνια / ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ “ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ” ΘΑ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ

ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ “ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ” ΘΑ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ

Όποιος έχει το όνομα, έχει και το έδαφος – Στο Ληξιαρχείο ονομάτων Κρατών, που είναι ο ΟΗΕ, τα Σκόπια λέγονται FYROM – Δεν έχει δικαίωμα η Βουλή να χαρίσει το όνομα “Μακεδονία” – Ο Ελληνικός Λαός να αποφασίσει με Δημοψήφισμα 

Το ξεπούλημα του ονόματος ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ απεργάζεται το πολιτικό σύστημα της χώρας, κόντρα τη βούληση του Ελληνικού Λαού, που παρά το γεγονός ότι είναι κυριολεκτικά ζαλισμένος από τα νέα οικονομικά μέτρα που φέρνει η δήθεν “έξοδος” από το μνημόνιο, δεν είναι διατεθειμένος να εκχωρήσει τα “Άγια των Αγίων” στους Αλβανο-Σλάβους.

Και για μεν την Αριστερά, σχέδιο και όνειρό τους από το 1925 ακόμα, ήταν η απόσπαση της Μακεδονίας από τον Ελληνικό Εθνικό κορμό, προς δημιουργία της “Ανεξάρτητης Σοβιετικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας”, όπως βέβαια αντίστοιχα και της Θράκης.

Όμως, ειλικρινά, δεν μπορούμε να κατανοήσουμε την επιμονή της Νέας Δημοκρατίας στα όσα συζητήθηκαν στο Βουκουρέστι το 2008, όπου τέθηκε στο τραπέζι ο λεγόμενος γεωγραφικός προσδιορισμός της Μακεδονίας για το “αβάπτιστο” ακόμα κράτος των Σκοπίων.

Η Ελλάδα δεν έχει κανένα ζόρι να εκχωρήσει το όνομα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ.

Αντίθετα, καίγονται κυριολεκτικά τα Σκόπια, που αναζητούν σωσίβιο σωτηρίας οικονομικής και στρατιωτικής, με την ένταξή τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ.

Όπως θα διαβάσετε σε άλλες σελίδες της σημερινής μας έκδοσης, το κρατίδιο των Σκοπίων απειλείται σήμερα με διαμελισμό, καθώς ο Αλβανικός πληθυσμός έχει ήδη φθάσει στο 30% και μέχρι το 2020-30, θα έχει την τύχη του Κοσσυφοπεδίου.

Μπαίνει λοιπόν λογικά το ερώτημα, γιατί οι Έλληνες πολιτικοί δεν επικαλούνται την Απόφαση Αρχηγών του 1992 και είναι σήμερα πρόθυμοι και εύκολοι για το 2008 του Βουκουρεστίου;

Από το 2008 μέχρι σήμερα, έτρεξε πολύ νερό στις δέλτους της ιστορίας.

Από την απόσχιση της Κριμαίας μέχρι τον επαναπροσδιορισμό του Χάρτη στην Μέση Ανατολή, τις τεράστιες ροές προσφύγων και διάρρηξη των παραδοσιακών καλών σχέσεων της Τουρκίας με τις ΗΠΑ.

Τι είναι λοιπόν εκείνο που μας κρατά δέσμιους στο 2008 του Βουκουρεστίου;

Ή πιο απλά, τι ΚΕΡΔΟΣ θα έχει η χώρα μας, εκχωρώντας τόσο πρόθυμα και άσκεφτα, το όνομα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ;

Επ’ αυτού του τόσο κρισίμου ερωτήματος, επικρατεί πλήρης ασάφεια και σιωπή.

Οι ασπόνδυλοι πολιτικοί μας αρνούνται με πείσμα ηλιθίων, να δούνε την πραγματικότητα που λέει: “Όποιος έχει το όνομα, έχει και το έδαφος”.

Ακόμα πιο απλά, για να γίνει κατανοητό.

Εάν τους δώσουμε το όνομα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ (με όποιο γεωγραφικό προσδιορισμό) θα λέγονται ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ. Όπως οι κάτοικοι της Θράκης λέγονται ΘΡΑΚΙΩΤΕΣ, οι κάτοικοι της Κρήτης Κρητικοί κ.λπ.

Συνακόλουθα λοιπόν, ο λεγόμενος αλυτρωτισμός των Σκοπιανών “Μακεδόνων” θα οδηγήσει στην διεκδίκηση εδαφών από Θεσσαλονίκη μέχρι και το Νέστο.

Στο φύλλο της 30 Δεκεμβρίου 2017, η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΘΡΑΚΗ είχε δημοσιεύσει την πληροφορία ότι ήδη οι Σκοπιανοί, με την πρόθυμη συνεννόηση της Τουρκίας, μεταφράζουν τα Οθωμανικά Αρχεία Κτηματολογίου, για να διεκδικήσουν περιουσίες στην Ελληνική Μακεδονία. Την πληροφορία αυτή, την πρόσεξε κανείς;

Και επειδή ακούμε τις κούφιες κουβέντες πολιτικών μας, ότι περίπου 200 χώρες έχουν ήδη αναγνωρίσει τα Σκόπια με το όνομα “Μακεδονία”, επισημαίνουμε ότι έωλο και ύποπτο των προθέσεών τους είναι το επιχείρημα.

Διότι στο Ληξιαρχείο ονομάτων των κρατών στον ΟΗΕ, τα Σκόπια είναι ακόμα καταχωρημένα ως πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας (FYROM).

Όλες οι χώρες του κόσμου λοιπόν να την αναγνωρίσουν, αν δεν συμφωνεί η Ελλάδα, δεν μπορούν να λέγονται ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ & ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ.

Κλείνοντας το σημερινό μας σημείωμα, επαναλαμβάνουμε για μια ακόμη φορά.

Ούτε τα κόμματα, ούτε η Βουλή έχουν εξουσιοδότηση να εκχωρήσουν το όνομα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ στους Σκοπιανούς.

Το Δικαίωμα αυτό το έχει αποκλειστικά και μόνο ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ. Ο οποίος πρέπει να κληθεί για να αποφασίσει.

Όλα τα άλλα αποτελούν ξεκάθαρα ΕΘΝΙΚΗ ΜΕΙΟΔΟΣΙΑ & ΠΡΟΔΟΣΙΑ της Πατρίδος.

Σ. Κ.