9.4 C
Alexandroupoli
Παρασκευή, 7 Αυγούστου, 2020

Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για δωρεάν διέλευση από την “Εγνατία Οδό”

Οι Αιτήσεις υποβάλλονται ηλεκτρονικά και αφορούν μονίμους κατοίκους όμορων Δήμων, ανέργους και άτομα με αναπηρία – Ποια δικαιολογητικά χρειάζονται για εξασφάλιση ελεύθερης διέλευσης

 

Άνοιξε η ηλεκτρονική εφαρμογή του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών για την εγγραφή και την υποβολή των απαραίτητων δικαιολογητικών για την ελεύθερη διέλευση των ΑμεΑ, των ανέργων και των μόνιμων κατοίκων των όμορων Δήμων, από τα διόδια της Εγνατίας Οδού και των καθέτων αξόνων της.

Η λειτουργία της συγκεκριμένης ηλεκτρονικής πλατφόρμας έρχεται σε εφαρμογή της απόφασης του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστου Σπίρτζη, για την ελεύθερη διέλευση συγκεκριμένων ομάδων πολιτών και αφορά τους μετωπικούς σταθμούς: Τύρια, Παμβώτιδα, Μαλακάσι, Μουσθένη, Ίασμος, Μέστη, Αρδάνιο και Ιεροπηγή και τους κατοίκους των Δήμων Αβδήρων, Αλεξανδρούπολης, Αρριανών, Διδυμότειχου, Ηγουμενίτσας, Ιάσμου, Κομοτηνής, Μαρώνειας-Σαπών, Μετσόβου, Μύκης, Ξάνθης, Ορεστιάδας, Παγγαίου, Σαμοθράκης, Σουλίου, Σουφλίου, Τοπείρου και Φιλιατών.

- Advertisement -

Οι μόνιμοι κάτοικοι των παραπάνω Δήμων, αλλά και οι άνεργοι και τα Άτομα με Αναπηρία θα μπορούν μπαίνοντας σε αυτό τον σύνδεσμο του υπουργείου Μεταφορών να υποβάλλουν την αίτηση και να αποκτήσουν την κάρτα ελεύθερης διέλευσης στην Εγνατία Οδό, ανάλογα με την κατηγορία που εμπίπτουν:

– Δελτίο αστυνομικής ταυτότητας του προσώπου που θα εγγράφεται στον κατάλογο ως μόνιμος κάτοικος

– Αντίγραφο πρόσφατου Εκκαθαριστικού Εφορίας

– Άδεια κυκλοφορίας του οχήματος ή των οχημάτων για τα οποία ζητείται η διέλευση από τα διόδια ως όχημα/τα μόνιμου κατοίκου

– Κάρτα ανεργίας σε ισχύ για τους ανέργους

– Σε ό,τι αφορά τα Άτομα με Αναπηρία τέλος, υποβάλλεται το δελτίο στάθμευσης ΑΜΑ, που χορηγείται από τις υπηρεσίες του τομέα μεταφορών και επικοινωνιών των Περιφερειακών Ενοτήτων.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της Εγνατίας Οδού, Απόστολος Αντωνούδης, έκανε γνωστό ότι μπήκαν ήδη σε λειτουργία, ο σταθμός των διοδίων των Ιωαννίνων, πως είναι έτοιμος και ο σταθμός στη Μέστη, που είναι μεταξύ Κομοτηνής και Αλεξανδρούπολης κι ότι θα λειτουργήσει ο σταθμός της Ιεροπηγής, που είναι στα σύνορα με την Αλβανία, ενώ  την Παρασκευή θα λειτουργήσει ο σταθμός Ευζώνων.

Όπως είπε «η χρέωση είναι τρία λεπτά ανά χιλιόμετρο, η πιο φθηνή στην Ελλάδα όταν στις άλλες παραχωρήσεις η χρέωση είναι έξι λεπτά ανά χιλιόμετρο».

ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Latest News

www.elthraki.gr Δυσαρέσκεια των πολιτών από την Περιφέρεια ΑΜ-Θ

Τι δήλωσαν στην ηλεκτρονική δημοσκόπηση της «ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΘΡΑΚΗΣ», για τα έργα που μέχρι στιγμής έχουν γίνει 

Πεζοπόροι και ποδηλάτες στην Παν/πολη Κομοτηνής

Υπεγράφη η Σύνδεση για δημιουργία Δικτύου μονοπατιών-πεζοπορικών διαδρομών και θέσεων υπαίθριας αναψυχής Υπογράφηκε την...

Τι ήθελε ο Ακάρ στα σύνορα του Έβρου;

Επισκέφθηκε μονάδες στην Αδριανούπολη, με όλη την ηγεσία των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων Στα σύνορα...

Αντικατάσταση οργάνων σε παιδικές χαρές Νέας Χηλής

Και τοποθέτηση δαπέδου ασφαλείας για την προστασία των παιδιών από τον Δήμο Αλεξανδρούπολης Στο...

Ποιάν ΑΟΖ θα… υπερασπισθούμε;

Αυτήν που δεν ανακήρυξαν ποτέ οι Πολιτικοί μας; - Στόχος της Τουρκίας είναι η Ιστορική Ταπείνωση της Ελλάδος, με την κατάληψη του...

More Articles Like This