Home / Πολιτικη / Πρέπει να ερωτηθεί ο Ελληνικός Λαός

Πρέπει να ερωτηθεί ο Ελληνικός Λαός

Η Κυβέρνηση δεν έχει καμμία εξουσιοδότηση για το όνομα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ – Στα Σκόπια θα κάνουν Δημοψήφισμα – Εμείς γιατί όχι; Δεν εμπιστεύονται οι κυβερνώντες τους Έλληνες; 

Στις 19 Ιανουαρίου υπογράφεται στη Νέα Υόρκη μεταξύ των αντιπροσώπων Ελλάδος και Σκοπιών η πρόταση για την ονομασία της ΠΓΔΜ που θαυποβληθεί για έγκριση στα θεσμικά όργανα των δύο χωρών.

Σε αυτή την πρόταση -το MoU όπως λέγεται στη διπλωματική γλώσσα- καμμία μνεία δεν γίνεται για τα όσα αλυτρωτικά αναφέρονται στο σύνταγμα της γείτονος εις βάρος της χώρας μας.

Αυτά δε που παραλείπονται είναι πιο σημαντικά και από το όνομα.

Επειδή η παγίωσή τους στα πολιτικά δρώμενα της γείτονος θααποτελεί πάντα αφορμή για προστριβές μεταξύ των δύο χωρών.

Η τυχόν αποδοχή από εμάς της οποιοσδήποτε διατύπωσης της ονομασίας του κράτους των Σκοπιών που να περιλαμβάνει τη λέξη Μακεδονία θααποτελέσει την ταφόπλακα για κάθε περαιτέρω συζήτηση σχετικά με την άρση των αλυτρωτικών επιδιώξεων των Σκοπιών.

Είναι γεγονός ότι η ελληνική κυβέρνηση πιεζόμενη από τη διεθνή συγκυρία καιεκβιαζόμενη από τις τρέχουσες υποχρεώσεις της προς τους δανειστές της λίγα πράγματα μπορεί ναεπιτύχει.

Κυρίως επειδή δεν θέλει αυτή τη στιγμή να φανεί ότι κωλυσιεργεί.

Έτσι εμφανίζεται έτοιμη να συναλλαγεί για το όνομα, να ξεχάσει τα όσα σημαντικά έχουν συμβεί στο παρελθόν μεταξύ των δύο χωρών, να στηρίξει με την ψήφο της την είσοδο των Σκοπιών στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ, παραβλέποντας έτσι και τις ενδεχόμενες αρνητικές συνέπειες που θα έχει σήμερα αυτή η στάση της χώρας μας έναντι των επερχόμενων γενεών της.

Αξίζει να σημειωθεί εδώ ότι ενη Ελλάδα στήριξε υποψήφιες χώρες για να καταστούν μέλη της ΕΕ (Εσθονία, Φινλανδία), αυτές ατυχώς στράφηκαν εναντίον της σε διάφορες περιπτώσεις.

Είναι περίπου βέβαιο ότι το ίδιο θα συμβεί και με τα Σκόπια.

Έχοντας την στήριξη των μεγάλων δυνάμεων τα Σκόπια θα δημιουργούν πάντοτε προβλήματα στη χώρα μας, κυρίως για νααπαλύνουν τιςεσωτερικές πολιτικές τους αντιθέσεις.

Η λύση, λοιπόν, κατά τη γνώμη μου, δεν είναι μόνο να συμφωνήσουμετην οποιαδήποτε ονομασία.

Προτεραιότητα έχει ηαπάλειψη από το σύνταγμα των Σκοπιών όλων των αλυτρωτικών αναφορών εις βάρος μας, πριν ασφαλώς υπογράψουμε την οποιαδήποτε συμφωνία.

Αυτή τη θέση η σημερινή κυβέρνηση δεν την υιοθετεί μέχρι στιγμής.

Και αυτό διότι γνωρίζει ότι η διαπραγμάτευση για το θέμα αυτό θα βραδύνει τηνοποιαδήποτε εξέλιξη στο θέμα της ονοματοδοσίας και θα δυσαρεστήσει εκείνους από τους οποίους εξαρτάται ως επί το πολύ η παραμονή της στην εξουσία.

Οι αρχολίπαροι της εξουσίας -ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ- ξεχνούν όμως ότι για να λύσουν το θέμα του ονόματος και γενικώς των σχέσεών μας με τα Σκόπια δεν έχουν καμμία εντολή ή εξουσιοδότηση από το λαό.

Συνεπώς, η δημοκρατική τάξη απαιτεί για το πρόβλημα νααποφανθεί ο λαός.

Φοβάται βέβαια η κυβέρνηση τον λαό και την ετυμηγορία του. Σε τελευταία ανάλυση όμως το δημοψήφισμα θα ήταν σωσίβιο για την μακροημέρευση της κυβέρνησης.

Οι Σκοπιανοί έσπευσαν να δηλώσουν ότι για το ίδιο πρόβλημα θα διενεργήσουν δημοψήφισμα για νααποφασίσει σχετικά ο λαός.

Η δική μας αριστερή και «δημοκρατική» κυβέρνηση δεν έχει εμπιστοσύνη στο λαό;

ΟιΈλληνες είμαστε κατώτεροι σε γνώσεις και αισθήματα από τους Σκοπιανούς;

Πιστεύω ότι όλα τα πολιτικά κόμματα της χώρας μας δεν πρέπει να έχουν αντίρρηση για νααπευθυνθούν στο λαό.

Το φιλότιμο του Έλληνα είναι βέβαιο ότι δεν θαεπιτρέψει ποτέ και σε κανέναν να χρησιμοποιήσει τη λέξη Μακεδονία.

Επειδή η λέξη αυτή προσδιορίζει τη γη που είναι ποτισμένη με το αίμα των Ελλήνων και έχει συνδεθεί με την ιστορία του  τόπου μας αδιατάρακτα για αιώνες.

Ας ερωτηθεί λοιπόν ο λαός.

Ό,τι άλλο συμβεί θα είναι εκ του πονηρού και θααποδεικνύει πόσο φοβάται σήμερα το λαό η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

Κωστής Δ. Γόντικας

Πρ. Βουλευτής και Ευρωβουλευτής της ΝΔ