9.4 C
Alexandroupoli
Πέμπτη, 4 Ιουνίου, 2020

Όχι σε βάση ελικοπτέρων των ΗΠΑ στην Αλεξ/πολη

Ανοικτή Επιστολή-Κάλεσμα των Τοπικών Επιτροπών Ειρήνης Αν. Μακεδονίας-Θράκης για συγκέντρωση διαμαρτυρίας, την Κυριακή 11 Φεβρουαρίου, μπροστά στο Δημαρχείο 

Ανοιχτή Επιστολή-Κάλεσμα των Τοπικών Επιτροπών ΕΕΔΥΕ Αν. Μακεδονίας-Θράκης, προς όλους τους Μαζικούς φορείς: Περιφερειακό Συμβούλιο, Δημοτικά Συμβούλια, Εργατικά Σωματεία, Αγροτικούς Συλλόγους, Πολιτιστικούς Συλλόγους, Επιμελητήρια, Επαγγελματικές Οργανώσεις, κ.λπ.

Αγαπητοί φίλοι

- Advertisement -

Όπως γνωρίζετε στην Αλεξανδρούπολη δημιουργείται βάση ελικοπτέρων του ΝΑΤΟ.

Αυτό αποφασίστηκε ανάμεσα στην Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και ΗΠΑ στα πλαίσια της απόφασης για επέκταση  της Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας με τις ΗΠΑ.

Η συμφωνία για τη δημιουργία αυτής της βάσης στην Αλεξανδρούπολη, έρχεται σε μια περίοδο όπου στην περιοχή μας Βαλκάνια, Μέση Ανατολή,  Βόρεια Αφρική, Παρευξείνια περιοχή, «βράζει το καζάνι» των ιμπεριαλιστικών αντιθέσεων. Είναι φανερό ότι δημιουργείται για να ενισχύσει τη θέση του ΝΑΤΟ στον ανταγωνισμό του με άλλα ιμπεριαλιστικά κέντρα.

Η κυβέρνηση ισχυρίζεται πως τέτοιες συμφωνίες αναβαθμίζουν «γεωστρατηγικά» τη χώρα στην περιοχή.

Όμως όλες οι ευρωατλαντικές βάσεις και τα στρατηγεία, που υπάρχουν στη χώρα μας και αυτή της Αλεξανδρούπολης, εκθέτουν το λαό σε μεγάλους κινδύνους.

Απεναντίας αναβαθμίζονται τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα για να βελτιώσουν τη θέση τους στη μοιρασιά της πίτας που προέρχεται από τη ληστεία των λαών. Την ίδια ώρα  οι εργαζόμενοι στη χώρα μας ματώνουν από τα μνημόνια την ανεργία, τους φόρου.

Δεν αποτελούν επίσης παράγοντα ειρήνης αφού η ιστορική πείρα μας δείχνει ότι ο ελληνικός λαός πλήρωσε πολλά τα μεταπολεμικά χρόνια από την συμμετοχή στο ΝΑΤΟ και την παρουσία στο έδαφος της χώρας μας ευρωατλαντικών βάσεων και στρατηγείων.

Γι’ αυτούς τους λόγους αποφασίσαμε να πραγματοποιήσουμε την

ΚΥΡΙΑΚΗ 11 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2018 στην Αλεξανδρούπολη στις 11 το πρωί μπροστά στο Δημαρχείο  συγκέντρωση και πορεία για να βροντοφωνάξουμε:

– Κατάργηση της Νατοϊκής βάσης ελικοπτέρων στην Αλεξανδρούπολη

– Όχι στη συμφωνία κυβέρνησης – ΗΠΑ:

– Απεμπλοκή της Ελλάδας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους – Καμιά αλλαγή συνόρων και των συνθηκών που τα καθορίζουν

– Να κλείσει η Βάση της Σούδας και όλες οι άλλες Ευρωατλαντικές Βάσεις και στρατηγεία που υπάρχουν στην Ελλάδα

– Να επιστρέψουν όλες οι στρατιωτικές δυνάμεις που συμμετέχουν σε επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ και της ΕΕ στο εξωτερικό

– Να καταργηθούν όλα τα πυρηνικά όπλα – Να απαγορευτούν οι πυρηνικές δοκιμές.

– Αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ με το λαό νοικοκύρη στον τόπο του

Σας προσκαλούμε να πάρετε μέρος σε αυτή την κινητοποίηση κάνοντας και δική σας υπόθεση τον αγώνα για την ειρήνη, τον αγώνα για να αντιμετωπιστούν οι αιτίες που γεννούν τους πολέμους.

ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Latest News

Δύο ακόμη ασθενείς με Covid-19

Από Κομοτηνή και Ξάνθη, μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης Άλλοι...

Από που κι ως που είναι… «μητρική» μας γλώσσα η Τουρκική;

Σκληρή απάντηση δίνει στον πρώην Υπουργό Νίκο Φίλη, ένας Πομάκος από την Ξάνθη – «Άγιο είχαν οι Μουσουλμάνοι της Θράκης, που ο...

«Καταδίκη» της Τουρκίας με… δισεκατομμύρια !!!

Δυο διαφορετικά πρόσωπα δείχνει η Ευρωπαϊκή Ένωση, απέναντι στις προκλήσεις της Τουρκίας», κατά της Ελλάδος

Ο συναγερμός δεν έληξε στον Έβρο

Η Άγκυρα δείχνει αποφασισμένη να επεκτείνει τις… «Γκρίζες Ζώνες» και στην οριογραμμή του Έβρου – Η Ελλάδα είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά...

Μην ανησυχείτε, η Αγιά Σοφιά δεν θα γίνει τζαμί

Αποτελεί σημαντική πηγή εσόδων για τον τουρκικό τουρισμό – Τέσσερα (4) εκατομμύρια επισκέπτες δέχεται κάθε χρόνο – Είναι πολλά τα λεφτά

More Articles Like This