9.4 C
Alexandroupoli
Friday, March 29, 2024

ΤΡΙΑ ΠΟΛΥΩΡΟΦΑ PARKING ΘΑ ΕΚΤΙΖΑΝ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΔΩΡΕΑΝ ΣΤΗΝ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗ

Ζητούσαν από τον Δήμο, μόνο την παραχώρηση των κατάλληλων οικοπέδων, προβλέποντας την μελλοντική ανάπτυξη της πόλεως, κατά τα επόμενα χρόνια – Το πρόβλημα στάθμευσης Ι.Χ. υπάρχει και οξύνεται συνεχώς 

 Δημοσιεύσαμε προχθές (βλέπε φύλλο Ε.Θ., 24 Ιανουαρίου 2018) την πρόταση του επικεφαλής της Δημοτικής παράταξης ΑΝΑ.ΣΑ. κ. Παύλου Μιχαηλίδη, για την ανάγκη δημιουργίας πολυώροφου Parking στο κέντρο της Αλεξανδρούπολης.

Ο κ. Μιχαηλίδης επανέρχεται σε προηγούμενες ανάλογες προτάσεις του και επισημαίνει ότι με τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που ετοιμάζει ο Δήμαρχος Αλεξ/πολης κ. Ευάγγελος Λαμπάκης, καταργούνται 850 θέσεις στάθμευσης, γεγονός που θα δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα στους ιδιοκτήτες Ι.Χ.

Επειδή σ’ αυτή την πόλη, οι εκάστοτε Δήμαρχοι φτιάχνουν μόνο ποδηλατοδρόμους, αλλά παραβλέπουν συστηματικά τις ανάγκες για δημιουργία χώρων PARKING των Ι.Χ. αυτοκινήτων, που τόσο λείπουν από την Αλεξανδρούπολη, θέλουμε σήμερα να καταθέσουμε άλλη μία πονεμένη ιστορία για την πόλη των “χαμένων ευκαιριών”.

- Advertisement -

Πριν από ένα χρόνο περίπου, ο υπογράφων δέχθηκε στα Γραφεία της ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΘΡΑΚΗΣ την επίσκεψη Γερμανίδας κυρίας, η οποία διά της διερμηνέως της, δήλωσε ότι βρίσκεται στην Αλεξανδρούπολη ως εκπρόσωπος Γερμανικής Εταιρίας για την εξεύρεση χώρων, στο κέντρο της πόλεως, για κατασκευή αυτόματων πολυώροφων PARKING Ι.Χ. αυτοκινήτων.

Αφού εξήγησε τον τρόπο λειτουργίας των αυτοματισμών, από την είσοδο μέχρι την έξοδο των αυτοκινήτων, δήλωσε ότι η κατασκευή θα γινόταν ΔΩΡΕΑΝ, και μετά το πέρας 15 ετών, θα περιέρχονταν στην ιδιοκτησία του Δήμου Αλεξ/πολης.

Εκείνο που ζητούσε η εκπρόσωπος της Εταιρείας, ήταν η παραχώρηση των κατάλληλων οικοπέδων από πλευράς της δημοτικής Αρχής.

Ερώτησα: Προς τί το ενδιαφέρον των Γερμανών για την Αλεξανδρούπολη;

Μου απάντησαν ότι βλέπουν μία ταχέως αναπτυσσόμενη πόλη, σε κομβικό γεωγραφικό σημείο, η οποία θα αντιμετωπίσει σύντομα κυκλοφοριακά προβλήματα, λόγω της έλλειψης χώρων στάθμευσης των αυτοκινήτων.

Ερώτησα: Απευθυνθήκατε στην Δημοτική Αρχή;

Μου απάντησαν: “ΝΑΙ, πήγαμε και μιλήσαμε”.

Και ποιο ήταν το συμπέρασμα;

Μου απάντησαν “Μα, μου, θα το δούμε, θα το εξετάσουμε…” και άλλα τέτοια αόριστα.

Επειδή όπως το έχουμε ξαναπεί, η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΘΡΑΚΗ δεν ασχολείται ούτε με εργολαβίες, ούτε με προμήθειες του Δημοσίου και εξακολουθεί να λειτουργεί με εκείνο τον παλιό “Ρομαντικό” τρόπο στην άσκηση το Δημοσιογραφικού λειτουργήματος, δεν ασχοληθήκαμε με το θέμα, ούτε  κάναμε την παραμικρή παρέμβαση προς τον Δήμαρχο και τους Δημοτικούς Συμβούλους, ώστε να υιοθετήσουν την πρόταση των Γερμανών.

Σήμερα καταγράφουμε το γεγονός, με αφορμή την πρόταση του κ. Π. Μιχαηλίδη που προαναφέραμε.

Το γιατί η Δημοτική μας Αρχή, δεν ασχολήθηκε με το θέμα, δεν το γνωρίζουμε.

Το εντάσσουμε όμως και αυτό, στην αλυσίδα των “χαμένων ευκαιριών” για την Αλεξανδρούπολη.

Σ. Κ.

spot_img
Friday, March 29, 2024

Latest News

Τέλος τα κινητά τηλέφωνα μαθητών στα σχολεία !!!

Αυστηρότερα μέτρα παίρνει το Υπουργείο Παιδείας - Τα κινητά θα παραδίδονται πριν την έναρξη των μαθημάτων Νέα αυστηρότερα μέτρα για...

More Articles Like This