9.4 C
Alexandroupoli
Δευτέρα, 28 Σεπτεμβρίου, 2020

ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΣ-ΟΡΕΣΤΙΑΔΟΣ

Για τον υψηλό ναύλο στην γραμμή Αλεξ/πολη-Αθήνα-Αλεξ/πολη – Οι Πρόεδροι των Δικηγορικών Συλλόγων του Έβρου προχωρούν σε Εξώδικη Διαμαρτυρία, για την μονοπωλιακή συμπεριφορά των Εταιρειών AEGEAN-OLYMPIC

Επί τέλους ήταν καιρός.

Μετά τα αλλεπάλληλα δημοσιεύματα της ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΘΡΑΚΗΣ για το “Χαράτσι” που πληρώνουν οι Εβρίτες στην αεροπορική γραμμή Αλεξανδρούπολη-Αθήνα-Αλεξανδρούπολη, την σκυτάλη πήρε το Τηλεοπτικό Κανάλι ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ.

- Advertisement -

Στο σχετικό ρεπορτάζ που προβλήθηκε προχθές το βράδυ, αναφέρθηκαν συγκεκριμένα τα εξής:

***

Γνωστό σε όλους τους κατοίκους του Έβρου αλλά όχι μόνο, είναι το υψηλό ποσό που πρέπει να καταβάλλουν οι ταξιδιώτες για τα αεροπορικά τους εισιτήρια.

Σύμφωνα και με πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της “ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΘΡΑΚΗΣ”, το οποίο καταγγέλλει το συγκεκριμένο φαινόμενο, γίνεται αναφορά για τους απαράδεκτα υψηλούς ναύλους που πληρώνουν οι κάτοικοι της ακριτικής μας περιοχής, προκειμένου να μεταβούν στην Αθήνα.

Σχετικά με το ποσό που πληρώνουν οι ταξιδιώτες, αυτό ανέρχεται στα 217 ευρώ. Επιπροσθέτως, στο εν λόγω δημοσίευμα αναγράφεται ότι ο Νομός Έβρου οδηγείται στην απομόνωση από την Αθήνα, λόγω… κόστους.

Ο συντάκτης του άρθρου πάντως προτείνει ως λύση την κατάθεση αγωγής για ολιγοπωλιακή συμπεριφορά της εν λόγω αεροπορικής εταιρίας, μια διαδικασία που μπορεί να κινηθεί από τους Δικηγορικούς Συλλόγους Αλεξανδρούπολης, Ορεστιάδος και Κομοτηνής.

Σε επικοινωνία που είχαμε με τον Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης Γιάννη Ζαμπούκη, μας εξέφρασε την άποψη ότι η σύμπραξη όλων των τοπικών φορέων θα μπορούσε να δώσει λύση στο συγκεκριμένο ζήτημα.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Ζαμπούκης δήλωσε ότι ήρθε σε επαφή με την Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Ορεστιάδος Άννα Μεμετζή και την οποία ενημέρωσε σχετικά με το θέμα. Έτσι, αποφάσισαν ότι η αρχική κίνηση που θα μπορούσαν να πράξουν είναι μια εξώδικη διαμαρτυρία, την οποία και θα συνυπογράφουν όλοι οι εκπρόσωποι των δικηγορικών συλλόγων.

Επιπροσθέτως ο κ. Ζαμπούκης σημείωσε ότι το εν λόγω ζήτημα θα τεθεί προς συζήτηση στην προσεχή συνέλευση του Δικηγορικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης, την ερχόμενη εβδομάδα. Μάλιστα, έγινε λόγος για μονοπωλιακή συμπεριφορά της αεροπορικής εταιρείας και εκμετάλλευση των κατοίκων του Έβρου και της Ροδόπης.

Το ερώτημα που μας γεννάται και δικαίως είναι ότι παρά τις διαμαρτυρίες των κατοίκων για το υψηλό αντίτιμο, διαμαρτυρίες που εκφράζονται μεταξύ φίλων και συγγενών, δεν παρατηρείται καμία απολύτως συντονισμένη αντίδραση από εμάς τους ίδιους… Άλλωστε, δεν είναι και η πρώτη φορά που αρκετοί «μετατρέπονται» σε επαναστάτες στα λόγια.

Τ.Δ.

ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Latest News

www.elthraki.gr: Φρούδες ελπίδες για την Διακομματική της Θράκης

Δύσπιστοι οι πολίτες για το έργο που θα παράξει η Επιτροπή – Τι δήλωσαν οι ερωτηθέντες στην...

Όχι στην μετακίνηση της 7ης Μ/Κ Ταξιαρχίας από τον Προβατώνα

Το κλείσιμο του Στρατοπέδου «Δελαγραμματίκα» θα είναι καταστροφικό για την τοπική κοινωνία – Τι αναφέρει το ΨΗΦΙΣΜΑ των φορέων της περιοχής –...

H Nτόρα Μπακογιάννη ενημερώθηκε για τις δυνατότητες της Θράκης

Επισκέφθηκε τον Οργανισμό Λιμένος Αλεξ/πολης, καθώς και το Επιμελητήριο Έβρου – Συνάντηση με τους θεσμικούς φορείς

Ο Άρειος Πάγος για την Θράκη

Ευρίσκεται προ των ευθυνών του για την «Τουρκική Ένωση Ξάνθης» - η Απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου δεν είναι δεσμευτική για την Ελλάδα...

Ετοιμάζεται τώρα να… πολιτευθεί στην Ροδόπη;

Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Τούρκων Δυτικής Θράκης στην Ευρώπη (ABTTF) Χαλίτ Χαμπίπ Ογλού, καταδικάζει την προσβολή στον Πρόεδρο της «Μητέρας Πατρίδας μας»...

More Articles Like This