Home / Πολιτικη / ΕΤΟΙΜΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΠΡΟΩΡΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ

ΕΤΟΙΜΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΠΡΟΩΡΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ

Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να αποφύγει εκλογές το 2019, που φέρνει μειώσεις αφορολόγητου και Συντάξεων – Η ψήφος των 17άρηδων και των Δημοσίων Υπαλλήλων

  Οι επισκέψεις ειδικών συμβούλων – ειδικών συνεργατών των υπουργών Επικρατείας Χριστόφορου Βερναρδάκη και Νίκου Παππά στην Διεύθυνση εκλογών του Υπουργείου Εσωτερικών στην πλατεία Κλαυθμώνος έχουν πυκνώσει εσχάτως.

Συμφώνως προς καλά ενημερωμένη πηγή της «Εστίας», στις μυστικές συσκέψεις που γίνονται σε αυτές δύο θέματα απασχολούν σε αυτή την προπαρασκευαστική φάση τους συμμετέχοντες.

Το πρώτο είναι το συνολικό ποσοστό των νέων δεκαεπτάρηδων ψηφοφόρων και των δημοσίων υπαλλήλων στο σύνολο του εκλογικού σώματος.

Το δεύτερο είναι η προβολή αποτελεσμάτων και η κατανομή των εδρών τόσο με τον ισχύοντα όσο και με τον νέο -με απλή αναλογική- εκλογικό νόμο.

Σε κάποιες από αυτές θρυλείται ότι μετείχε και κορυφαίο στέλεχος του Μεγάρου Μαξίμου.

Οι κινήσεις αυτές δεν είναι τυχαίες. Εντάσσονται σε έναν μακρύ σχεδιασμό που έχει εκπονήσει το Μέγαρο Μαξίμου προκειμένου να προχωρήσει σε πρόωρες εκλογές το φθινόπωρο μαζί με δημοψήφισμα για το Σύνταγμα, ώστε να αξιοποιήσει τόσο τα ευρήματα της δικαστικής έρευνας για την παρωδία καθάρσεως που επιχειρεί όσο και την μαγική εικόνα που θα επικρατεί για την οικονομία με το δήθεν «τέλος» των μνημονίων.

Στην πραγματικότητα όμως ο ΣΥΡΙΖΑ θα προχωρήσει σε εκλογές «πλυντήριο» προκειμένου να ξεπλύνει την αποτυχία του να «πιάσει» τον στόχο για το πρωτογενές πλεόνασμα και να αποφύγει έτσι να οδηγηθεί σε κάλπες το 2019 έχοντας μειώσει συντάξεις και έχοντας μειώσει ταυτοχρόνως το αφορολόγητο εκατομμυρίων Ελλήνων.

Το φεστιβάλ σκανδαλολογίας, τα λαϊκά δικαστήρια κατά των πολιτικών αντιπάλων του γι’ αυτό επινοήθηκαν άλλωστε.

Μέχρι προ τίνος η εικόνα που περιγράφουμε δεν ήταν τόσο καθαρή διότι δεν υπήρχαν δεδομένα. Τώρα όμως υπάρχουν.

Δεδομένο πρώτο: η χθεσινή έκθεση της αμερικανικής τραπέζης Citigroup για την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας το 2017 και 2018.

Η τράπεζα εκτιμά ότι τα πλεονάσματα θα κινηθούν πολύ κάτω τού στόχου του 3,5% τόσο εφέτος όσο και το 2019 (στο 2,8% συγκεκριμένους) υποδηλώνοντας ότι η ενεργοποίηση της μειώσεως του αφορολογήτου θα έλθει «πακέτο» με την μείωση των συντάξεων το 2019.

Η πρόβλεψη για την ανάπτυξη κινείται στο 1,2% μόλις. Δεν είναι κάλα νέα για την Κυβέρνηση και το οικονομικό επιτελείο αυτά.

Δεδομένο δεύτερο: επισπεύδεται για τα τέλη Απριλίου η δημοσιοποίηση του ιδιόκτητου μνημονίου μεταρρυθμίσεων που συντάσσουν οι κ.κ. Τσακαλώτος – Σταθάκης προκειμένου να πεισθούν οι δανειστές-σε συνδυασμό με στοχευμένες εξόδους στις αγορές- να επιτρέψουν την λήψη μέτρων για το χρέος και την καθαρή έξοδο-απάτη.

Η Κυβέρνηση βλέπει τις πιέσεις στα ελληνικά ομόλογα (χθες υποχώρησαν λόγω Moody’s) και θέλει να εκμεταλλευθεί το ξέφωτο πριν σκοτεινιάσει και πριν βεβαίως οι ψηφοφόροι αρχίσουν να πιέζουν μαζικώς για παροχές.

(Όπου μπορεί, βεβαίως, δίδει κρυφά -προχθές αυξήθηκαν κατά 50% οι υπερωρίες των αστυνομικών που υπηρετούν στο Κοινοβούλιο.)

Δεδομένο τρίτο: οι κ. Τσίπρας σχεδιάζει να κινήσει την συνταγματική αναθεώρηση στις 24 Ιουλίου και πάλι.

Η Ολομέλεια της Βουλής δεν θα κλείσει ούτε εφέτος το καλοκαίρι.

Υπάρχει άλλωστε και η ψηφοφορία για το Σκοπιανό.

Δεδομένο τέταρτο: οι μύχιοι πόθοι του Πρωθυπουργού να συνδέσεις τις εκλογές με το υποτιθέμενο σχέδιο καθάρσεως άρχισαν να γίνονται γνωστοί και στην Ευρώπη.

Χθες ο πρώην ηγέτης των Πρασίνων Ντανιέλ Κόν-Μπεντίτ ενίσχυσε τα επιχειρήματα ΣΥΡΙΖΑ για την Novartis και προέβλεψε ότι ο Πρωθυπουργός θέλει να οδηγήσει σύντομα την χώρα σε εκλογές με το επιχείρημα ότι αυτός είναι… «ο μόνος καθαρός».

Δεδομένο πέμπτο: ο Πρωθυπουργός θέλει να πάει σε εκλογές «καθάρσεως» με αντιπάλους του τους «αντιδημοφιλείς» κατ’ αυτόν Αντώνη Σαμαρά και Ευάγγελο Βενιζέλο. Γι’ αυτό άλλωστε επέμεινε στην «παραπομπή» τους με τις δέκα κάλπες.

Θέλει να θολώσει την ηγετική εικόνα του Κυριάκου Μητσοτάκη και να λεηλατήσει το ΠΑΣΟΚ.

Επειδή μάλιστα είναι αλαζών δεν κρύβεται.

Αφού υπενθύμισε προχθές στην Βουλή ότι «γι’ αυτό βρισκόμαστε εμείς εδώ», ότι «η εντολή του ελληνικού λαού το 2015 ήταν να αποδώσουμε δικαιοσύνη καινά αναδειχθούν οι ευθύνες του παλαιού πολιτικού συστήματος», ότι «οι πολίτες ζητούν κάθαρση και νέμεση», μετά πανηγύρισε για την εμφάνιση των κ.κ. Σαμαρά – Βενιζέλου την ώρα της μεγάλης τηλεθεάσεως.

Χαρακτήρισε ως «δώρο» τις ομιλίες τους «την ώρα που οι περισσότεροι κοιτούσαν τηλεόραση».

Τώρα πια λοιπόν γνωρίζουμε την εξίσωση της κάλπης:

Σπίλωση αντιπάλων+«ξεπούλημα» εθνικών θεμάτων για να έχει τους δυνάστες μας ευτυχισμένους + αναθεώρηση + ιδιόκτητο μνημόνιο + αποτυχία στόχου πλεονασμάτων + έξοδος στις αγορές + στοχοποίηση Σαμαρά – Βενιζέλου = πρόωρες εκλογές το φθινόπωρο!