Home / Κοινωνια / Καμμία ανησυχία για το Κολυμβητήριο της Ν. Ορεστιάδος 

Καμμία ανησυχία για το Κολυμβητήριο της Ν. Ορεστιάδος 

Διαβεβαιώνει ο Δήμαρχος κ. Βασίλης Μαυρίδης – Ασφαλής η χρήση του Κολυμβητηρίου – Διορθώθηκαν όσες φθορές επισημάνθηκαν από το Υγειονομικό – Δεν υπάρχουν υπερβολικές τιμές στην χλωρίωση του νερού 

 Για το θέμα της λειτουργίας του κολυμβητηρίου Ορεστιάδας και το πόρισμα της έκθεσης του υγειονομικού τοποθετήθηκε ο Δήμαρχος Ορεστιάδας κ. Μαυρίδης, ο οποίος όπως τόνισε χαρακτηριστικά προτείνει και δεν επιβάλει την αναστολή του κολυμβητηρίου.

Ο κ. Μαυρίδης θέλοντας να καθησυχάσει το κοινό που χρησιμοποιεί το κολυμβητήριο είπε ότι όσα αναφέρει το πόρισμα έχουν διορθωθεί πλήν του κλιματισμού πράγμα που έχει δρομολογηθεί ενώ στάθηκε ιδιαίτερα στο ζήτημα της χλωρίωσης του νερού λέγοντας ότι οι υψηλές τιμές που αναφέρονται σε πόρισμα του Νοεμβρίου δεν αναφέρονται στο τελευταίο πόρισμα που εκδόθηκε στις 18/1 καθώς δεν υπάρχει κάποιο ζήτημα. Αναλυτικά ο κ. Μαυρίδης είπε:

Δυστυχώς κάποιοι έχουν καταλάβει με διαφορετικό τρόπο το ρόλο τους στα έδρανα της αντιπολίτευσης.

Σε οποιοδήποτε δημόσιο κατάστημα ή και εγκατάσταση να πάτε σίγουρα υπάρχουν κάποιες λεπτομέρειες που δεν επιτρέπουν κάποια δομή να χαρακτηριστεί τέλεια. Πάντα υπάρχουν, στα σχολεία να πάμε θα βρούμε να υπάρχει υγρασία σε μία αίθουσα από τις 30, το ίδιο σε κολυμβητήριο, σε γυμναστήριο… για να μπούμε στην ουσία της υπόθεσης γιατί έχουν ειπωθεί πολλές ανακρίβειες και ίσως κάποιοι έχουν παρεξηγήσει την ήπια στάση που κρατάμε, δεν ποινικοποιήσαμε εμείς την πολιτική ζωή της τοπικής αυτοδιοίκησης, άλλοι το έκαναν και πήραν το μάθημα τους. Υπάρχει μία διαδικασία που έδωσε την ανανέωση της άδειας χρήσης του κολυμβητηρίου καθόλα νόμιμη με τον τρόπο που έπρεπε να γίνει, 2ον το Υγειονομικό έχει το δικαίωμα, την αρμοδιότητα και την υποχρέωση να ελέγχει σε χρόνο που αυτό κρίνει είτε έπειτα από καταγγελία, είτε από μόνο του κάποια εγκατάσταση, και πολύ καλά κάνει, δεν είναι η πρώτη φορά, είχε έρθει πριν κάποιους μήνες έκανε κάποιες παρατηρήσεις χωρίς να επιβάλλει το κλείσιμο του κολυμβητηρίου, μέσα στα πλαίσια του ελέγχου και της συμμόρφωσης που έπρεπε να κάνει το ΚΚΠΑΑΔΟ ανταποκρίθηκε πλήρως.

Πάμε στο πρόσφατο έγγραφο με ημερομηνία 18/1/2018, δεν επέβαλε το κλείσιμο του κολυμβητηρίου, προτείνει την αναστολή λειτουργίας!

Έχει μεγάλη διαφορά, η αρμόδια Επιτροπή είναι η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Ορεστιάδας. Προτεραιότητα της Δημοτικής Αρχής είναι να διευκολύνει τους αθλούμενους, για παράδειγμα το να υπάρχουν όργανα γυμναστικής είναι καλό για τα παιδιά, από τη στιγμή όμως που δεν προβλέπεται συμμορφωνόμαστε άμεσα και τα βγάζουμε έξω από το κολυμβητήριο, υπήρχε ένα χαλάκι για να βοηθήσουμε τα άτομα με ειδικές ανάγκες και δυστυχώς δεν προβλέπεται από τη νομοθεσία και σε αυτό συμμορφωνόμαστε,  στην ουσία διαδικασίες νόμιμες έχουν γίνει όλες εκείνο που προέχει για εμάς είναι η ασφάλεια των παιδιών και όσων συμμετέχουν στη λειτουργία του κολυμβητηρίου. Για αυτό κάνουμε όλες τις διορθωτικές κινήσεις . Το Υγειονομικό αναφέρει για παράδειγμα μία χαλασμένη βρύση, είναι αυτός λόγος για να κλείσει το κολυμβητήριο; σίγουρα όχι! να διορθωθεί;

Βεβαίως! Διορθώθηκε την επόμενη μέρα! βρήκαμε ξεχαρβαλωμένη πρίζα! Το διορθώσαμε και αυτό. Μία σειρά τέτοιων ενεργειών όπως για παράδειγμα υπήρχαν αυτόματοι πωλητές αναψυκτικών οι οποίοι δεν προβλέπεται από τον νόμο, θέλει ειδική άδεια! Συμφωνούμε απόλυτα τα βγάζουμε έξω και αυτά. Αναφέρθηκαν πράγματα όσον αφορά τη χλωρίωση, πρώτα πρώτα οι νομικοί  ιδίως αυτοί που έχουν και το ρόλο του Δημοτικού Συμβούλου, πρέπει να γνωρίζουν τις νέες νομοθεσίες γιατί βλέπω και μία ειρωνεία στις δηλώσεις για στοιχεία που επικαλούμαστε για τα όρια του χλωρίου, αν δεν έχουν καταλάβει ότι έχουν αλλάξει αυτό είναι άλλο πρόβλημα και δικιά τους άγνοια.

Το πόρισμα του Υγειονομικού στις 18/1/2018 πουθενά δεν αναφέρεται σε θέματα χλωριώσεων. Κάποιοι θέλουν να σπείρουν τον πανικό και να παίξουνε την υγεία των παιδιών και ότι αυτοί είναι που την προστατεύουν και εμείς είμαστε απατεώνες και δολοφόνοι που επιβαρύνουμε τα παιδιά με υπερχλωριώσεις.

Το επίσημο πόρισμα του Υγειονομικού που είναι στις 18/1/2018 δεν βρίσκει λανθασμένες ή υπερβολικές τιμές  στη χλωρίωση του νερού και για αυτόν το λόγο δεν αναφέρεται πουθενά σε αυτό. Αυτό είναι το επίσημο πόρισμα του Υγειονομικού, τα άλλα είναι τα αποτελέσματα της αυτοψίας που έκαναν κάποιες παρατηρήσεις πολύ σωστές. Εμείς από την πλευρά μας τα κάναμε όλα, όλες τις συμβάσεις, όλα τα αποτελέσματα είναι μέσα στα όρια του νόμου και μάλιστα τα καλύπτουμε πολύ άνετα, κανένας κίνδυνος δεν προκύπτει όσον αφορά τη χλωρίωση της πισίνας. Γι’ αυτό και στις 18/1 το Υγειονομικό δεν αναφέρει τίποτα για το χλώριο γιατί τα βρήκε όλα σωστά!,  αυτό πρέπει να εξετάσει η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής.

Το τι θα αποφασίσει η Επιτροπή θα το δούμε τη Δευτέρα που συνεδριάζει. Δεν μπορώ να προκαταβάλω τις αποφάσεις. Για την προηγούμενη συνεδρίαση της επιτροπής πρέπει να πω ότι έγιναν θεσμικά ατοπήματα από δημοτικούς συμβούλους θεωρώντας ότι η αναβολή μιας συνεδρίασης λόγω μη απαρτίας είναι κάτι εξωπραγματικό ή υποκινούμενο, αυτοί είναι επικίνδυνοι δρόμοι που παίρνουν κάποιοι αντιπολιτευόμενοι, αν αρχίσουν να αμφισβητούν αυτά που είναι θεσμοθετημένα και υπάρχει ο νόμος που προβλέπει όλες τις διαδικασίες των συνεδριάσεων της επιτροπής τότε αυτό είναι φθηνός λαϊκισμός. Κάποιοι νομίζουν πως με αυτό τον τρόπο θα χτυπήσουν τη δημοτική αρχή του Μαυρίδη προκαλώντας αναστάτωση ή παίζοντας το ρόλο του εξυγίανση ή αυτουνού που ενδιαφέρεται περισσότερο για την υγεία των παιδιών. Ομολογώ πως κάποια πράγματα καλώς τα αναφέρει το υγειονομικό, δεν αμφισβητώ το πόρισμα. Όταν έκαναν αυτοψία αυτά υπήρχαν, τωρα όμως διορθώθηκαν.

radioevros.gr