Home / Πολιτικη / ΟΜΟΛΟΓΟΥΝ ΔΗΛΑΔΗ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

ΟΜΟΛΟΓΟΥΝ ΔΗΛΑΔΗ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

Οι Σκοπιανοί ας ζητήσουν την ΕΝΩΣΗ με την Ελλάδα και έτσι αμέσως γίνονται μέλη της Ε.Ε. και του ΝΑΤΟ, χωρίς φόβο διαλύσεώς τους από Αλβανία και Βουλγαρία

 

«Όλα τάχε η Μαριωρή, ο φερετζές της έλειπε»!

Δεν μας έφθαναν δηλαδή όλα τ’ άλλα που,      εκόντες-άκοντες υπομένουμε ως λαός, ως κοινωνία, ως κράτος στην οικονομία, στα εθνικά θέματα, στα Ελληνοτουρκικά, στον εγκλωβισμό χιλιάδων λαθρομεταναστών (φανατικών ισλαμιστών από Ασία και Αφρική), έρχεται και τούτο το φρούτο, το πικρό ποτήρι  που πρέπει να πιούμε , για το… «καλό» μας.

Κι εκεί που λέγαμε «ούτε γάτα , ούτε ζημιά» για την ονομασία του κρατιδίου των Σκοπίων , αφού δεν το αναγνώριζε ως τώρα καμιά Ελληνική Κυβέρνηση με το όνομα «Μακεδονία» ( κι ούτε μας ένοιαζε αν το αναγνώρισαν μ’ αυτό το όνομα πάνω από 100 χώρες στον πλανήτη, με πρώτη και καλύτερη την φίλη Αμερική), να σου τώρα ξαφνικά και μας λένε: Αναγνωρίστε το!

Να, σας δίνουμε νέα ονόματα , μια που άλλαξε ο πρόεδρος κι έφυγε ο φανατικός Γκρουέφσκι. Βρείτε τα με τους γείτονες. Και βρήτε τα γρήγορα, για το καλό σας!!

Ποιοι τα λένε αυτά και σε ποιους; Μα ποιοι άλλοι, από τους «φίλους και σύμμαχους» της Δύσης σε ΕΕ, ΗΠΑ και ΝΑΤΟ;

Σε ποιους τα λένε;

Στους πιο μαλθακούς και ανιστόρητους της σήμερον Ελληνικής «Κυβέρνησης» αλλά και της αποχαυνωμένης Αντιπολίτευσης, που είναι πρόθυμοι όλοι τους (προκειμένου να διατηρήσουν θέσεις εξουσίας) να φάνε και να πιούνε (διάβαζε υπογράψουν)ό,τι τους σερβίρουν οι ξένοι.

Γιατί το κάνουν οι ξένοι; Διότι θέλουν να δημιουργήσουν ένα Προτεκτοράτο στα Βαλκάνια (όπως το Κόσοβο) που να το βάλουν και στο ΝΑΤΟ για να αποτελέσει ανάχωμα στη Ρωσσική «κάθοδο» (ακούνε Ρωσσία και παθαίνουν ντελίριο, ενώ ήταν ευκαιρία τώρα με τον Τραμπ, να συνεργασθούν μαζί της κατά των επερχομένων «τυφώνων», ήτοι του ισλαμισμού και της Κίνας), αλλά και για να βάλουν εύκολα χέρι στα μεγάλα αποθέματα υδρογονανθράκων των Βαλκανίων και του Αιγαίου, όπως αποκάλυψε με χάρτες ο Κυριάκος Βελόπουλος της «Ελληνικής Λύσης».

Και, Γιατί τώρα; Διότι η ορθόδοξη Σερβία προτίμησε να πάει με την ομόδοξη Ρωσσία, παρά με την Δύση που της έρριχνε διάφορα καλά δολώματα.

Οι Σέρβοι δεν ξέχασαν τον βομβαρδισμό του ΝΑΤΟ, τον διαμελισμό τους, την δημιουργία του Κοσσοβαρικού προβλήματος, την πτώχευσή τους σαν κράτος, τους αθώους νεκρούς των. Με την Ρωσσία  υπέγραψαν δε και επικερδή συμφωνία για φυσικό αέριο και άμυνα!

Και επειδή –ως φαίνεται- οι Δυτικοί δεν περίμεναν τέτοια κίνηση στην διεθνή σκακιέρα των πιονιών, βιάζονται τώρα άρον-άρον να διασώσουν το κρατίδιο των Σκοπίων πριν αυτό διαμελισθεί από Σερβία, Αλβανία, Βουλγαρία. Και ποιος θα το διασώσει;

Μα ποιος άλλος από την χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας, του Γιές Σερ, του Ναι σε όλα, του πολιτικού κωλοτουμπισμού! Ο ίδιος ο Τσίπρας ομολογεί ανερυθριάστως ότι πρέπει να βρεθεί «αναγκαία» λύση του ονόματος! Όπερ σημαίνει ωμός εκβιασμός!   Ας έρθουμε όμως στο όνομα: Ως το τέλος του Β΄Παγκ. Πολέμου (1945) πουθενά και σε κανένα διεθνή χάρτη  δεν αναφερόταν το όνομα Μακεδονία, έστω σαν επαρχία των Βαλκανίων.

Προπολεμικοί χάρτες του περασμένου αιώνα την αναφέρουν ως BARDASKA!!(από το όνομα του Αξιού ποταμού στα σλάβικα, εξ ού και ο άνεμος Βαρδάρης που αναφέρουν οι Θεσσαλονικείς και οι δικοί μας Μακεδόνες). Αντιθέτως οι χάρτες της Ελλάδος την είχαν ως επαρχία του νέου Ελληνικού κράτους.

Μετά τον Β΄Παγκ. Πόλεμο, λοιπόν, ο στρατάρχης Τίτο για πολιτικές σκοπιμότητες, την ονομάζει «Μακεδονία», ως μέρος της ομόσπονδης Γιουγκοσλαβίας. Υπ’ αυτήν την έννοια δεν μας πείραζε καθόλου αφού η κρατική οντότητα ήτο η Γιουγκοσλαβία. Μετά τον διαμελισμό της (πάλι για πολιτικές σκοπιμότητες της Δύσης), η προπαγάνδα των Σκοπιανών πήρε φωτιά!

Και δεν ήθελαν πολύ οι φανατικοί σλάβοι να πάρουν τα μυαλά τους αέρα, μια που ποθούσαν διέξοδο στο Αιγαίο και την Θεσ/κη  για δικό τους λιμάνι. Ψέμα στο ψέμα καλλιέργησαν την ιδέα ότι είναι Μακεδόνες, απόγονοι του Φιλίππου και του Μεγ.Αλεξανδρου. ΄

Εστησαν τεράστιο άγαλμα αυτού στην κεντρική πλατεία των Σκοπίων, έφτιαξαν θέατρα, αγάλματα, πύλες, ονόμασαν το αεροδρόμιό τους «Μ.Αλέξανδρος» και ζούσαν τον μύθο τους όμορφα κι ωραία! Κι όταν βάλεις το ναρκωμένο φίδι στον κόρφο σου για να ζεσταθεί, μετά θα γυρίσει να σε δαγκώσει !

Φταίξαν λοιπόν οι δικοί μας που στο τέλος του 20ου αιώνα δεν έκλεισαν τις κάννουλες της Οικονομίας, ώστε να πεινάσουν και να συνετισθούν από τον παραλογισμό τους, αυτοί οι σφετεριστές του ονόματός μας. Φταίξαν που δεν πίεσαν αρκετά ΕΕ και ΗΠΑ να μην τους αναγνωρίσουν μ’ αυτό το  όνομα.

Αλλά κυρίως έφταιξαν που δεν δέχθησαν την πρόταση των Σέρβων για διαμοιρασμό τους, έτσι ώστε να είχαμε κοινά σύνορα με την ορθόδοξη Σερβία και όχι να πελαγοδρομούμε τώρα ανάμεσα σε μισελληνικά μουσουλμανικά κράτη, που σχηματίζουν το λεγόμενο ισλαμικό τόξο, υποχείριο της σωβινιστικής Τουρκίας του σουλτάν-Ερντογάν. Από πού κι ως που Μακεδόνες; Γιατί να τους αναγνωρίσουμε έστω και με σύνθετη ονομασία «erga omnes», κατά την περίφημη φράση της Ντόρας, αφού:

1) Ο ίδιος ο Α΄Πρόεδρός των, Κύρο Γκλιγκόροφ, είπε δημοσίως ότι «Εμείς είμαστε Σλάβοι, ήρθαμε τον 8ο μ.Χ. αιώνα στην Βαλκανική και δεν έχουμε καμμία σχέση με τον Μ. Αλέξανδρο και τους Μακεδόνες» (και τότε ήταν που πήγαν να τον δολοφονήσουν)….

2)Ουδεμία λέξη του λεξιλογίου τους έχει Μακεδονικές ρίζες, που ήσαν ρίζες της Ελληνικής γλώσσης, ενώ αντιθέτως χιλιάδες λέξεις της σημερινής νεοελληνικής γλώσσης ανευρίσκονται στην αρχαία Μακεδονική.

3) Τα συγγράμματα του Αριστοτέλη, των λοιπών φιλοσόφων της περιοχής, αλλά και των συνοδών του Μ.Αλεξάνδρου στις εκστρατείες του, εγράφησαν εις την αρχαίαν Ελληνικήν.

4) Ο ίδιος ο Μ.Αλέξανδρος έλαβε μέρος σε Ολυμπιακούς αγώνες στην αρχαία Ελλάδα , όπου μόνον Έλληνες ελάμβαναν μέρος.

5) Ο Διογένης του απηύθυνε το περίφημο «μη μου στερείς ότι δεν μπορείς να μου προσφέρεις» στην ελληνική γλώσσα κι έγινε άμεσα κατανοητός από τον ίδιο.

6) Τα ευρήματα διαφόρων ανασκαφών, οι τάφοι, τα αγάλματα, τα επιτύμβια και τα ψηφιδωτά είναι γραμμένα εις την αρχαιοελληνικήν γλώσσα.  Δεκάδες άλλους λόγους θα μπορούσαμε να παραθέσουμε για να στηρίξουμε την αντίθεσή μας στην πρόθεση της σημερινής α-Βουλής να αναγνωρίσει αυτό το μόρφωμα με οποιαδήποτε ονομασία. Δεν πρέπει να πάνε χαμένες οι βροντερές διαδηλώσεις του κόσμου στη Θεσσαλονίκη!

Δεν πρέπει να αγνοήσουμε τους ιστορικούς λόγους του προέδρου του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο (του μόνου Έλληνα πολιτικού που αντεστάθη σθεναρά από πολλά Βήματα και ΜΜΕ, εντός και εκτός Ελλάδος, στον πόλεμο των φιλοσκοπιανών και αδιαφόρων πολιτικάντιδων) και που κατέρριπτε όλα τα σαθρά υπόβαθρα του νεοφανούς κρατιδίου (ακόμα και εντός του Κοινοβουλίου τους).

Δεν πρέπει να αγνοήσουμε τους δεκάδες έγκριτους δημοσιογράφους, καθηγητές Πανεπιστημίων και ιστορικούς , που αναφέρθησαν εκτενώς στο παρελθόν επί του εν λόγω θέματος. Δεν πρέπει να λησμονήσουμε τους λόγους του μόνου πραγματικού Ταγού της Ελληνορθοδοξίας, του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Χριστοδούλου.

Και δεν πρέπει να σβήσει από την μνήμη μας το δάκρυ του μακαρίτη και πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας μας, Κωνσταντίνου Καραμανλή που είπε: «Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ  ΕΛΛΗΝΙΚΗ»!!!

Τέλος, δεν πρέπει να λησμονούμε τις αλυτρωτικές διεκδικήσεις των γειτόνων στην ιερή γη της Μακεδονίας μας (κυκλοφορούν διεθνώς χάρτες με την «Μακεδονία» τους να περιλαμβάνει όλη την Χαλκιδική κι εδάφη ως τον Όλυμπο και την Ήπειρο) καθώς και την προπαγάνδα-πλύση εγκεφάλων- των σχολειοπαίδων τους για την εθνική τους ταυτότητα!

Δεν πρέπει να ξεχνούμε τον πρόσφατο χορό «των αρκούδων» στην Έδεσσα, με τα τραγούδια που έλεγαν «φύγετε Έλληνες , δεν σας θέλουμε στη γή μας»! Τ’ ακούτε μωρέ;; Πού; Μέσα στον τόπο μας, πριν ακόμα ανοίξει η διμερής συζήτηση για το όνομα!

Εν κατακλείδι (όπως έγραψα σε παλαιότερο άρθρο μου), αν οι σφετεριστές του ονόματος και πατριδοκάπηλοι γείτονές μας θεωρούν εαυτούς Μακεδόνες, αυτομάτως ομολογούν ότι είναι Έλληνες!

Κι εφόσον είναι Έλληνες, δεν έχουν παρά να ζητήσουν την ένωσή τους με την Ελλάδα!

Κι έτσι, άμεσα γίνονται μέλη της Ε.Ε., του ΝΑΤΟ κλπ. Θα νοιώθουν περήφανοι και ασφαλείς και δεν θάχουν τον φόβο διαλύσεώς των από Αλβανία, Σερβία, Βουλγαρία. Τους το πρότεινε κανείς Έλλην πολιτικός;

Ας συνέλθουν λοιπόν και οι κύριοι Βολευτές της α-Βουλής των Ελλήνων διότι η υπογραφή των για στήριξη και διάσωση αυτού του κρατιδίου (μαριονεττοπροτεκτοράτου) έχει τεράστια ιστορική σημασία και φυσικά θα λογοδοτήσουν (αν όχι στη Δικαιοσύνη) στην συνείδηση των επερχομένων γενεών των Ελλήνων!!

Φτωχή μου πατρίδα, Ελλάδα μου, πού σε κατήντησαν οι πολιτικάντηδες της φακής! Και φτωχή, και επαίτη, και καρπαζοεισπράκτορα ακόμα και από τα υποπόδια των ποδών σου!

Για φαντάσου αναγνώστη: Οι Αλβανοί να θέλουν Ηπειρο , οι Σκοπιανοί Χαλκιδική, οι Τούρκοι Αιγαίο και νησιά, η Δύση αφού πήρε τα χρυσά κι ασημικά μας, τώρα θέλει και τα.. «σώβρακα»(πλειστηριασμοί και α΄κατοικιών), οι λαθρο-ισλαμοτζιχαντιστές πλήρη δικαιώματα μονίμων κατοίκων-ιθαγενών (δίχως υποχρεώσεις), η νεολαία μας εξορία και οι συνταξιούχοι μας εξανδραποδισμό! Πού σου το νίκος Ελλάς; Πού σου το κλέος; Πού σου το Κάλλος; Πού σου η Δόξα;

Σπύρος Κατσούρης

Νομικός, Οικονομολόγος,

Πολιτειολόγος