9.4 C
Alexandroupoli
Δευτέρα, 28 Σεπτεμβρίου, 2020

Φτιάξτε επιτέλους το Γεφυράκι προς τον Άβαντα

Αποτελεί παγίδα θανάτου για τους διερχόμενους οδηγούς, αλλά και πεζούς, καθώς το πλάτος του χωρά μετά βίας, μόνο ένα αυτοκίνητο – Υπάγεται στην αρμοδιότητα της Περιφέρειας Αν. Μακεδονίας-Θράκης 

 Δεν είναι η πρώτη φορά που η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΘΡΑΚΗ ασχολείται με το παλιό μικρό και επικίνδυνο γεφυράκι, που οδηγεί από την Αλεξανδρούπολη προς το χωριό του Άβαντα και την Βιομηχανική Περιοχή.

Πρόκειται για ένα γεφυράκι στενό, που μόλις χωρά μετά βίας να περάσει ένα αυτοκίνητο.

- Advertisement -

Οι τοπικοί μας Αιρετοί άρχοντες, γνωρίζουν τόσο την επικινδυνότητα, όσο και τα προβλήματα που δημιουργεί, καθώς δεν είναι λίγα τα τροχαία ατυχήματα και δυστυχήματα που έχουν επισυμβεί.

Με το εκτός πραγματικότητος για την σύγχρονη εποχή, γεφυράκι προς τον οικισμό του Άβαντος, ασχολήθηκε προχθές και η Τηλεόραση ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ.

Διαβάστε τι κατέγραψε το ρεπορτάζ.

***

Εάν κάποιος αποφασίσει να επισκεφθεί τον οικισμό Άβαντα στην Αλεξανδρούπολη, θα πρέπει να ακολουθήσει έναν δρόμο, στον οποίο θα συναντήσει μια γέφυρα που όπως ανέφεραν διερχόμενοι οδηγοί Ι.Χ., εδώ και χρόνια προκαλεί πολλά προβλήματα στην ασφαλή διέλευσή τους.

Αυτό που διαπιστώσαμε είναι ότι η εν λόγω γέφυρα από κατασκευής είναι πολύ στενή, με αποτέλεσμα όταν συναντιούνται δυο αυτοκίνητα το ένα θα πρέπει να ανακόψει την πορεία του για να μπορέσει να περάσει το άλλο.

Η κ. Δέσποινα Πανταγγέλου, κάτοικος του Άβαντα Αλεξ/πολης, τόνισε πως το πρόβλημα οξύνεται κατά τους χειμερινούς μήνες, με τον παγετό και την ομίχλη.

Μάλιστα, ανέφερε πως στο συγκεκριμένο σημείο έχουν σημειωθεί πολλά τροχαία δυστυχήματα και καθημερινά οι οδηγοί παίζουν την ζωή τους κορώνα-γράμματα.

Η κάτοικος του χωριού σημείωσε πως σε κοντινή απόσταση από την γέφυρα έχουν στηθεί 7 εκκλησάκια εις ανάμνηση των θυμάτων.

Στο σημείο βρέθηκε και ο Πρόεδρος της Κοινότητας του Άβαντα, κ. Θεόδωρος Σιδηρόπουλος, ο οποίος δήλωσε πως ακόμη ένα πρόβλημα που εντοπίζεται είναι η έλλειψη διαγράμμισης στον δρόμο, γεγονός που δυσκολεύει ακόμη περισσότερο τους οδηγούς.

Ο κ. Σιδηρόπουλος μας πληροφόρησε πως η κατασκευή του δρόμου και της γέφυρας είναι αρμοδιότητα της Περιφέρειας ΑΜ-Θ.

Ταυτόχρονα, η κ. Δέσποινα Πανταγγέλου έκανε έκκληση στους αρμόδιους φορείς να ξεκινήσουν όλες τις απαραίτητες διαδικασίες για την κατασκευή του δρόμου και της γέφυρας, ώστε να μην βρεθούμε στην δυσάρεστη θέση να θρηνήσουμε θύματα.

Τ.Δ.

 

 

ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Latest News

www.elthraki.gr: Φρούδες ελπίδες για την Διακομματική της Θράκης

Δύσπιστοι οι πολίτες για το έργο που θα παράξει η Επιτροπή – Τι δήλωσαν οι ερωτηθέντες στην...

Όχι στην μετακίνηση της 7ης Μ/Κ Ταξιαρχίας από τον Προβατώνα

Το κλείσιμο του Στρατοπέδου «Δελαγραμματίκα» θα είναι καταστροφικό για την τοπική κοινωνία – Τι αναφέρει το ΨΗΦΙΣΜΑ των φορέων της περιοχής –...

H Nτόρα Μπακογιάννη ενημερώθηκε για τις δυνατότητες της Θράκης

Επισκέφθηκε τον Οργανισμό Λιμένος Αλεξ/πολης, καθώς και το Επιμελητήριο Έβρου – Συνάντηση με τους θεσμικούς φορείς

Ο Άρειος Πάγος για την Θράκη

Ευρίσκεται προ των ευθυνών του για την «Τουρκική Ένωση Ξάνθης» - η Απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου δεν είναι δεσμευτική για την Ελλάδα...

Ετοιμάζεται τώρα να… πολιτευθεί στην Ροδόπη;

Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Τούρκων Δυτικής Θράκης στην Ευρώπη (ABTTF) Χαλίτ Χαμπίπ Ογλού, καταδικάζει την προσβολή στον Πρόεδρο της «Μητέρας Πατρίδας μας»...

More Articles Like This