9.4 C
Alexandroupoli
Tuesday, July 1, 2025

Αύξηση προσφυγικών ροών 

Στον Έβρο, σε αντίθεση με την υπόλοιπη Ελλάδα – Μέσα στο 2017 αυξήθηκαν οι συλλήψεις διακινητών, που πλέον στρατολογούν και ανήλικους

Στη δημοσιότητα έδωσε η Ελληνική Αστυνομία την ετήσια έκθεση με την κίνηση των δεικτών σε διάφορους τομείς της ευθύνης της για το 2017.

Σε ό,τι έχει να κάνει με την παράτυπη μετανάστευση, αυτό που προκύπτει είναι σημαντική μείωση των ροών το 2017,  σε σχέση με το 2016 όμως σε τοπικό επίπεδο -δηλαδή στον Έβρο- η τάση είναι αυξητική.

- Advertisement -

Αναλυτικότερα, περίπου κατά 2/3 μειώθηκε η ροή παράτυπων μεταναστών στην Ελλάδα το 2017, σε σχέση με το 2016.

Παρ’ όλα αυτά, ο Έβρος δεν ακολουθεί τη συγκεκριμένη καμπύλη, αφού ο αριθμός των εισερχομένων αλλοδαπών το 2017 ήταν κατά πολύ μεγαλύτερος, από εκείνον του 2016.

Ακολουθεί πίνακας με τα στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ.:

2016

ΕΛΛΑΔΑ 204.820

ΕΒΡΟΣ 3.300

2017

ΕΛΛΑΔΑ 68.112

ΕΒΡΟΣ 5.561

Σχολιάζοντας τα παραπάνω στοιχεία, ο πρόεδρος των Συνοριακών Φυλάκων Έβρου, Χρυσοβαλάντης Γιαλαμάς, σημειώνει ότι ο Έβρος ήταν πάντα πέρασμα για τους διακινητές των παράτυπων μεταναστών.

Ακόμη ένα ενδιαφέρον στοιχείο είναι οι συλλήψεις των διακινητών που αυξήθηκαν σημαντικά, αφού όπως λέει η Έκθεση «το 2017 συνελήφθησαν (1.399) διακινητές παράτυπων μεταναστών, ενώ το 2016 είχαν συλληφθεί (950), ποσοστό αύξησης της τάξεως περίπου 47,3%».

Αυτό που κάνει την κατάσταση πιο ανησυχητική πλέον είναι το γεγονός ότι οι εγκέφαλοι των κυκλωμάτων διακίνησης ανθρώπων, στρατολογούν πλέον έως και ανήλικους, τους οποίους χρησιμοποιούν ως οδηγούς των οχημάτων.

Θ.Τ.

Aegean
Tuesday, July 1, 2025

Latest News

Σύσκεψη ελαιοπαραγωγών στα Δίκελλα Αλεξανδρούπολης

Οργή και αγανάκτηση επικρατεί στον αγροτικό κόσμο του Έβρου, με τους ελαιοπαραγωγούς να στέλνουν ξεκάθαρο μήνυμα ότι δεν θα...

More Articles Like This