9.4 C
Alexandroupoli
Κυριακή, 5 Απριλίου, 2020

ΕΜΠΑΡΓΚΟ ΚΗΡΥΞΕ Η ΝΕΑ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ

Δικαιολογημένη η αγανάκτηση των Ακριτών – Κόβονται οι επισκέψεις, ημερήσιες εκδρομές και αγορές από την Αδριανούπολη – Έτοιμοι οι κάτοικοι, για κλείσιμο του Τελωνείου Κήπων και Καστανεών 

Δίκαιη είναι η αγανάκτηση των κατοίκων της Ορεστιάδος, από την αρπαγή των δύο Ελλήνων Στρατιωτών στις Καστανιές, τους οποίους οι Τούρκοι τους κατηγορούν για Κατασκοπεία.

Η Ορεστιάδα είναι η πόλη του ακριτικού Νομού Έβρου, που ουσιαστικά στήριξε την οικονομία της γειτονικής Αδριανούπολης.

Tελικά από ολόκληρη την Ελλάδα οι μοναδικοί που αντέδρασαν ουσιαστικά στην αιχμαλώτιση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών Αγγελου Μητρετώδη και Δημήτρη Κούκλατζη ήταν οι συμπατριώτες του δεύτερου, οι κάτοικοι της Ορεστιάδας, οι οποίοι έκαναν… εμπάργκο στη Τουρκία!

Οι κάτοικοι της Ορεστιάδας στην προσπάθειά τους να στηρίξουν τους δύο στρατιωτικούς, καλούν όλους τους Έλληνες σε εμπάργκο κατά της αγοράς της Τουρκίας.

Να επισημάνουμε πως εκτός από την πρωτοβουλία αυτή των πολιτών πολλά είναι και τα ταξιδιωτικά πρακτορεία που αναβάλλουν κάθε εκδρομή προς Τουρκία επ’ αορίστου χρόνου, ώσπου να επιστρέψουν τα δύο στελέχη μας και πάλι στην χώρα μας.

«Κατάγομαι από την Ορεστιάδα όπου και γνωρίζω πολύ καλά τους στρατιωτικούς που ήρθαν σε μια τόσο δύσκολη θέση και κρατούνται παράνομα ουσιαστικά, διότι όλα αυτά συμβαίνουν συχνά, καθώς μιλάμε για μια νοητή γραμμή συνόρων που πολύ εύκολα καταπατάται για μερικά εκατοστά» επισημαίνει κάτοικος της Ορεστιάδας.

«Οι κάτοικοι της Ορεστιάδας στην προσπάθεια μας να στηρίξουμε τα παιδιά αποφασίσαμε να μην επισκεφτούμε την πόλη της Αδριανουπολης με ημερήσιες εκδρομές και εξορμήσεις. Είμαστε έτοιμοι να κλείσουμε τα ελληνικά τελωνεία από τις Καστανιές και τους Κήπους έως ότου βρεθεί λύση και γυρίσουν τα παιδιά στην πόλη μας».

Φυσικά, η όλη προσπάθεια είναι συμβολική, αλλά-δυστυχώς-είναι και η μόνη ουσιαστική μέχρι στιγμής από ελληνικής πλευράς. Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση δια του ιδίου του κυβερνητικού εκπροσώπου Δ.Τζανακόπουλου την περασμένης Παρασκευή, μιλούσε για… τυπική διαδικασία σε ότι αφορά την απελευθέρωση και επιστροφή τους στην Ελλάδα!

Το κακό είναι ότι το βράδυ θα στηθούμε στις οθόνες των τηλεοράσεων και θα δούμε στον ΣΚΑΪ το Survivor του Τούρκου παραγωγού, το μεσημέρι το Power of Love, επίσης του Τούρκου που γυρίζεται σε στούντιο της Κωνσταντινούπολης, τα τουρκικά σίριαλ των άλλων καναλιών κλπ.

Έτσι, πού πάμε;

Εν τω μεταξύ χειρόφρενο στα πούλμαν τους τραβούν οι επαγγελματίες οδηγοί και οι ταξιδιωτικοί πράκτορες της βόρειας Ελλάδας και σταματούν τις εκδρομές στην Τουρκία, αντιδρώντας με αυτόν τον τρόπο στη σύλληψη των Ελλήνων στρατιωτών μας από τις τουρκικές Αρχές.

Είναι, μάλιστα, αποφασισμένοι να μποϊκοτάρουν τις αγορές της γειτονικής χώρας ώσπου ο ανθυπολοχαγός Αγγελος Μητρατώδης και ο λοχίας Δημήτρης Κούκλατζης απελευθερωθούν και επιστρέφουν στα σπίτια και στις οικογένειές τους!

Οι επαγγελματίες του κλάδου στέλνουν μήνυμα στη γειτονική χώρα και σημειώνουν ότι «παρόμοια επεισόδια έχουν συμβεί στο παρελθόν και λύνονται μεταξύ των διοικητών των μονάδων του Ελληνικού και του τουρκικού Στρατού σε λιγότερο από μία ώρα».

Ο Γιώργος Κιλούδης είναι ιδιοκτήτης του ταξιδιωτικού γραφείου Alpino Tours με έδρα την Ορεστιάδα.

Πήρε την απόφαση να μην πραγματοποιήσει καμία εκδρομή στην Αδριανούπολη, την Κωνσταντινούπολη, αλλά και σε καμία άλλη περιοχή της Τουρκίας που επισκέπτονται οι Έλληνες ώσπου να απελευθερωθούν οι στρατιώτες μας.

Μιλώντας για την απόφασή του αναφέρει ότι πρόκειται για μια κίνηση συμπαράστασης στα «παιδιά μας»!

«Είναι άδικο αυτό που συμβαίνει» σχολιάζει.

Τονίζει ότι το γραφείο του, όπως και άλλα γραφεία στην Ορεστιάδα, δεν θα πραγματοποιήσει καμία εκδρομή, εκφράζοντας με αυτόν τον τρόπο την αγανάκτησή του.

Είναι ενδεικτικό ότι στο Τελωνείο Καστάνεων η κίνηση το περασμένο Σαββατοκύριακο ήταν πεσμένη.

«Εξαιτίας των προβλημάτων που δημιουργεί ο Ερντογάν οι εκδρομές στην Κωνσταντινούπολη έπαψαν να ενδιαφέρουν τους Έλληνες» σχολιάζει ο γνωστός ταξιδιωτικός πράκτορας Μιχάλης Ζορπίδης.

«Εκτιμώ ότι το πρόσφατο περιστατικό θα κόψει τελείως την κίνηση οχημάτων και λεωφορείων στην Τουρκία» λέει ο Δημήτρης Δολιανίτης, τέως πρόεδρος του Συνδέσμου Τουριστικών Πρακτορείων Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης!

Ο ίδιος συμπληρώνει ότι κάθε φορά που σημειώνεται κάποιο περιστατικό μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, «η ζήτηση πέφτει».

Β. Στολάκης

***

Σημείωση Ε.Θ.:

Και βέβαια από την Αθήνα, δεν υπήρξε η παραμικρή αντίδραση.

SURVIVOR και ύπνος βαθύς.

Άλλωστε ο Έβρος πέφτει πολύ μακριά από την Αθήνα…

Σ. Κ.

Latest News

Οι ρυθμίσεις που ζητούν τα Καταστήματα Καφέ-Εστίασης της Αλεξ/πολης

Καλούνται οι Βουλευτές του Νομού Έβρου να συστρατευθούν και να βοηθήσουν Ένας χρόνος έχει περάσει από τις προεκλογικές εξαγγελίες...

4o Πακέτο μέτρων για την οικονομία

Ποιες είναι οι παρεμβάσεις της Κυβερνήσεως στην Αγορά, λόγω κορωνοϊού - Οι συμπληρωματικές δαπάνες στον Κρατικό Προϋπολογισμό ανέρχονται για Μάρτιο και Απρίλιο,...

Επιτακτική η ανάγκη ανακαίνισης του Σιδ/κου Σταθμού Πυθίου

Ο Ιστορικός Σταθμός του ΟΣΕ πρέπει να ανακαινισθεί και να επαναλειτουργήσει - Πολλαπλά τα οφέλη για τον ακριτικό Νομό μας

Πως εξαπλώθηκε η Ισπανική Γρίπη στην Αλεξ/πολη

Η πανδημία του 1918 βρήκε το τότε  Dedeagats υπό Βουλγαρική Κατοχή - Στην πόλη μας υπάρχει ακόμη το Βρετανικό Στρατιωτικό Κοιμητήριο (τα...

More Articles Like This