9.4 C
Alexandroupoli
Δευτέρα, 6 Απριλίου, 2020

Η Ελλάδα γίνεται χώρα με μειωμένη εθνική κυριαρχία

Στόχος των Τούρκων η “Φινλανδοποίησή” μας, σε Κύπρο-Αιγαίο-Θράκη – Οδηγούμαστε σε ακρωτηριασμό

 

Ο όρος «Φινλανδοποίηση» καθιερώθηκε στις διεθνείς σχέσεις μετά την μετατροπή της Φινλανδίας σε δορυφόρο της Σοβιετικής Ενώσεως κατά την διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου που ακολούθησε τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Παραπέμπει σε μια ηττημένη χώρα στην οποία ο κατακτητής επιτρέπει την διατήρηση του πολιτικού και οικονομικού συστήματος της από τον όρο όμως ότι η εξωτερική πολιτική της θα είναι πλήρως ενσωματωμένη προς την ηγεμονική δύναμη.

Εάν κανείς μπει στον κόπο να παρατηρήσει την τακτική της Τουρκίας στην Θράκη, το Αιγαίο και την Κύπρο θα καταλήξει ευλόγως στο συμπέρασμα ότι η στρατηγική της Άγκυρας προς ακριβώς αυτή την κατεύθυνση κατατείνει.

Στην «Φινλανδοποίηση» της Νοτιοανατολικής Μεσογείου με άμεσες επιπτώσεις στην εθνική μας κυριαρχία η οποία δέχεται πλήγματα και μειούται καθημερινώς.

Δείτε τι συμβαίνει στα Ίμια και από προχθές δειλά-δειλά και στο Καστελλόριζο.

Με την μέθοδο των ναυτικών αποκλεισμών ή την μέθοδο της έρευνας και διασώσεως επιχειρούν και επιτυγχάνουν (στα Ίμια σε πρώτη φάση) την απαγόρευση της Ελλάδος στην άσκηση της κυριαρχίας της εντός των χωρικών υδάτων της.

Δείτε τι συνέβη στον Έβρο.

Οι Τούρκοι παρατηρώντας ότι η Ελλάς απεσύρθη τρόπον τινά από τις επίμαχες περιοχές γύρω από τα Ίμια για να μην δίνει αφορμές για θερμά επεισόδια και για νίκες εντυπώσεων στους γείτονες, μετέφεραν το πεδίο της αντιπαραθέσεως στην ελληνική μεθόριο (σύλληψις δύο στρατιωτικών).

Επιβεβαιωτικό των εκτιμήσεών μας είναι ότι το Foreign Policy σε άρθρο του υποστηρίζει πως «η κράτησις ομήρων είναι η νέα εξωτερική πολιτική της Τουρκίας».

Στην Θράκη έχοντας οικοδομήσει έναν παρακρατικό μηχανισμό στην παιδεία (φροντιστήρια Κορανίου-κουράν κουρσού), την θρησκεία (ψευδομουφτήδες) και την υγεία, ουσιαστικώς συνδιοικούν την περιοχή».

Για ασφάλεια έχουν εγκαταστήσει και κτίρια της τουρκικής αντιπροεδρίας σε απόσταση αναπνοής στην Αδριανούπολη.

Ακόμη πιο σοβαρά είναι τα πράγματα στην κυπριακή ΑΟΖ και ειδικώς στο “οικόπεδο 3».

Οι Τούρκοι πρώτα παρενέβησαν, παρεμπόδισαν και εν τέλει έδιωξαν το γεωτρύπανο της ιταλικής ΕΝΙ στην περιοχή.

Τώρα ετοιμάζονται να καταλάβουν τα κυπριακά χωρικά ύδατα με νέο Αττίλα ώστε να εξορύξουν φυσικό αέριο με δικό τους γεωτρύπανο.

Στην περίπτωση που αυτό επιτευχθεί -χωρίς ελληνική αντίδραση τότε αμφισβητείται η ίδια η υπόστασις της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Τότε είναι λίαν πιθανόν να οδηγηθεί συρόμενος ο ελληνισμός της Κύπρου σε διαπραγματεύσεις για την λύση της εκκρεμότητος υπό συνθήκες στρατιωτικής ήττας με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει για το αύριο της Μεγαλονήσου.

Μετά αυτά είναι κάτι παραπάνω από προφανές ποιος είναι ο κίνδυνος που διατρέχει ο ελληνισμός αν δεν ανασυνταχθεί ταχέως.

Με την «Φινλανδοποίηση» που προωθούν οι Τούρκοι σε λίγο καιρό η κυριαρχία μας θα είναι «πουκάμισο αδειανό».

Ο ακρωτηριασμός θα γίνει de facto και η εθνική ζημία εξ αιτίας της οπισθοχωρήσεως θα είναι με όρους ιστορικού χρόνου τεράστια.

Επείγει η εθνική ανασύνταξις.

Latest News

Οι ρυθμίσεις που ζητούν τα Καταστήματα Καφέ-Εστίασης της Αλεξ/πολης

Καλούνται οι Βουλευτές του Νομού Έβρου να συστρατευθούν και να βοηθήσουν Ένας χρόνος έχει περάσει από τις προεκλογικές εξαγγελίες...

4o Πακέτο μέτρων για την οικονομία

Ποιες είναι οι παρεμβάσεις της Κυβερνήσεως στην Αγορά, λόγω κορωνοϊού - Οι συμπληρωματικές δαπάνες στον Κρατικό Προϋπολογισμό ανέρχονται για Μάρτιο και Απρίλιο,...

Επιτακτική η ανάγκη ανακαίνισης του Σιδ/κου Σταθμού Πυθίου

Ο Ιστορικός Σταθμός του ΟΣΕ πρέπει να ανακαινισθεί και να επαναλειτουργήσει - Πολλαπλά τα οφέλη για τον ακριτικό Νομό μας

Πως εξαπλώθηκε η Ισπανική Γρίπη στην Αλεξ/πολη

Η πανδημία του 1918 βρήκε το τότε  Dedeagats υπό Βουλγαρική Κατοχή - Στην πόλη μας υπάρχει ακόμη το Βρετανικό Στρατιωτικό Κοιμητήριο (τα...

More Articles Like This