9.4 C
Alexandroupoli
Κυριακή, 5 Απριλίου, 2020

Καταγγελίες εργαζομένων Δήμου Αλεξανδρούπολης

Μετά το προχθεσινό εργατικό ατύχημα – Υπάρχει έλλειψη ελέγχου και νομιμότητας σε Δημοτικές Υπηρεσίες – Σοβαρές ευθύνες έχει ο Δήμαρχος Ευάγγελος Λαμπάκης – Δίνει μόνο υποσχέσεις 

Σε ανακοίνωση του συλλόγου εργαζομένων στον δήμο της Αλεξ/πολης, πληροφορηθήκαμε για ένα σοβαρό εργατικό ατύχημα υπαλλήλου στην καθαριότητα, ο οποίος γλίστρησε και έπεσε από το μηχάνημα έργου που συντηρούσε, με αποτέλεσμα την νοσηλεία του στο Νοσοκομείο και με σοβαρό κίνδυνο για την υγεία του.

Την ίδια στιγμή ο κ. Δημήτρης Παπαδόπουλος, αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του συλλόγου, προχωρούσε σε σοβαρές καταγγελίες στον προσωπικό του λογαριασμό σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Συγκεκριμένα έκανε αναφορά για έλλειψη ελέγχου και έθεσε ζητήματα νομιμότητας στην Καθαριότητα, το Πράσινο, την Τεχνική Υπηρεσία και σε όλες τις υπηρεσίες του Δήμου Αλεξανδρούπολης, θέτοντας ευθέως ζητήματα ευθυνών.

Μάλιστα με αφορμή αυτές του τις δηλώσεις, σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό maximum fm 93.6, μίλησε ειδικά για τον τομέα της Καθαριότητας, καταγγέλλοντας τα εξής:

Άθλιες κτιριακές εγκαταστάσεις, ελλείψεις σε βασικούς κανόνες υγιεινής και στην συντήρηση των οχημάτων, πάνω από 6 χρόνια για αγορά καινούργιου αυτοκινήτου και όλα αυτά με κίνδυνο την σωματική ακεραιότητα των εργαζομένων. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, για όλα αυτά είναι ενήμερος ο δήμαρχος και μάλιστα για διάστημα μεγαλύτερο του ενός χρόνου, τουλάχιστον από το σημερινό διοικητικό συμβούλιο.

Η δημοτική παράταξη της «ΑΝΑ.Σ.Α.» με αφορμή αυτό το περιστατικό, ήδη έχει ζητήσει επίσημη συνάντηση ενημέρωσης με το ΔΣ του συλλόγου. Παρόλα αυτά οι ευθύνες του κ.Λαμπάκη είναι μεγάλες, από την στιγμή που γνώριζε όλα αυτά τα προβλήματα, αρκούμενος επί χρόνια να δίνει μόνο υποσχέσεις.

Είναι συνάμα τραγικό, δείγμα της κακοδιαχείρισης αυτής της δημοτικής αρχής, το να παινεύονται σε συνεντεύξεις τύπου πως ο Δήμος είναι πλεονασματικός, ενώ την ίδια στιγμή οι δημοτικοί υπάλληλοι να ζουν και να εργάζονται σε άθλιες εργασιακές συνθήκες.

Αξιοσημείωτο δε το πρόσφατο παράδειγμα, πως από πείσμα κατά της βούλησης των πολιτών, ο κ. Δήμαρχος αποφάσισε να δαπανήσει ποσό άνω των 120.000€ για το κλείσιμο της οδού Κύπρου, την ίδια στιγμή που οι εργαζόμενοι με κίνδυνο την ζωή τους, τον καταγγέλλουν για αδιαφορία σε σοβαρά ζητήματα υποδομών.

Παύλος Α. Μιχαηλίδης

Επικεφαλής της δημοτικής παράταξης

“ΑΝΑ.Σ.Α.”

Latest News

Οι ρυθμίσεις που ζητούν τα Καταστήματα Καφέ-Εστίασης της Αλεξ/πολης

Καλούνται οι Βουλευτές του Νομού Έβρου να συστρατευθούν και να βοηθήσουν Ένας χρόνος έχει περάσει από τις προεκλογικές εξαγγελίες...

4o Πακέτο μέτρων για την οικονομία

Ποιες είναι οι παρεμβάσεις της Κυβερνήσεως στην Αγορά, λόγω κορωνοϊού - Οι συμπληρωματικές δαπάνες στον Κρατικό Προϋπολογισμό ανέρχονται για Μάρτιο και Απρίλιο,...

Επιτακτική η ανάγκη ανακαίνισης του Σιδ/κου Σταθμού Πυθίου

Ο Ιστορικός Σταθμός του ΟΣΕ πρέπει να ανακαινισθεί και να επαναλειτουργήσει - Πολλαπλά τα οφέλη για τον ακριτικό Νομό μας

Πως εξαπλώθηκε η Ισπανική Γρίπη στην Αλεξ/πολη

Η πανδημία του 1918 βρήκε το τότε  Dedeagats υπό Βουλγαρική Κατοχή - Στην πόλη μας υπάρχει ακόμη το Βρετανικό Στρατιωτικό Κοιμητήριο (τα...

More Articles Like This