9.4 C
Alexandroupoli
Τετάρτη, 30 Σεπτεμβρίου, 2020

«Ο αγώνας για την Ελευθερία είναι διαρκής»

Ο εορτασμός της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821, στο Διδυμότειχο

«Όταν γιορτάζουμε την ημέρα της Ελληνικής Επανάστασης γιορτάζουμε μια αρχή, αλλά όχι μια ολοκλήρωση. Ο αγώνας για την ελευθερία και την εθνική αξιοπρέπεια είναι διαρκής και δεν θα τελειώσει ποτέ, όσο υπάρχει στον κόσμο η αδικία, που εκδηλώνεται καθημερινά με τη βία, τον πόλεμο, την εκμετάλλευση, την ανισότητα και όλα τα φαινόμενα της διαπλοκής…» είπε, μεταξύ άλλων, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός, προσφωνώντας τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Κυριάκο Μητσοτάκη, επισκεπτόμενο το Διδυμότειχο στις 25 Μαρτίου 2018. Ο κ. Μητσοτάκης παρέστη στην Δοξολογία για την Εθνική Επέτειο στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Παναγίας Ελευθερωτρίας Διδυμοτείχου, της οποίας προέστη ο οικείος Μητροπολίτης, ο οποίος και ιερούργησε κατά την προηγηθείσα Θεία Λειτουργία. Αντί Κοινωνικού ανεγνώσθη Εγκύκλιος του Σεβασμιωτάτου, στην οποία μεταξύ άλλων αναφέρεται· «…είναι σαφές ότι ο κοινός παρονομαστής της θρησκευτικής εορτής αφ’ ενός και της εθνικής αφ’ ετέρου, είναι το γενικό αίτημα, περί ελευθερίας. Ακριβώς αυτή η παγκόσμια διάσταση και το αιώνιο κύρος του περί ελευθερίας αιτήματος είναι ο λόγος για τον οποίο θα πρέπει αυτοί οι εορτασμοί να μην περιορίζονται στο εθιμοτυπικό τελετουργικό τους αλλά να είναι μία ειλικρινής προσωπική δέσμευση και ζητούμενο για όλους εμάς. Για όλους εκείνους πού πιστεύουν στα ίδια ιδανικά της δημοκρατίας, της ελευθερίας, της δικαιοσύνης και της ειρήνης είναι προφανές ότι η ανεξαρτησία δεν αποτελεί απλώς εξωτερική συνθήκη, αλλά μάλλον τρόπο ζωής. Για να το πούμε με άλλα λόγια· η ανεξαρτησία δεν εξασφαλίζει απλώς τα μέσα για μια αξιοπρεπή ζωή, ατομική και συλλογική. H ανεξαρτησία είναι μάλλον η ίδια η ποιότητα της ζωής, για την οποία η σύγχρονη κοινωνία ισχυρίζεται ότι ενδιαφέρεται ιδιαιτέρως».

Ακολούθησε το Τρισάγιο στο Ηρώο των πεσόντων της πόλεως, η κατάθεση στεφάνων και η παρέλαση της μαθητιώσης και της στρατευόμενης νεολαίας, την οποία παρακολούθησαν εκτός από τον επιχώριο Μητροπολίτη,  ο Δήμαρχος Διδυμοτείχου Παρασκευάς Πατσουρίδης, ο Διοικητής της XVI Μεραρχίας Στρατηγός Βασίλειος Παπαδόπουλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Χρήστος Τερτσούδης, ο Σοφολογιώτατός Μουφτής και άλλοι επίσημοι.

- Advertisement -

Το εσπέρας της προηγούμενης ο Σεβασμιώτατος παρακολούθησε εορταστική εκδήλωση των Κατηχητικών Συνάξεων της Χριστιανικής Εστίας Ορεστιάδος. Οι νέοι της Ορεστιάδος με πολλή επιτυχία ξαναζωντάνεψαν στη μνήμη των θεατών την ιστορία της ζωής του ήρωα της Ελληνικής Επανάστασης Μάρκου Μπότσαρη, αποσπώντας τα συγχαρητήρια και τον θαυμασμό όλων.

Προηγούμενο άρθροΑνοησία και ταξικό μίσος
Επόμενο άρθροΌπως τ’ αγριολούλουδα

ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Latest News

Ο «Δρομέας Θράκης» επιμένει με το «Πανόραμα Στίβου»

Μετά από δύο αναβολές λόγω κακοκαιρίας… ο «ΔΡΟΜΕΑΣ ΘΡΑΚΗΣ» επιμένει και διοργανώνει...

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Φράνσις Φάνον στον IGBτης Κομοτηνής

Επισκέφθηκε το εργοτάξιο του Αγωγού Φυσικού Αερίου Ελλάδος-Βουλγαρίας, που θα ενώνει την Κομοτηνή με την πόλη της Στάρα-Ζαγόρα

Έκκληση για κατάταξη στον Αρμενικό Στρατό

Προς τους Αρμένιους νέους που ζουν στη χώρα μας – Άνοιξε κατάλογος εγγραφής εθελοντών

Κοινή δράση Δημάρχων του Ν. Έβρου

Με αφορμή την επίσκεψη της κ. Ντόρας Μπακογιάννη, Προέδρου της Διακομματικής Επιτροπής της Βουλής, για την ανάπτυξη της Θράκης

Αποστρατικοποίηση και πίσω το Anadolu

Αν δεν είχαμε αποσύρει την Μεραρχία από την Κύπρο το 1967, ποτέ δεν θα πατούσε την Κύπρο ο «Αττίλας» - Το 2023...

More Articles Like This