9.4 C
Alexandroupoli
Κυριακή, 5 Απριλίου, 2020

Ο ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΒΟΥΛΗΣ

Κάθε Ευρωβουλευτής, μετά από 5ετή θητεία, επιστρέφει στην Ελλάδα, με μία περιουσία 1.800.000 Ευρώ – Ανάμεσα σ’ αυτούς και η… Κούνεβα

Με την υπόθεση της πάμπλουτης, αλλά άπληστης Υπουργού Εργασίας κ. Ράνιας Αντωνοπούλου, που εισέπραττε 12.000 Ευρώ τον χρόνο για επίδομα ενοικίου, το ενδιαφέρον των πολιτών, εστιάσθηκε για μία ακόμη φορά στις οικονομικές απολαβές των Ελλήνων Βουλευτών.

Ας ρίξουμε όμως και μία ματιά στο “πανηγύρι” που γίνεται στην Ευρωβουλή.

***

Λέγεται ότι δύο τάξεις επαγγελματιών είναι πανομοιότυποι σε όλο τον κόσμο. Οι πολιτικοί και οι ταξιτζήδες (politicians and taxi drivers).

Eιδικά οι πρώτοι, στους οποίους αφιερώνεται το σημερινό σημείωμα, το δρόμο που πρόκειται να περάσουν οι ίδιοι τον στρώνουν με ροδοπέταλα.

Αν το πόπολο πεινάει, ή δεν έχει να πάρει τα φάρμακά του, πέρα βρέχει.

Σκανδαλώδες δείγμα μιας τέτοιας ιδιοτελούς κατασκευής, όσον αφορά τα προσωπικά οικονομικά οφέλη των εμπλεκομένων πολιτικών, είναι η Ευρωβουλή.

Δεν αποτελεί υπερβολή, ότι ένας Ευρωβουλευτής, με μια και μόνο θητεία στην Ευρωβουλή, με σχετική οικονομία, λύνει το οικονομικό του πρόβλημα για όλη του τη ζωή.

Επειδή τα νούμερα είναι πολλά συνιστούμε να πάρετε μολύβι και χαρτί. Αναλυτικότερα:

Βασικός Μισθός 7.956,87 Ευρώ Μηνιαίως

Διάφορα Έξοδα(ποσό μη φορολογήσιμο) 4.229,00

Αμοιβές Συνεργατών 21.209,00

Αποζημίωση Δαπανών 607,00

Επίδομα Κατοικίας 1.193,53

Για Συμμετοχή στις Συνεδριάσεις 304,00 Ημερησίως

Στις ως άνω οικονομικές παροχές πρέπει να προσθέσουμε και τα δωρεάν αεροπορικά εισιτήρια, business class, στα αεροπορικά τους ταξίδια.

Με ενδεχόμενο ότι κάθε ευρωβουλευτής συμμετέχει κατ’ ελάχιστον σε 15 συνεδριάσεις μηνιαίως, η εκ των συνεδριάσεων παροχή ανέρχεται στο ποσό των (15Χ 304)= 4.560 ευρώ, οπότε το συνολικό ποσό των μηνιαίων παροχών των golden boys του πολιτικού συστήματος ανέρχεται στο αστρονομικό νούμερο των 39.755,40 ευρώ.

Αν από το ποσό αυτό αφαιρέσουμε το ενοίκιο, τους μισθούς των συνεργατών, που στις περισσότερες περιπτώσεις είναι συγγενικά πρόσωπα (σύζυγοι, τέκνα) και τα έξοδα διατροφής τους, τότε ένα ποσό της τάξεως των 30.000 ευρώ μηνιαίως μπορεί να προστίθεται στο αποθεματικό ενός εκάστου.

Τούτο σημαίνει ότι κατά την πενταετή θητεία του στο Ευρωκοινοβούλιο, κάθε ευρωβουλευτής επιστρέφει στη Ελλάδα με μια περιουσία ( 5Χ12Χ30.000)= 1.800.000 ευρώ.

Αυτά λοιπόν είναι τα προνόμια των ελίτ του πολιτικού συστήματος όταν το 62% του ελληνικού λαού ζει στα όρια της φτώχειας.

Γεώργιος Β. Κασσαβέτης

Επισμηναγός (Ι) ε.α.

Κυβερνήτης Ο.Α.

***

Σημείωση Ε.Θ.:

Και μην ξεχνάτε ότι ανάμεσα στους προνομιούχους που στείλαμε στην Ευρωβουλή, είναι και η Βουλγάρα Κούνεβα.

Από την οποία περιμένουμε την υπεράσπιση των Ελληνικών Συμφερόντων μέσα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Σωθήκαμε…

Σ. Κ.

Latest News

Οι ρυθμίσεις που ζητούν τα Καταστήματα Καφέ-Εστίασης της Αλεξ/πολης

Καλούνται οι Βουλευτές του Νομού Έβρου να συστρατευθούν και να βοηθήσουν Ένας χρόνος έχει περάσει από τις προεκλογικές εξαγγελίες...

4o Πακέτο μέτρων για την οικονομία

Ποιες είναι οι παρεμβάσεις της Κυβερνήσεως στην Αγορά, λόγω κορωνοϊού - Οι συμπληρωματικές δαπάνες στον Κρατικό Προϋπολογισμό ανέρχονται για Μάρτιο και Απρίλιο,...

Επιτακτική η ανάγκη ανακαίνισης του Σιδ/κου Σταθμού Πυθίου

Ο Ιστορικός Σταθμός του ΟΣΕ πρέπει να ανακαινισθεί και να επαναλειτουργήσει - Πολλαπλά τα οφέλη για τον ακριτικό Νομό μας

Πως εξαπλώθηκε η Ισπανική Γρίπη στην Αλεξ/πολη

Η πανδημία του 1918 βρήκε το τότε  Dedeagats υπό Βουλγαρική Κατοχή - Στην πόλη μας υπάρχει ακόμη το Βρετανικό Στρατιωτικό Κοιμητήριο (τα...

More Articles Like This