9.4 C
Alexandroupoli
Δευτέρα, 6 Απριλίου, 2020

Τριπλάσιοι αστυνομικοί για φύλαξη Προξενείου

Και της οικίας του Τούρκου Προξένου Κομοτηνής – Λειψανδρία αντιμετωπίζει η Αστυνομική Διεύθυνση Ροδόπης – Να λειτουργήσει Αστυνομικός Σταθμός στον Μεθοριακό Σταθμό Νυμφαίας  

«Καμπανάκι» για τη λειψανδρία που παρατηρείται στη Διεύθυνση Αστυνομίας Ροδόπης κρούει η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων του νομού, με επιστολή διαμαρτυρίας και ταυτόχρονα με αίτημα ενίσχυσης, που απευθύνει στον Αναπληρωτή Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Νίκο Τόσκα, τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ., Αντιστράτηγο κ. Κωνσταντίνο Τσουβάλα, τον Προιστάμενο του επιτελείου του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ., Αντιστράτηγο κ. Μιχαήλ Καραμαλάκη, την Γενικό Επιθεωρητή Αστυνομίας Αλλοδαπών και Προστασίας Συνόρων, Αντιστράτηγο κ. Ζαχαρούλα Τσιριγώτη, τον Γενικό Επιθεωρητή Βορείου Ελλάδας, Αντιστράτηγο κ. Ανδρέα Αποστολόπουλο, τον Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Α.Μ.Θ., Υποστράτηγο κ. Νικόλαο Μενεξίδη, και την Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων. Ειδική μνεία γίνεται από την Ένωση στον υπερδιπλασιασμό της αστυνομικής δύναμης, που διατίθεται καθημερινά για τη φύλαξη του Τουρκικού Προξενείου και της οικείας του Τούρκου Προξένου, ενώ επισημαίνεται ότι το τελευταίο διάστημα εφαρμόζονται έκτακτα μέτρα για τη φύλαξη του Προξενείου και των γραφείων του ΚΙΕΦ, τα οποία συντελούν στην περαιτέρω αφαίμαξη των υπηρεσιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης.

Επίσης, η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων εστιάζει στην ανάγκη να ιδρυθεί Αστυνομικός Σταθμός ή Τμήμα Διαβατηριακών Ελέγχων στη Νυμφαία, που με ικανό αριθμό αστυνομικής δύναμης θα μπορεί να αντεπεξέρχεται στις αυξημένες απαιτήσεις, που απορρέουν από τη ραγδαία αυξανόμενη κίνηση οχημάτων στο συνοριακό αυτό σημείο διέλευσης.

Αναλυτικά η επιστολή της Ε.Α.Υ. Ροδόπης αναφέρει τα εξής:

***

«Η Ένωσή μας πολλές φορές έχει αναδείξει το ζήτημα της λειψανδρίας της Δ.Α. Ροδόπης, γεγονός το οποίο σε συνδυασμό με τις ιδιαιτερότητες και τις αυξημένες κατ’ είδος και αριθμό υπηρεσιακές υποχρεώσεις που αφορούν στην διασφάλιση της ασφάλειας των συμπολιτών μας, καθιστά υπερβολικά  δύσκολη την πραγμάτωση του ζητούμενου από εμάς και τα μέλη μας που δεν είναι άλλο από την εύρυθμη λειτουργία των Αστυνομικών Υπηρεσιών μας με μοναδικό σκοπό την παροχή εκ μέρους μας υψηλού επιπέδου υπηρεσιών ασφάλειας και την διατήρηση ενός ασφαλούς περιβάλλοντος διαβίωσης και εργασίας για τους συμπολίτες και τα μέλη μας.

1. Μετά από συνεχείς και επίμονες παρεμβάσεις μας, στην Πολιτική και Φυσική μας Ηγεσία (Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Τάξης – Προϊστάμενο Επιτελείου Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας – Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Α.Μ.Θ.), δεν κατέστη δυνατή η μείωση των αστυνομικών που διατίθενται στην 24ωρη φύλαξη του Τουρκικού Προξενείου (ήτοι 5 αστυνομικοί στην μπροστινή σκοπιά, 5 στην πίσω σκοπιά και 20 αστυνομικοί σε καθήκοντα εποχούμενης στατικής δύναμης) και στην φύλαξη της οικίας του Τούρκου Προξένου (10 αστυνομικοί, ήτοι 5 στην σκοπιά και 5 σε εποχούμενη στατικής δύναμης). Όλα τα προηγούμενα χρόνια η φύλαξη των ανωτέρω στόχων πραγματοποιούνταν επιτυχώς και χωρίς σοβαρά προβλήματα από σύνολο δύναμης 19 αστυνομικών ημερησίως.

2. Πρόσφατα εκδόθηκε νέα διαταγή συγκρότησης δύο μονάδων ελέγχου (ΜΠΛΟΚΑ) ένα στην διασταύρωση Φαναρίου και ένα δεύτερο στο σταθμό Διοδίων Ιάσμου – Εγνατίας Οδού, με την επάνδρωση αυτών με τουλάχιστον δύο αστυνομικών για την αντιμετώπιση των οργανωμένων εγκληματικών ομάδων διακίνησης μη νόμιμων μεταναστών.

Στην διαταγή αυτή υπενθυμίζεται στους Αστυνομικούς το Μνημόνιο Λειτουργίας Μονάδων Ελέγχου (ΜΠΛΟΚΑ), πλην όμως δεν επανδρώνονται αυτά με τον ελάχιστο αριθμό που ορίζεται από το μνημόνιο (5 αστυνομικοί).

3. Από την πρώτη στιγμή η Ένωση μας είχε εκφράσει την άποψη ότι στο σημείο εισόδου της Νυμφαίας έπρεπε να ιδρυθεί και να λειτουργήσει Αστυνομικός Σταθμός ή Τμήμα Διαβατηριακών Ελέγχων και μάλιστα εντός ελληνικού εδάφους, με ικανό αριθμό αστυνομικής δύναμης για να μπορεί να ανταπεξέρχεται στις αυξημένες απαιτήσεις, καθώς όλα τα δεδομένα οδηγούσαν στο αυτονόητο συμπέρασμα ότι η κίνηση εισόδου – εξόδου από τη χώρα στο συγκεκριμένο σημείο θα ήταν ιδιαίτερα μεγάλη.

Η Ομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Θράκης συνέταξε και έδωσε στη δημοσιότητα τα στοιχεία της προ-μελέτης Διεθνών Οδικών Αφίξεων Περιφέρειας Αν. Μακεδονίας &Θράκης 2017.

Οι δείκτες των οδικών αφίξεων μη κατοίκων από το εξωτερικό ανά συνοριακό σημείο διέλευσης της Α.Μ.Θ, επιβεβαιώνουν ότι η Νυμφαία Ροδόπης αποτελεί την μεγαλύτερη πύλη εισόδου επισκεπτών ανάμεσα στα 7 συνοριακά σημεία της Περιφέρειας.

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι οδικές αφίξεις που καταγράφηκαν στη Νυμφαία κατά τη διάρκεια του 2017, αντιστοιχούσαν στο 40,7% του συνόλου της Περιφέρειας ΑΜ-Θ. Συγκεκριμένα, ανήλθαν σε 1.460.528, τη στιγμή που στους Κήπους καταγράφονταν 784.672 και συνολικά στα 7 συνοριακά σημεία της Α.Μ.Θ 3.585.856 οδικές αφίξεις.

4. Ο Νομός μας είναι όμορος του Νομού Έβρου που αποτελεί κύρια πύλη εισόδου μεταναστών επί σειρά ετών και καλούμαστε να διαχειριστούμε το έντονο και με αυξητικές τάσεις πρόβλημα των μεταναστευτικών ροών.

5. Έκτακτα μέτρα που εφαρμόζονται τον τελευταίο μήνα σε στόχους μουσουλμανικού ενδιαφέροντος, τα οποία τείνουν να γίνουν μόνιμες υπηρεσίες, συντελούν και αυτά στην αφαίμαξη των Υπηρεσιών της Δ.Α. Ροδόπης (φύλαξη Προξενείου με Διμοιρία Υποστήριξης – Γραφεία ΚΙΕΦ κ.λ.π.) .

Αποτέλεσμα όλων των παραπάνω είναι να στερείται από την ασφάλεια του πολίτη το αναγκαίο Αστυνομικό προσωπικό και η υπάρχουσα δύναμη της Δ.Α. Ροδόπης να μην επαρκεί προκειμένου εφαρμοστεί το προβλεπόμενο ωράριο εργασίας Αστυνομικού προσωπικού και χορήγησης ημερησίων αναπαύσεων σύμφωνα με το Π.Δ. 394/2001.

Παρακαλούμε την παρέμβαση όλων των αρμοδίων προς την επίλυση των προβλημάτων που ανακύπτουν, για την καλύτερη αστυνόμευση της περιοχής μας και την διασφάλιση των εργασιακών δικαιωμάτων των μελών μας.

Αιτούμαστε δε την αύξηση της ενισχυτικής δύναμης με αριθμό αστυνομικών ικανό να καλύψει όλες τις ανάγκες της Δ.Α. Ροδόπης.

Ευελπιστούμε στην θετική σας ανταπόκριση».

Ένωση Αστυνομικών

Υπαλλήλων Ροδόπης

Latest News

Οι ρυθμίσεις που ζητούν τα Καταστήματα Καφέ-Εστίασης της Αλεξ/πολης

Καλούνται οι Βουλευτές του Νομού Έβρου να συστρατευθούν και να βοηθήσουν Ένας χρόνος έχει περάσει από τις προεκλογικές εξαγγελίες...

4o Πακέτο μέτρων για την οικονομία

Ποιες είναι οι παρεμβάσεις της Κυβερνήσεως στην Αγορά, λόγω κορωνοϊού - Οι συμπληρωματικές δαπάνες στον Κρατικό Προϋπολογισμό ανέρχονται για Μάρτιο και Απρίλιο,...

Επιτακτική η ανάγκη ανακαίνισης του Σιδ/κου Σταθμού Πυθίου

Ο Ιστορικός Σταθμός του ΟΣΕ πρέπει να ανακαινισθεί και να επαναλειτουργήσει - Πολλαπλά τα οφέλη για τον ακριτικό Νομό μας

Πως εξαπλώθηκε η Ισπανική Γρίπη στην Αλεξ/πολη

Η πανδημία του 1918 βρήκε το τότε  Dedeagats υπό Βουλγαρική Κατοχή - Στην πόλη μας υπάρχει ακόμη το Βρετανικό Στρατιωτικό Κοιμητήριο (τα...

More Articles Like This