9.4 C
Alexandroupoli
Friday, June 27, 2025

Κοπή βασιλόπιτας του Συλλόγου Αλεξανδρουπολιτών Αττικής

Η ετήσια κοπή της Βασιλόπιτας του Συλλόγου μας πραγματοποιήθηκε και φέτος στην επιβλητική μεγάλη αίθουσα της ΛΕΣΧΗΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ (Λ.Α.Ε.Δ.).

Στ’ αριστερά του κτηρίου της Λ.Α.Ε.Δ. δεσπόζει η προτομή του Πέτρου Σαρόγλου, του αξιωματικού που χρηματοδότησε την ανέγερση του κτηρίου.

Ο Πέτρος Σαρόγλου διέθεσε τον εαυτό του στην υπηρεσία του συνόλου, «της ολότητας», όπως ο ίδιος έγραφε, λαμβάνοντας μέρος στον ελληνοτουρκικό πόλεμο του 1897, συμβάλλοντας ποικιλότροπα στον Μακεδονικό αγώνα, πρωτοστατώντας στην πραγματοποίηση κοινωφελών έργων και κληροδοτώντας μεγάλο μέρος της περιουσίας του στην τότε «Γενική Λέσχη Αξιωματικών Ξηράς και Θαλάσσης».

- Advertisement -

Η διοίκηση της Λέσχης παραχώρησε, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, με τη συνδρομή του Αντιστράτηγου ε.α. κου Μίχου Χρήστου, τη μεγάλη της αίθουσα στο Σύλλογό μας. Έτσι, βρεθήκαμε και πάλι εκεί και προσθέσαμε τη δική μας ξεχωριστή λάμψη στην αίγλη του φιλόξενου χώρου, που δεν άργησε να γεμίσει.

Μετά το καθιερωμένο καλωσόρισμα του Προέδρου μας κου. Τάκη Παρασκευόπουλου ακολούθησε η κοπή της πίτας καθώς και κλήρωση για την ανάδειξη των τυχερών της βραδιάς.

Εκλεκτός της τύχης, κατά την κοπή της πίτας ήταν ο κ. Κωνσταντίνος Μπομποτάς. Στο «φλουρί» αντιστοιχούσε ένα μεγάλο ρολόι, προσφορά του Συλλόγου μας.

Κατά την κλήρωση των λοιπών δώρων η τύχη ευνόησε την κ. Νίνα Γεωργιάδου – Νταηλάκη, την κ. Κική Σταυριανίδου – Μελετιάδου και τον κ. Ζορμπά Δημήτριο. Στην κυρία Γεωργιάδου – Νταηλάκη έτυχε διήμερη διαμονή για δύο άτομα σε σουίτα του κτήματος «ΚΑΡΑΣΟΣ» στα Καμμένα Βούρλα ιδιοκτησία του κ. Καράσου, επικεφαλής της τροφοδοσίας της εκδήλωσής μας.

Στην κα. Σταυριανίδου – Μελετιάδου έτυχε διήμερη διαμονή για δύο άτομα στο ξενοδοχείο «ΩΚΕΑΝΙΣ» στην Αλεξανδρούπολη, προσφορά του ιδιοκτήτη του ξενοδοχείου κου. Τάσου Κυριακάκη.

Ο κος Ζορμπάς Δημήτριος κέρδισε τη συμμετοχή σε ημερήσια εκδρομή του Τουριστικού Πρακτορείου «Τσόκας», με το οποίο ο Σύλλογός μας συνεργάζεται επί σειρά ετών για την πραγματοποίηση των εκδρομών μας.

Την κλήρωση ακολούθησε η βράβευση των νέων, που μας έκαναν υπερήφανους με την εισαγωγή τους σε Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας.

Συγκεκριμένα, βραβεύτηκαν οι ακόλουθοι: ο Χαράλαμπος Μισαρίδης του Ευαγγέλου, εγγονός του μέλους μας Χαράλαμπου Μισαρίδη, εισήχθη στο τμήμα Ηλεκτρολόγων – Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Πολυτεχνείου Χανίων Κρήτης.

Η Φωτεινή Σταθάκη του Αντωνίου, κόρη του μέλους μας Αριάδνης Αποστολίδου – Σταθάκη και εγγονή του μέλους μας Άννας Αποστολίδου και του αείμνηστου Αθανασίου Αποστολίδη, εισήχθη στη Νομική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Η Ιωάννα Χατζηφωτίου του Γεωργίου, εγγονή του μέλους μας Ζήνας Καλαμποκίδου – Αζουρίδου, εισήχθη στο τμήμα Αρχιτεκτονικής του Πολυτεχνείου Πατρών.

Τη συγκίνηση όλων για τις επιτυχίες και το πολλά υποσχόμενο μέλλον των παιδιών μας διαδέχτηκε το κέφι και το ξεφάντωμα, τα παραδοσιακά και τα σύγχρονα τραγούδια, το βαλς και το ταγκό και οι μοντέρνοι χοροί…

Οι παντοτινά νέοι φίλοι λικνίστηκαν και πάλι στο ρυθμό της μουσικής. Ο πάντοτε παρών και πολύ αγαπητός φώτο-Τόλης δεν σταμάτησε να τους απαθανατίζει, όπως και ο ευγενής και αθόρυβος Βαγγέλης Βογατσάς.

Η Τζούλια Φανφάνη και ο Θόδωρος Ορδουμπουζάνης ταξίδεψαν, ακόμη μια φορά, από την Αλεξανδρούπολη, για να τιμήσουν την εκδήλωσή μας με την παρουσία τους.

Το πολύχρωμο παπιγιόν του Γρηγόρη Γεωργίου έδωσε τη δική του χαμογελαστή πινελιά στη συγκέντρωσή μας. Χάρη σ’ αυτή τη συγκέντρωση ανανεώθηκε η πίστη στους δεσμούς που μας ενώνουν και στη δυνατότητα να ζήσουμε ένα καλύτερο αύριο, παρά την ανησυχητική επικαιρότητα, μια επικαιρότητα που καθιστά πιο επίκαιρο από ποτέ το ιδανικό που σε όλη του τη ζωή υπηρέτησε ο Πέτρος Σαρόγλου.

Στην υπηρεσία της ολότητας.

Γεωργία Καραμανίδου – Μίχου

Aegean
Friday, June 27, 2025

Latest News

«Οι περιπέτειες της Πέππα» έρχονται στην Αλεξανδρούπολη!

Στο Θέατρο Αλτιναλμάζη, την Δευτέρα 30 Ιουνίου 2025 Αναζητάτε μια ξεχωριστή εμπειρία για όλη την οικογένεια; Ελάτε να απολαύσετε τους αγαπημένους...

More Articles Like This