9.4 C
Alexandroupoli
Tuesday, March 19, 2024

ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ ΟΣΟ ΔΙΑΡΚΕΙ Η ΚΡΑΤΗΣΗ

Ηχηρό μήνυμα Ειρήνης στο Συλλαλητήριο της Ορεστιάδος – Αλλά και διακοπή στις αγορές αγαθών από την Τουρκία – Εάν μας “φτύνει” ο Ερντογάν, τον “φτύνουμε” και εμείς

 

Μαζική ήταν η συμμετοχή των πολιτών στο συλλαλητήριο για την απελευθέρωση των δύο στρατιωτικών.

Ηχηρό μήνυμα ειρήνης και συνύπαρξης έστειλαν σύλλογοι, φορείς και απλοί πολίτες οι οποίοι  βρέθηκαν στη κεντρική πλατεία της πόλης το μεσημέρι της Κυριακής 11 Μαρτίου 2018 προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την κράτηση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στις φυλακές υψίστης ασφαλείας της Αδριανούπολης!

- Advertisement -

Το συμβολικό μήνυμα συμπαράστασης και αλληλεγγύης δόθηκε χωρίς αμφιβολία προς κάθε κατεύθυνση με επιτυχία!

Οι εκδηλώσεις διαμαρτυρίας που διοργάνωσαν πολιτιστικοί σύλλογοι από όλη την Ελλάδα  ξεκίνησαν από την ποδηλατοπορεία που διοργάνωσε ο Ποδηλατικός Αθλητικός Σύλλογος Ρήσος προς το χωριό Καστανιές όπου βρίσκονται τα ελληνοτουρκικά σύνορα και ολοκληρώθηκαν με το συλλαλητήριο στην Πλατεία Δασίου.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός, ο οποίος μαζί με τους Δημάρχους Ορεστιάδος, Καστοριάς και Διδυμοτείχου, παρέστη στην συγκέντρωση, σε δήλωσή του στους δημοσιογράφους, μετά το πέρας της συγκέντρωσης, είπε· «Σήμερα μίλησαν οι ακρίτες, σήμερα μίλησαν οι Θρακιώτες, σήμερα μίλησαν οι πανέλληνες· ότι θέλουν ειρήνη αλλά και συγχρόνως ότι δεν δέχονται να τσαλακώνεται η αξιοπρέπειά τους.

Ο Έβρος είναι τόπος συνάντησης πολιτισμών και θρησκειών. Πάντα ένωνε τους λαούς και τους ανθρώπους, που όλα αυτά τα χρόνια έκτισαν υπομονετικά την ειρήνη και την αξιοπρέπειά τους.

Προσευχόμεθα για τον Άγγελο και το Δημήτρη και τις οικογένειές τους, που σηκώνουν το δικό τους Σταυρό αυτές τις μέρες και τους διαβεβαιώνουμε ότι είμεθα Κυρηναίοι στον αγώνα τους.

Ευχόμεθα σύντομα να γυρίσουν κοντά μας».

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τον εθνικό ύμνο που έψαλε όλος ο κόσμος.

Υπάρχει όμως και η άλλη όψη του νομίσματος.

Υπόδειγμα για δήλους μας πρέπει να είναι οι κάτοικοι της ακριτικής Ορεστιάδος, οι οποίοι διέκοψαν κάθε συναλλαγή με την άλλη πλευρά των συνόρων.

Πράγματι και αυτοί και οι κάτοικοι όλων των παραμεθορίων πόλεων έχουν μια συνεχή  οικονομική δραστηριότητα στις αντίστοιχες συνοριακές περιοχές της Τουρκίας, οι οποίες ζουν από αυτούς.

Ήλθε λοιπόν η ώρα ΝΑ απαντήσουν οι πολίτες στην τουρκική πρόκληση.

Ας μην δοθεί ούτε ένα ευρώ σε τουρκική επιχείρηση όσο οι δύο στρατιωτικοί μας κρατούνται στην Αδριανούπολη.

Να μην πατήσει ούτε ένας Έλλην επισκέπτης στην Κωνσταντινούπολη και τις Μικρασιατικές ακτές όσο η Άγκυρα αρνείται να τους απελευθερώσει.

Να μην αγοράζεται ούτε ένα τουρκικό προϊόν από Έλληνες, αν δεν απελευθερωθούν οι στρατιώτες μας.

Πριν αρχίσουμε να αιτιώμεθα την Κυβέρνηση και τις Αρχές, να κάνει ο καθένας μας αυτό που είναι στο χέρι του για να δείξει στους Τούρκους ότι απέναντι τους το εσωτερικό μας μέτωπο είναι συμπαγές.

Θα περιμέναμε βεβαίως να έχει ανασταλεί από τους ελληνικούς τηλεοπτικούς σταθμούς η μετάδοση των τουρκικών σίριαλ και ενδεχομένως όλων των τουρκικής παραγωγής εκπομπών.

Είναι εξοργιστικό να ακούμε την τουρκική γλώσσα από την ελληνική τηλεόραση, ενώ οι στρατιωτικοί μας παραμένουν φυλακισμένοι.

Και αν οι υπεύθυνοι των σταθμών δεν το αντιλαμβάνονται, ας τους το δείξουν οι πολίτες, μηδενίζοντας την τηλεθέασή τους.

***

Σημείωση Ε.Θ.

Το σύνθημα είναι ένα και απλό:

“Ας σταματήσουμε επί τέλους, να ταϊζουμε τον Τουρκικό Μινώταυρο” όσο διαρκεί η ομηρεία των Ελλήνων Στρατιωτών στην Αδριανούπολη.

Μας “φτύνει” ο Ερντογάν;

Τον “φτύνουμε” κι εμείς.

Σ.Κ.

spot_img
Tuesday, March 19, 2024

Latest News

Ανθοκομική Έκθεση στη Νέα Ορεστιάδα

Θα διεξαχθεί από 25 έως 28 Απριλίου, μαζί με την Έκθεση Βιβλίου Με την πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για συμμετοχή στην...

More Articles Like This