9.4 C
Alexandroupoli
Δευτέρα, 28 Σεπτεμβρίου, 2020

45 χιλιάδες στρέμματα κάνναβης στην Ξάνθη

Επένδυση που θα επεκταθεί στα 100.000 στρέμματα ετοιμάζει εταιρεία του Καναδά, ύψους 1,1 Δις ευρώ – Καλλιέργεια κάνναβης για φαρμακευτική χρήση

Έτοιμη να παράξει και να καλλιεργήσει φαρμακευτική κάνναβη στην Ξάνθη είναι καναδική εταιρία που βρίσκεται σε συνεχείς επαφές με την ελληνική κυβέρνηση.

Την ώρα που ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, μιλούσε στη Βουλή για την αποποινικοποίηση της κάνναβης και τη νομιμοποίησή της για προσωπική χρήση, η εταιρία «Aphria» είχε ήδη ετοιμάσει το… business plan της.

- Advertisement -

Σύμφωνα με πληροφορίες, εκπρόσωποι της καναδικής εταιρίας έχουν ήδη έρθει σε επαφή με το υπουργείο Ανάπτυξης και τον Στέργιο Πιτσιόρλα,Παραγωγή Τελικών Προϊόντων Φαρμακευτικής Κάνναβης» από τους φορείς στη Βουλή.

Όπως προκύπτει, δεν υπάρχει ακόμησυμφωνία με την εταιρία, καθώς αναμένονται υπουργικές αποφάσεις που θα θέσουν σε εφαρμογή τις ρυθμίσεις του νομοσχεδίου.

Πάντως, κυβερνητικές πηγές εκτιμούν ότι είναι μια σοβαρή επενδυτική πρόταση που αναμένεται να «ανοίξει» 450 θέσεις εργασίας.

Το οικονομικό της αποτύπωμα υπολογίζεται σε 1,1 δισ. ευρώ.

Η επένδυση θα ξεκινήσει από 45.000 στρέμματα με ορίζοντα να φθάσουν τα 100.000 στρέμματα στα τέσσερα χρόνια.

Σύμφωναμε τις πληροφορίες, η εταιρία έχει βολιδοσκοπήσει πως στην Ευρώπηυπάρχουν χώρες, και πιο συγκεκριμένα η Ισπανία, η Πορτογαλία, η Ιταλία αλλά και τα Σκόπια, στις οποίες βλέπει δυνητικά ευκαιρίες για να επενδύσει στην καλλιέργεια.

Τις έντονες επιφυλάξεις της για το νομοσχέδιο που επιτρέπει την καλλιέργειαφαρμακευτικής κάνναβης στην Ελλάδα εξέφρασε η πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου κατά των Ναρκωτικών, Μαρίνα Τσίγκα.

Επεσήμανε ότι διεθνείς μελέτες δείχνουν πως στην Ελλάδα ο πειραματισμός με την κάνναβη ξεκινά κάτω από τα 14 έτη, ενώ την τελευταία δεκαετία έχει τριπλασιαστεί το ποσοστό των εφήβων πουπειραματίζονται με κάνναβη.

Θετική στάση απέναντι στην ιατρική χρήση της κάνναβης, ωστόσο, έδειξε η πλειονότητα των φορέων, όπως οι σύλλογοι ασθενών, ο ΟΚΑΝΑ, το ΚΕΘΕΑ κ,ά. Κοινή παραδοχή όλων η ορθολογική χρήση και η καλλιέργεια αποκλειστικά και μόνο για θεραπευτικούς σκοπούς.

Μ. Ν. Γεωργαντά

ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Latest News

www.elthraki.gr: Φρούδες ελπίδες για την Διακομματική της Θράκης

Δύσπιστοι οι πολίτες για το έργο που θα παράξει η Επιτροπή – Τι δήλωσαν οι ερωτηθέντες στην...

Όχι στην μετακίνηση της 7ης Μ/Κ Ταξιαρχίας από τον Προβατώνα

Το κλείσιμο του Στρατοπέδου «Δελαγραμματίκα» θα είναι καταστροφικό για την τοπική κοινωνία – Τι αναφέρει το ΨΗΦΙΣΜΑ των φορέων της περιοχής –...

H Nτόρα Μπακογιάννη ενημερώθηκε για τις δυνατότητες της Θράκης

Επισκέφθηκε τον Οργανισμό Λιμένος Αλεξ/πολης, καθώς και το Επιμελητήριο Έβρου – Συνάντηση με τους θεσμικούς φορείς

Ο Άρειος Πάγος για την Θράκη

Ευρίσκεται προ των ευθυνών του για την «Τουρκική Ένωση Ξάνθης» - η Απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου δεν είναι δεσμευτική για την Ελλάδα...

Ετοιμάζεται τώρα να… πολιτευθεί στην Ροδόπη;

Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Τούρκων Δυτικής Θράκης στην Ευρώπη (ABTTF) Χαλίτ Χαμπίπ Ογλού, καταδικάζει την προσβολή στον Πρόεδρο της «Μητέρας Πατρίδας μας»...

More Articles Like This