9.4 C
Alexandroupoli
Σάββατο, 4 Ιουλίου, 2020

ΑΝ ΘΕΛΕΙ ΠΟΛΕΜΟ, ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ

Φανατίζει τον Τουρκικό Λαό ο Ερντογάν, εμφανίζοντας την Ελλάδα ως εχθρό, που απειλεί την Τουρκία – Τέρμα οι θυσίες στον Τουρκικό “Μινώταυρο” – CASUS BELLI και από την Ελλάδα

 

Οι τακτικοί αναγνώστες της ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΘΡΑΚΗΣ μπορούν να καυχώνται ότι είναι απόλυτα ενημερωμένοι για τις προθέσεις του κακού μας γείτονα, που ακονίζει τις χαντζάρες του για να επιτεθεί κατά της Πατρίδος μας.

Καθημερινά ο Ταγίπ Ερντογάν και οι συν αυτώ, φανατίζουν τους όχλους με εθνικιστικά κηρύγματα και καλλιεργούν το κατάλληλο κλίμα, ώστε ο Τουρκικός Λαός, να συνταχθεί με τον μεγάλο ηγέτη του, γιατί, εμείς οι Έλληνες… “απειλούμε” την Τουρκία.

- Advertisement -

Και βέβαια η γνωστή ρητορική του νεοσουλτάνου Ερντογάν, συνεχίζει να περιλαμβάνει τα “σύνορα της καρδιάς του”, που περιλαμβάνουν 156 νησιά του Ελληνικού Αιγαίου, την Θράκη και φθάνουν μέχρι την Θεσσαλονίκη.

Τα σχέδια της Τουρκίας κατά της Ελλάδος, δεν είναι σημερινά.

Όπως έγραφε η εφημερίδα μας (βλέπε Ε.Θ. φύλλο Παρασκευής 30 Μαρτίου 2018) “Από το 2001 φώναζαν οι Τούρκοι, για αυτά που κάνουν σήμερα”.

Αλλά εμείς κλείναμε τα μάτια και τα αυτιά μας, π.χ. στην κατασκευή συστημάτων γεφυρών για ζεύξη του ποταμού Έβρου, στην ναυπήγηση μεγάλων αποβατικών σκαφών κ.λπ., που βεβαίως δεν έχουν στόχο τους Κούρδους και την Συρία, αλλά τα Ελληνικά νησιά.

Όμως η σημερινή αποθράσυνση του Ερντογάν και οι συνεχείς προκλήσεις του, δεν είναι τίποτε άλλο, παρά αποτέλεσμα της υποχωρητικότητος των Ελληνικών Κυβερνήσεων, μπροστά στον Τουρκικό Μινώταυρο.

Το 1974, η Τουρκία εισέβαλε στην Κύπρο, καίτοι είχε παραιτηθεί παντός δικαιώματος επί της νήσου, σύμφωνα με την Συνθήκη της Λωζάννης.

Όμως η “κιναιδική” Αγγλική Διπλωματία, την έβαλε ξανά στο νησί ως εγγυήτρια Δύναμη.

Και όταν εισέβαλε ο Αττίλας, ο… “εθνάρχης” Κων/νος Καραμανλής, δήλωσε ότι “η Κύπρος κείται μακράν, και ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να υπερασπισθεί την Κύπρο, καίτοι η χώρα μας διέθετε υπεροπλία στον αέρα, με τα F-4 PHANTOM που είχαμε προμηθευτεί τότε από τις ΗΠΑ”.

Τα αλλεπάλληλα ψηφίσματα του ΟΗΕ για τον “Αττίλα”, τα έγραψε η Τουρκία στα παλιά της υποδήματα.

Όμως, αντίδραση από τις χώρες της Δύσεως δεν υπήρξε.

Έτσι λοιπόν τον Αττίλα ακολούθησαν τα Ίμια, γιατί οι Σύμμαχοί μας παρενέβησαν για να ηρεμήσουμε, με το περίφημο “NO SHIPS – NO FLAGS” (όχι πλοία – όχι σημαίες) επάνω στα Ίμια, που μεταβλήθησαν σε “γκρίζα ζώνη”.

Και εμείς πειθαρχήσαμε.

Και μάλιστα, κόψαμε και το επίδομα του βοσκού που πήγαινε τα κατσίκια του να βοσκήσουν στις δύο βραχονησίδες.

Σήμερα λοιπόν η Τουρκική ηγεσία δηλώνει ξεδιάντροπα, πως τα Ίμια (Καρντάκ τα ονομάζουν) είναι Τουρκικό έδαφος, και αλοίμονο σε όποιον τολμήσει να τα διεκδικήσει.

Όμως για όλα όσα ξετυλίγονται σήμερα στο Αιγαίο, με τις συνεχείς παραβιάσεις του εναερίου χώρου μας από Τουρκικά μαχητικά, με τις NAVTEX που δεσμεύουν κάθε τόσο θαλάσσιες περιοχές, για ασκήσεις με αληθινά πυρά του Τουρκικού στόλου κ.λπ., δεν ευθύνεται κανείς άλλος, παρά η ολιγωρία και υποχωρητικότητα των Ελληνικών Κυβερνήσεων.

Που δεν όρθωσαν το ανάστημά τους για να πράξουν:

α) Την επέκταση των χωρικών μας υδάτων στα 12 ναυτικά μίλια και

β) Την ανακήρυξη της Ελληνικής ΑΟΖ

Γιατί η Αθήνα, φοβόταν τον μπαμπούλα του CASUS BELLI της Τουρκίας.

Ύστερα ήρθε η κρίση και τα Μνημόνια, με τις περικοπές που επέβαλαν οι δανειστές μας, ακόμα και στα εξοπλιστικά προγράμματα της χώρας.

Θα μπορούσαμε να γράψουμε πολλά ακόμα, αλλά ο κατήφορος που πήραμε, πρέπει επί τέλους να σταματήσει.

Και πρέπει άμεσα να δηλώσουμε URBI ET ORBI ότι, αν η Τουρκία θέλει πόλεμο, είμαστε έτοιμοι.

Να το δηλώσουμε σε όλους τους Διεθνείς Οργανισμούς, σε όλες τις συμμαχικές χώρες, και στο ΝΑΤΟ, ότι οι προσβολές και οι ύβρεις κατά της Ελλάδος δεν μπορούν να γίνουν πλέον ανεκτές.

Μπορεί η Πατρίδα να μην έχει σήμερα χρήματα, αλλά πέστε μας πότε είχε;

Όλοι οι απελευθερωτικοί πόλεμοι της Ελλάδος έγιναν σε περιόδους κρίσεως και φτώχειας.

Αυτός είναι ο δρόμος που πρέπει να ακολουθήσει η Αθήνα, αντί να επιμένει για είσοδο της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και να εφαρμόζει χαζοχαρούμενα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης, για να ηρεμήσει την Άγκυρα.

Πώς όμως να γίνουν τα παραπάνω, όταν η Αθήνα σήμερα ξεπουλά το ιερό όνομα της Μακεδονίας;

Για ποια Εθνική Υπερηφάνεια μιλούμε;

Σ.Κ.

φωτός: parapolitika.gr, tourkikanea.gr

ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Latest News

Θα υπάρξουν οφέλη από την παραχώρηση του Λιμένος Αλεξ/πολης;

Η χερσαία ζώνη, κάτω από τον Φάρο, θα δοθεί προίκα στον μελλοντικό ξένο επενδυτή;

«Συντονιστείτε» για τα καύσιμα στο αεροδρόμιο Αλεξ/πολης

Ο Δήμαρχος Γιάννης Ζαμπούκης έκανε την κίνησή του, μετά το δημοσίευμα της «ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΘΡΑΚΗΣ» - Περιμένουμε τώρα τον Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ Χρήστο Μέτιο...

Αθώοι οι τέσσερις αγρότες των Φερών

Είχαν διαμαρτυρηθεί κατά του τέως Υφυπουργού Γεωργίας, Παναγιώτη Σγουρίδη Αθώοι, και μάλιστα με εισαγγελική...

Εμείς δεν στήσαμε καμπαναριό στο Τέμενος Βαγιαζήτ

Ας εφαρμόσουμε «Συμμετρική Διπλωματία» μετά… Δώρων – Η Αγία Σοφία να λειτουργήσει ως...

Ανησυχία για την αύξηση κρουσμάτων στην Ξάνθη

Είναι μία «πυρκαγιά» που αναζωπυρώνεται και δεν μπορούμε να την σβήσουμε – Ανησυχητικά τα όσα δήλωσε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας, Νίκος Σύψας

More Articles Like This